Home » Genre » Drama » Recensie: Designated Survivor

Netflix heeft pas geleden de serie Designated Survivor online gezet. Deze serie had voor ABC groot succes, en hopelijk voor Netflix ook. Ik keek het hele seizoen en wat ik er van vond lees je hieronder.

DESIGNATED SURVIVOR

Plot

Designated Survivor verteld het verhaal van een laag geplaatste minister in het Amerikaanse Senaat. Deze minister word opeens President door een bomaanslag. Bij deze bomaanslag werden alle regeringsleden gedood op de ¨designated surivor” na. Hierdoor is hij per direct de nieuwe president van Amerika.

DESIGNATED SURVIVOR

Verhaal

Nu zou je denken, een bomaanslag op het Capitool. De serie gaat vast vooral over deze aanslag, en over wie verantwoordelijk is. Maar nee, Designated Survivor verteld het verhaal hoe Tom Kirkman (De Designated Survivor) President word, en alle problemen waar hij tegen aan loopt. De aanslag zelf blijft ook als verhaallijn aanwezig, maar op de achtergrond.

DESIGNATED SURVIVOR

Kiefer Sutherland

Kiefer Sutherland is gecast als Tom Kirkman, en of dat de beste beslissing was weet ik niet. Nu is Kiefer Sutherland natuurlijk al bekend met het redden van America als Jack Bauer in 24. Ik kreeg vaak in het verhaal het idee dat ik een spin-of van 24 keek, terwijl de serie veel beter is dan dat.

DESIGNATED SURVIVOR

Drama i.p.v. Actie

Designated Survivor is meer een politieke drama dan een actie serie, dus niet echt iets wat ik zou verwachten van het plot in samenwerking met Kiefer Sutherland, maar voor mij is het wel goed uitgepakt. De spanning houdt je goed vast, en het verhaal is best mooi. Ik kan daardoor ook niet wachten op seizoen 2.

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is in het dagelijks leven werkzaam in de IT. In zijn vrije tijd kijkt hij graag films en blogt er tegenwoordig ook nog over. Zijn favoriete genres zijn actie, thriller, documentaires en non-fiction. Verder houdt hij ook ComputerGeek.nl bij.

Latest posts by Pel Laurens (see all)

Comments

  1. Ricardo says:

    Het eerste seizoen gaat in maart verder, zullen uiteindelijk 22 afleveringen in totaal zijn, dus je kunt nog lekker verder kijken. Ik volg het zelf ook en ben benieuwd hoe het verder gaat,

    1. Gelukkig! Want het huidige einde is echt bagger

Leave a Reply