Home » Nieuws » Zes Gouden Kalveren voor Brimstone

Tijdens het Gouden Kalveren-gala van het Nederlands Filmfestival won de western Brimstone in maar liefst zes categorieën prijzen.

Kalveren

De film werd onderscheiden in de categorieën:
– Beste Film (Els Vandevorst)
– Beste Regie (Martin Koolhoven)
– Beste Camera (Rogier Stoffers)
– Beste Sound Design (Herman Pieëte)
– Beste Production Design (Floris Vos)
– Beste Muziek (Tom Holkenborg)
Brimstone ontving verder nominaties voor Beste Scenario (Martin Koolhoven), Beste Montage (Job ter Burg) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Carice van Houten).

Brimstone

Brimstone

Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wier leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan wanneer een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt. Met o.a. Dakota Fanning, Guy Pearce, Emilia Jones, Kit Harington en Carice van Houten.   Sinds de release in januari dit jaar heeft Brimstone al bijna 200.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken.

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is in het dagelijks leven werkzaam in de IT. In zijn vrije tijd kijkt hij graag films en blogt er tegenwoordig ook nog over. Zijn favoriete genres zijn actie, thriller, documentaires en non-fiction. Verder houdt hij ook ComputerGeek.nl bij.

Latest posts by Pel Laurens (see all)

Comments

  1. Interessant dat een film die door de internationale filmpers maar lauwtjes werd ontvangen in Nederland zoveel complimenten krijgt. Kijken we wellicht door een gekleurde bril?

Leave a Reply