Amazon gaat herstart politieserie Starsky & Hutch maken

Amazon heeft een nieuwe versie van jaren zeventig-hitserie Starsky & Hutch binnengehaald. De streamingservice gaat de show produceren met onder meer James Gunn, regisseur van de Guardians Of The Galaxy-films.

Starsky & Hutch draaide om twee politieagenten, David Starsky en Kenneth Hutcherson, gespeeld door Paul Michael Glaser en David Soul. De twee agenten raceten al misdaden oplossend rond in een rode Ford Gran Torino, die iconisch werd voor de serie. Regisseur Gunn is zelf al sinds zijn vroege jeugd fan van de serie, zo vertelt hij in een verklaring aan onder meer Variety. “Als kind was Starsky & Hutch de eerste ‘volwassen’ show die ik zag, en ik was op slag verkocht. Ik heb er een levenslange liefde voor dit soort straatshows, jaren zeventig-outfits en stoere auto’s aan overgehouden.”

De regisseur schakelde zijn broer Brian Gunn en neef Mark Gunn in om het script te schrijven. Starsky en Hutch keerden al eerder terug: in 2004 kwam een bioscoopversie van de televisieserie uit, met in de hoofdrollen Ben Stiller en Owen Wilson.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

1 thought on “Amazon gaat herstart politieserie Starsky & Hutch maken

Leave a Reply