Apps die je als filmgeek moet hebben

Als jij een echte filmliefhebber bent dan wil jij ook alle filminformatie bij de hand hebben op jouw smartphone. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel applicaties beschikbaar die hierbij een handje helpen. Wij hebben daarom hieronder enkele apps voor de rasechte filmgeek op een rijtje gezet:

Pathé

De Pathé is de bioscoopgigant van Nederland. Het bedrijf beschikt alleen al in ons land over meer dan twintig vestigingen. Misschien ben jij wel een abonnee bij de Pathé en kan je voor een klein bedrag per maand onbeperkt van de beste films genieten. Dan is het al helemaal handig om de Pathé app te downloaden. Los van alle informatie over de films, kan je ook eenvoudig plaatsen reserveren en de trailers bekijken. En wat ook leuk is, je kaartje komt gewoon als QR-code op jouw telefoon te staan en kan gescand worden bij de ingang. Geen rompslomp meer met de papieren tickets. Mocht je die trouwens sparen, dan kan je de tickets gewoon nog uit de automaat halen.

Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingsdienst. Voor een bedrag van 8,99 euro per maand kan jij genieten van een ruime keuze aan films en televisieseries. Zelfs bekende Nederlandse televisieprogramma’s kunnen alvast worden vooruitgekeken op de Videoland app. In totaal staan er meer dan zevenhonderd verschillende titels op Videoland, het gaat om zowel Nederlandse als buitenlandse films en series. En natuurlijk is er ook voldoende aanbod voor kinderen aanwezig.

IMDb

De International Movie Database (IMDb) app is de beste film-applicatie van dit moment. Alles wat er te weten valt over een film kan je hier terugvinden. Leuke feitjes over de film, achtergrondverhalen, trailers, informatie over de cast en natuurlijk ook de regisseur. Deze informatiebron is dan ook een must op de smartphone of tablet van een echte filmgeek.

Disney+

In september 2019 werd de nieuwe Disney+ applicatie uitgebracht. Wij Nederlanders mogen als eerste de app gaan ontdekken. Het aanbod van Disney+ is momenteel nog beperkt, maar zeer binnenkort komen alle nieuwe toppers van Disney ook online. Je moet dan denken aan de beste Pixar, Marvel en Disney films. Maar ook de liefhebbers van Star Wars zullen niet worden teleurgesteld.

The following two tabs change content below.

1 thought on “Apps die je als filmgeek moet hebben

Leave a Reply