Arts in Cinema presenteert legendarische kunstenaar Tintoretto vanaf 28 maart in de bios

De kunstdocumentaires uit het Arts in Cinema-programma (ABC Film Distribution) bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Op 28 maart verschijnt Tintoretto: A Rebel in Venice in de bioscoop. De film vertelt het verhaal van de laatste grote meester uit de Italiaanse Renaissance: Tintoretto (Jacopo Robusti) en zijn leven en kunstwerken in het Venetië van de zestiende eeuw.

Onder regie van filmmaker en kunstenaar Peter Greenaway viert een nieuwe en spannende bioscoopproductie de 500-jarige geboortedag van de laatste grote meester van de Italiaanse renaissance. De presentatie is in handen van actrice Helena Bonham Carter.

De film verkent de rivaliteit tussen de belangrijkste Venetiaanse kunstenaars van de zestiende eeuw: Tintoretto, Titian en Veronese. We ontdekken het 16e-eeuwse Venetië aan de hand van Tintoretto’s leven en canvassen. Terwijl het verhaal verteld wordt, beginnen we te begrijpen hoe de plaag ‘de pest’ de stad Venetië en haar kunst beïnvloed heeft. Een fantastische reis door het Venetiaanse leven en kunst door Tintoretto’s werk.

Arts in Cinema

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires zijn verweven met biografieën en bieden, direct vanuit musea, exclusieve beelden achter de schermen. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ‘s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Arts in Cinema seizoen 2019 bestaat uit 4 Exhibition On Screen en 5 Nexo Digital titels.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply