Baantjer-film met Waldemar Torenstra in april in de bioscoop

De nieuwe Baantjer-film met Waldemar Torenstra in de hoofdrol is vanaf 18 april in de Nederlandse bioscopen te zien. De opnames vinden al dit najaar plaats. Twee maanden geleden werd al bekendgemaakt dat RTL met een nieuwe serie over het beroemde alter ego van schrijver Appie Baantjer komt, voorafgegaan door een film.

Jaren 80

De film en serie spelen zich af in de jaren tachtig. De jonge De Cock wordt gespeeld door Torenstra. De rol van zijn partner in die jaren is voor Tygo Gernandt. Zij moeten proberen een aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix zien te voorkomen. De regie is in handen van Arne Toonen (Dik Trom, De Boskampi’s). Het idee voor de serie en de film komt van Thijs Römer en Peter Römer, de kleinzoon en zoon van Piet Römer, die De Cock in de succesvolle originele serie in de jaren negentig speelde.

Wekelijks miljoenen kijkers

Na de speelfilm volgt een nieuwe serie die bij RTL4 en Videoland te zien zal zijn. De vorige serie liep twaalf seizoenen bij RTL4 en werd wekelijks door miljoenen mensen bekeken. Baantjer won in 1997 de Gouden Televizier-Ring. De Cock werd een halve eeuw geleden verzonnen door de inmiddels overleden rechercheur en schrijver Appie Baantjer. Er verschenen zeventig boeken over De Cock, waarvan in totaal meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht werden.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply