Baantjer Het Begin

De opnames van de film, onder regie van Arne Toonen, zijn eind december afgerond. Momenteel wordt er druk gewerkt aan de montage. De speelfilm Baantjer Het Begin is vanaf 18 april 2019 te zien in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige dramaserie die later in zijn geheel bij Videoland en bij RTL te zien zal zijn. Het idee voor de serie en film is afkomstig van Thijs en Peter Römer. Vandaag is het eerste beeldmateriaal beschikbaar gemaakt.

Verhaal

In de roerige jaren ‘80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit de Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Team

De cast bestaat verder uit o.a. Lisa Smit, Fedja van Huêt, Horace Cohen, Ruben van der Meer, Jelka van Houten, Ryanne van Dorst, Robert de Hoog, Loes Luca en Tim Murck. Het filmscenario is geschreven door Thijs Römer, Willem Bosch en Carl Joos. De serie wordt geschreven door Reint Schölvinck, Willem Bosch, Wolter Muller en Judith Goudsmit. De speelfilm en dramaserie BAANTJER HET BEGIN worden geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met Hilde De Laere van FBO. De serie wordt gemaakt in opdracht van RTL en Videoland. Paradiso Filmed Entertainment brengt de speelfilm uit in de bioscoop in Nederland en België.

Beeldmateriaal

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply