Beauty and the Beast in Rusland 16+

De nieuwe versie van de beroemde Disneyfilm The Beauty and the Beast zal in Rusland alleen toegankelijk zijn voor mensen met de leeftijd van 16 jaar en ouder. Dit vanwege een homoseksueel personage. Het personage Le Fou gespeeld door Josh Gad, is volgens de makers homoseksueel en in Rusland gelden strenge wetten tegen homoseksualiteit en het verheerlijken ervan in bijvoorbeeld films of tv-series. Dit kan leiden tot een verbod.

Volgens parlementslid Vitaly Milonov is er in de film sprake van “homopropaganda” door het personage van Gad en moet de Disneyfilm zelfs verboden worden. Maar de autoriteiten in Moskou laten de Disneyfilm toch toe. “We geven de film zonder problemen een vergunning om te worden vertoond”, aldus Vyacheslav Tyelnov van het Russische ministerie van cultuur.

Aangezien het leeuwendeel van de bezoekers van Disneyfilms kinderen en jongeren zijn zal het de inkomsten van Disney in Rusland flink onder druk zetten. Beauty and the Beast gaat vanaf 17 maart wereldwijd in première.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply