Beste films van 2016

Het jaar is bijna ten einde en we kijken graag terug op wat wij in 2016 allemaal bereikt hebben met Filmgeek. We willen 2016 afsluiten met een aantal artikelen met de beste dingen van dit jaar op een rij. Wij vroegen ons team wat ze de beste film van 2016 vonden. Hieronder vind je onze keuzes

Roxanne – As I Open My Eyes

Er zijn veel goede films uitgekomen in 2016 en daarom was het lastig om te zeggen welke film ik nu het allerbeste vond dit jaar. Ik zou voor een bekende film kunnen kiezen, zoals Bridget Jones’s Baby of Fantastic Beasts and Where to Find Them. Of wat dacht je van Me Before You? Al deze films waren prachtig, maar toch heb ik gekozen voor As I Open My Eyes.
Ik was diep onder de indruk van de film As I Open My Eyes en schreef dan ook de langste recensie van het hele jaar over deze dramafilm. Het verhaal van Farah liet me in het begin niet meer los. Ze heeft me geraakt. Daarom vind ik dat deze film het verdiend om nog een keer genoemd te worden. As I Open My Eyes is absoluut een aanrader als je – net als ik – dol bent op dramatische verhalen met een flinke portie van een vreemde cultuur.

Hannah – The Man Who Knew Infinity

In 2016 veel bijzondere films gezien namens Filmgeek. Toch is de keuze voor ‘Beste film 2016’ voor mij niet moeilijk: The Man Who Knew Infinity Svinirash Ramanasian, een wiskundig genie uit het kleurrijke India. Hij wil niets liever dan zijn bevindingen delen met de wereld. De liefde voor getallen brengt hem naar een zielsverwant in het ingetogen Engeland van zo’n 100 jaar geleden. ‘God legt de formules op mijn lippen als ik slaap of als ik bid’. Wauw!  Eveneens een geweldige rol van Jeremy Irons met zijn onmiskenbare stemgeluid en aanwezigheid. Hij maakt dat je binnen een luttele seconde gegrepen wordt door dit bijzondere verhaal.

Pel – Hell Or The High Water

In 2016 keek ik heel erg uit naar Doctor Strange, Rogue One, en Star Trek Beyond. Maar toen ik de trailer van Hell or High Water, wist ik dat ik deze film moest gaan zien. Op dat moment verwachte ik nog niet dat ik het de beste film van 2016 zou gaan vinden.

Hell or High Water is een crime / drama film, en dit zijn helemaal niet mijn type films. Als ik deze films kijk is het meestal samen met Roxanne. Echter was Hell or High Water een compleet ander verhaal. Deze film met Chris Pine was zo goed dat ik hem niet een keer, maar twee keer zag. Het feit dat ik deze film zo goed vind, en best nog wel een keer wil zien zonder dat het in mijn standaard type films zit maakt het voor mij de beste film van 2016.

Kim – The Red Turtle

Wat ik de beste film van 2016 vind? Dat vind ik echt een hele moeilijke vraag. Zelf heb ik enorm genoten van Trolls, Snowden en Rogue One. Ik ben gaan nadenken en ik heb gekozen welke film er het meeste indruk om mij gemaakt heeft en dat is The Red Turtle. Ik vind The Red Turtle de beste film omdat het zo mooi laat zien dat je zonder woorden ook een verhaal kan vertellen. De prachtige geanimeerde film, in combinatie met de muziek, maakt het een prachtige film die veel indruk op mij gemaakt heeft.


Ben jij benieuwd wat wij nog meer willen delen over 2016? Wij zullen tot het einde van dit jaar elke dag een artikel plaatsen met hierin een nieuwtje of statistieken. Ook vertellen onze recensenten wat zij de mooiste of beste film vonden die dit jaar uitgekomen is. 

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

1 thought on “Beste films van 2016

  1. Alleen The Man Who Knew Infinity heb ik niet gezien, maar die ander films waren inderdaad ook wel goede. De laatste staat ook in mijn persoonlijke top 10 (net gepubliceerd). Alvast de beste wensen voor 2017!

Leave a Reply