Home » Fun » Boekverfilmingen 2018

Op Filmgeek hebben we het uiteraard voornamelijk over films en series. Elk jaar komen er nieuwe films die gebaseerd zijn op een bekend boek. Ook dit jaar zijn er weer vele voorbeelden van boekverfilmingen te noemen. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

The Death Cure (Maze Runner #3)

Boek: The Death Cure (Maze Runner #3) – James Dashner
Regie: Wes Ball
Cast: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Giancarlo Espositio,
Genre: Actie, Avontuur
Speelduur: 140 minuten
Première:  25 januari 2018

Samenvatting:

In de epische finale van de Maze Runner saga leidt Thomas (Dylan O’Brien) zijn groep ontsnapte Laarders op hun laatste en gevaarlijkste missie tot nu toe. Om hun vrienden te redden, moeten ze inbreken in de legendarische Laatste Stad. Dit door WCKD gecontroleerde labyrint is misschien wel het meest dodelijke doolhof van allemaal. Iedereen die er levend uitkomt, zal antwoorden krijgen op de vragen die de Laarders hebben sinds ze voor het eerst in het doolhof arriveerden. De regie is wederom in handen van Wes Ball, hij was eerder ook verantwoordelijk voor The Maze Runner (2014) en Maze Runner: The Scorch Trials (2015).

Fifty Shades Freed (Fifty shades #3)

Boek: Fifty Shades Freed (Fifty shades #3) – E.L. James
Regie: James Foley
Cast: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Eric Johnson, Eloise Mumford, Rita Ora,
Genre: Drama
Speelduur: 120 minuten
Première: 7 februari 2018

Samenvatting:

Jamie Dornan en Dakota Johnson zijn terug als Christian Grey en Anastasia Steele in Fifty Shades Freed, gebaseerd op het derde boek (Vijftig Tinten Vrij) van de bestselling boekenreeks van E.L. James. Het nieuwste deel gaat verder waar de succesvolle films uit 2015 en 2017 ophielden. De cast bestaat verder uit o.a. Eric Johnson, Eloise Mumford, Rita Ora, Luke Grimes, Victor Rasuk, Max Martini, Callum Keith Rennie, Bruce Altman, Arielle Kebbel, Robinne Lee, Brant Daugherty, Kim Basinger en Marcia Gay Harden. De “Fifty Shades” boeken zijn in 52 verschillende talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan 90 miljoen boeken verkocht. In Nederland zijn er meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Het is één van de best verkochte boekenreeksen ooit. Fifty Shades Freed is net als Fifty Shades Darker geregisseerd door James Foley (Fear, House of Cards) en geproduceerd door Michael De Luca, Dana Brunetti, Marcus Viscidi, en de schrijfster van de boeken, E.L. James. Het scenario is geschreven door Niall Leonard.

Ready Player One

Boek: Ready Player One- Ernest Cline
Regie: Steven Spielberg
Cast: Tye Sheridan, Olivia Cooke, T.J. Miller, Ben Mendelsohn, Simon Pegg, Mark Rylance
Genre: Actie, Avontuur, Science Fiction
Première: 29 maart 2018

Samenvatting:

Ready Player One is een sciencefiction actie-avontuur van Steven Spielberg, naar de gelijknamige bestseller en het wereldwijde fenomeen van Ernest Cline. Het verhaal speelt zich af in 2045 en de wereld staat op het punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in OASIS, een uitgestrekt virtual reality universum, gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Mark Rylance). Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin na aan degene die als eerste het digitale Easter Egg vindt dat hij in OASIS heeft verstopt. Er ontstaat een ware jacht die de wereld in zijn greep houdt. Als de jonge held Wade Watts (Tye Sheridan) besluit mee te doen, raakt hij verzeild in een halsbrekende en onwerkelijke zoektocht in een fantastische wereld vol mysteries, ontdekkingen en gevaar.

Love, Simon

Boek: Simon vs the homosapien agenda – Becky Albertalli
RegieGreg Berlanti
CastKatherine LangfordNick RobinsonJennifer Garner
Genre: Drama, Comedy
Première: 14 juni 2018

Samenvatting:

Simon is 16 jaar en valt op jongens. Maar dat hoeft niet iedereen te weten. Als een e-mail van hem aan ene Blue in verkeerde handen valt, wordt hij gechanteerd door een klasgenoot. Het leven wordt steeds ingewikkelder en Simon zal uit de kast moeten komen voordat hij eruit wordt geduwd. Hoe doet hij dat zonder zichzelf en zijn vrienden in verlegenheid te brengen? En zonder zijn kans te verknallen bij de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit?

 

Uiteraard is dit een kleine greep uit het aantal boeken dat dit jaar verfilmd zal worden. Helaas is er nog niet genoeg informatie beschikbaar over de films die later dit jaar nog uit zullen komen. Wel weten we dat er onder andere boekverfilmingen aan komen van First Man: The Life of Neil A. Armstrong door James R. Hansen en The Girl in the Spider’s Web door David Lagercrantz (die het verhaal van Stieg Larsson voort zet).

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Comments

  1. Volgens mij kun je beter een lijst maken welke films/series niet op boeken of comics zijn gebaseerd dan is het lijstje kleiner. Als je dan de remakes ook meetelt dan hou je bijna niets meer over.

Leave a Reply