Recensie: Captain America: The Winter Soldier

Captain America: The Winter Soldier is de tweede Captain America film uit het Marvel Cinematic Universe. Nu was hij al eerder te zien in verschillende andere films, maar dit is dan zijn eigen tweede solo film. Wat wij er van vonden? Dat lees je hieronder.

The Winter Soldier

Plot

Na de grote gebeurtenissen in New York met The Avengers, zien we in Marvel’s Captain America: The Winter Soldier hoe Steve Rogers, aka Captain America, een rustig leventje leidt in Washington D.C.  Hij probeert zich aan te passen aan het moderne leven. Maar wanneer een S.H.I.E.L.D. collega wordt aangevallen, raakt Steve verstrikt in een web vol levensgevaarlijke intriges waardoor de wereld in gevaar loopt. Hij gaat samen met Black Widow de strijd aan om een groot complot te ontmaskeren. Ze komen tegenover professionele huurmoordenaars te staan die op hen zijn afgestuurd om ze te stoppen.

Wanneer het hele complot duidelijk wordt, sluit ook The Falcon zich aan bij het duo. Maar al snel ontdekken ze dat ze tegenover een gevaarlijke vijand staan…The Winter Soldier.

Black Widow - The Winter Soldier

Captain America: The Winter Soldier

Veel Marvel Producties staan in het teken van een groter geheel, namelijk het Marvel Cinematic Universe. Nu is dit bij Captain America: The Winter Soldier niet anders. De film legt de basis voor Captain America: Civil War, maar gelukkig laat de film ook gewoon een duidelijk verhaal over Captain America zien. Hierdoor is de film ook best wel goed te kijken als stand-alone film.

the-winter-soldier-bucky

Captain America: The Winter Soldier kan ook gezien worden als een van de meer menselijke films, er zijn bijna geen superhelden in vreemde pakken, of rare monsters. Het gaat vooral om de personen, en alles wat gebeurd zou ook echt kunnen gebeuren. Maar omdat het vooral om de mensen gaat is de chemie tussen Steve Rogers en Black Widow duidelijk te merken.

the-winter-soldier-screen

Conclusie

Voor een Marvel film kan deze film een beetje als saai gezien worden, het is geen film met ruimtewezens, goden en alternatieve universums. De film kan eerder gezien worden als een actie / spionage film. Maar dit doet de film veel goeds, en het is zeker een leuke aanrader.

Film informatie

Titel: Captain America: The Winter Soldier
Regie: Anthony Russo, Joe Russo
Cast: Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson
Speelduur
: 136 minuten
Releasejaar
: 2014
Oordeel: ★★★★

 

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply