Column: Doelen stellen

Laat ik beginnen met ik ben niet het type persoon dat lang met 1 ding bezig is. Ik vind lange teksten schrijven niks. Maar ik wil toch gaan proberen regelmatig wat te schrijven. Want mischien is dat wel wat… Waarom ik niet lang met een ding bezig kan zijn? Ik ben vaak een grote chaos. Dat is mijn zwakte en tegelijkertijd ook mijn kracht. Begin dit jaar besloot ik na eigenlijk best wel lang twijfelen (Voor mijn doen dan) om met Filmgeek.nl te beginnen. Nu kwam dit eigenlijk met een doel. Dit doel was 50 bezoekers per dag gemiddeld aan het einde van het jaar… Dat doel voelde toen nog zo hoog…

Novae-Popschool-doelen-stellen

Het beginnen met Filmgeek was een beetje moeilijk, ik heb geen marketing achtergrond, en geen enkele promotie ervaring. Ik ben een Linux Geek, een Security Geek en vind films tof… Een project opstarten is echt mijn ding, een project volhouden dat is dan weer niet echt mijn ding. Gelukkig kwam al vrij snel de helpende hand van Roxanne! Die heeft namelijk wel communicatie gestudeerd en kwam met een perfect plan voor de Social Media, en dit hielp enorm. Waarvoor dank!

Vervolgens moet je dus informatie vinden voor de website. Het was eigenlijk best moeilijk om binnen de branche te komen, ik mailde bedrijven en die vonden ons zelfs te klein om persberichten te ontvangen, laat staan een win-actie of naar een persvoorstelling… Eigenlijk liep ik dus tegen een grote muur aan. Maar toen eigenlijk met mijn laatste poging kwam ik in contact met Tessa van Dutch Film Works. Deze hielp me met een winactie met Woezel en Pip. De bezoekers gingen sky-high en zijn eigenlijk daarna niet meer gedaald! Daarna nog wat tips van andere filmmaatschappijen die in het begin juist extra tips gaven.

Maar denk je nou, waar kom dit verhaal nou vandaan? Een half uur geleden zei Roxanne: Weet je nog wat je doel was? 50 bezoekers stabiel per dag… De conclusie die ik daar uit haal: Ik kan geen doelen stellen! Waarom? Als ik in de ochtend op mijn werk de laptop open dan zijn die 50 bezoekers er vaak al geweest, vandaag plaatsten we een nieuw record met 1270 bezoekers op 1 dag. Het team groeide in 8 maanden tijd van mezelf, naar een leuke groep met 6 vrijwilligers, met ruimte voor nog meer.

De vraag die dan overblijft is…. Wat wordt het nieuwe doel voor dit jaar?

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

8 thoughts on “Column: Doelen stellen

  1. Heel mooi om te lezen dat het zo goed gaat. Neem aan dat je nu wel op perslijsten staat en ook uitnodigingen krijgt voor persvoorstellingen? Zo niet, stuur me nog even een mailtje en dan kan ik je verder helpen.

    1. Hey Nostra, yep inmiddels staan we op de meeste perslijsten en doen we een x aantal persvoorstellingen per week. Ik sta er nog steeds van te kijken dat we zo snel zijn gegroeid. Er zijn vast nog dingen waar we nog niet op de lijst staan, maar wil ook niet te snel groeien, niet de controle verliezen enzo 🙂 Maar thanks! 😀

  2. Zo, dat zijn wel indrukwekkende cijfers hoor. Wat jij op een dag haalt, halen wij niet eens in de maand. Dat maakt verder ook niet zoveel uit natuurlijk, want het blijft het leukste om te schrijven omdat je het leuk vindt. Toch wel heel knap en uiteraard zouden wij dat aantal bezoekers ook wel willen 😉 Ga zo door.

    1. Ik weet ook echt niet hoe wij aan deze hoeveelheid bezoekers zijn gekomen, eigenlijk na onze Woezel en Pip winactie is het nooit meer gedaald. 80% komt vanuit Google, maar ik schrijf zelf en doe nou niet echt aan SEO, ik ben meer van de spelvouten 😛

      Maar het gaat mij vooral inderdaad om de films kijken, de lol die erbij komt, de mensen ontmoeten. De cijfertjes maken niet zo heel veel uit, want ja… Met 50 per dag was ik al meer dan blij geweest. 🙂

Leave a Reply