Cosplay interview met Merle

In deze rubriek laten wij iemand aan het woord die aan cosplay doet. Wij willen graag weten wie aan deze bijzondere hobby doen, waarom en hoelang al. Vandaag zal Merle van der Venne (20) de vragen voor ons beantwoorden.

4

Wanneer en hoe ben je betrokken geraakt bij Cosplay? 

Al een tijd had ik interesse in de characters van League of Legends. Ze zagen er altijd super gaaf uit met al dat armor en wapens. Daarom besloot ik om een keer zelf zo’n outfit te gaan maken. Ik heb me rot gezocht op internet naar manieren hoe anderen dit deden. Daarbij kwam ik er achter dat er ook evenementen waren waarbij je deze kostuums kon dragen. Toen ben ik mij ook meer gaan verdiepen in de cosplay en heb ik zelf mijn eigen eerste cosplay in elkaar gezet.

Welke karakters gebruik gebruik je? En waarom die, zit hier een verhaal achter? 

3
Credits: Tim verhoeven

Voornamelijk karakters van League of Legends. Ik vind deze onwijs gaaf vanwege al het armor en de stoere looks. Bijna iedereen herkent deze karakters ook en je krijgt altijd leuke reacties van mensen. Het geeft mij een bepaald gevoel als ik een kostuum aantrek. Ik voel me minder verlegen en kan mezelf zijn.

Wat is je favoriete evenement, waar kijk je elk jaar naar uit? 

Helaas ben ik nog niet naar alle evenementen geweest die er zijn in Nederland. Voor nu vind ik zowel kleine conventies zoals Tomoparty en de grotere Dutch Comic Con erg leuk. Tomoparty is een leuke beachparty met veel gezelligheid en leuke muziek. Dutch Comic Con is een groot evenement waar van alles te doen is. De gezelligheid is er wel wat minder als bij kleinere conventies. Mijn plan is om alle conventies nog een keer te bezoeken!

Hoe reageert je omgeving op de Cosplay? 

Mijn vader zit zijn ogen altijd uit te kijken als ik weer een nieuw kostuum heb gemaakt. Hij vindt het geweldig en hartstikke stoer wat ik maak. Ik vind het super leuk om mijn creaties te showen. Daarbij zie ik er meer in dan alleen een kostuum. Er komt veel creativiteit bij kijken en dat maakt het leuk. Op je eigen manier jouw eigen droom cosplay te maken.

1
Credits: Vincent Lee Fotografie

Hoeveel tijd spendeer je gemiddeld per maand aan Cosplay? 

Dagelijks ben ik altijd bezig met mijn cosplays. Elke dag besteed ik er wel 1 uur aan. Ik kijk er dan ook altijd naar uit om eraan te beginnen. Helaas ben ik altijd ongeduldig en wil ik het resultaat zo snel mogelijk zien, want dat is natuurlijk het allerleukste! Je eigen creatie kunnen aantrekken en showen.

Maak je de outfits zelf? Of koop je ze liever? 

Het grootste deel van mijn cosplay maak ik zelf. Vooral de wapens en armor die erbij komt kijken maak ik geheel zelf. Het nadeel is dat ik zelf slecht ben in naaien. Daarbij vraag ik vaak wel hulp of probeer het op een andere manier op te lossen. Maar daarbij komt weer je eigen creativiteit kijken om dat soort probleempjes op te lossen. 🙂

Zijn er dingen waar je je aan ergert als je bezig bent met Cosplay? 

Als iets niet gaat zoals ik het wil, kan ik mij soms wel ergeren. Maar ik probeer het vaak op een andere manier op te lossen. Niet alles kan gaan zoals jij het zelf voor ogen hebt. Zo is het vaak uitproberen en kijken hoe dingen uitpakken.

Wat is je mooiste Cosplay herinnering? 

2
Credits: JL Fotografie

Toen ik voor het eerst in kostuum naar een conventie ging. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Er vroegen talloze mensen om een foto met mij en ik kreeg veel complimenten over mijn cosplay. Daar doe je het ook voor! Het geeft je een geweldig gevoel als mensen je met je cosplay complimenteren.

Wat is je vreemdste Cosplay herinnering? 

Er kwam een jongeman naar mij toe gelopen en die vroeg iets heel vreemds aan mij. Hij wees naar mijn buik en vroeg of dat echt mijn buik was. Ik zei: “natuurlijk is dat mijn eigen buik”. Waarop hij antwoorden: “wauw super gaaf!”. Dat is natuurlijk wel vreemd om te horen dat iemand deze vraag aan je stelt. Verder kan ik mij niet echt vreemdere situaties bedenken.

Mensen die aan Cosplay doen zijn natuurlijk ook “gewoon mensen” wat doe jij in het dagelijks leven? 

Ik heb net mijn opleiding als Media Vormgever afgerond. Ik heb momenteel een tussenjaar en ik ben een beetje aan het oriënteren wat ik hierna wil gaan doen. Verder heb ik natuurlijk ook andere hobby’s zoals motor rijden en gamen.

Wat zou jij de volgende willen vragen? 

Wat zijn je verder toekomst plannen met cosplay?

We bedanken Merle voor haar leuke antwoorden op onze vragen. Wat een prachtige foto’s heeft ze meegestuurd. Wil jij meer weten over Merle en haar cosplay kostuums? Volg haar dan op Facebook.

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply