Dating for Geeks – Viral

Dating for Geeks is een strip die dagelijks verschijnt in het dagblad Metro. De strip gaat niet alleen over daten en de liefde, maar ook over vriendschap, familie en belangrijke zaken zoals video games, cosplay, Star Wars, Batman en Game of Thrones. Hoewel wij de Metro zelden lezen, hadden we al wel goede dingen gehoord over deel 1 en 2 van Dating for Geeks. Wij wonnen een exemplaar van Viral van deze strip bij Dirtees en kunnen eindelijk mee praten over deze leuke strip.

Samenvatting

De zoektocht naar de ware liefde gaat niet over rozen voor de geeks in deze wereld. Relatieconsulentes zijn de wanhoop nabij als deze geeks hun kantoor binnenwandelen. Foute openingszinnen zorgen weer voor heel wat pijnlijke momenten. Kenny Rubenis geeft met dit derde Dating for Geeks album een unieke kijk in het leven van de geek. En dat blijkt nooit te vervelen.
 dating for geeks

Viral

De strips zijn herkenbaar. De verschillende personages hebben het over hun favoriete films, tv-shows, strips en boeken. Ook gaat het over games en cosplay. Dit zijn allemaal onderwerpen die bij ons thuis vaak voorbij komen. Hierdoor zat ik regelmatig hardop te lachen bij het lezen van Viral.

Een mooi voorbeeld vond ik de strip waarin de ene geek de andere haar telefoonnummer probeert te vragen door te dreigen dat hij anders spoilers zal geven uit Game of Thrones. Haar reactie is epic (ze heeft tenslotte de boeken al gelezen!) Of wat dacht je van met elkaar sms’en terwijl je samen aan tafel zit? Pijnlijk herkenbaar, want ook wij moeten onze telefoon bewust weg leggen als we samen uit eten gaan. Online eten bestellen als het sneeuwt? Check. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar waar het op neer komt is dat Dating for Geeks gewoon ontzettend lekker weg leest voor iedereen die een beetje geeky is!

Ben je benieuwd naar Dating for Geeks en wil je deze strips ook graag lezen? Het album Viral is onder andere verkrijgbaar via bol.com

Informatie

Titel: Viral (Dating for Geeks #3)
Auteur: Kenny Rubenis
Uitgeverij: Strip2000 B.V.
ISBN: 9789462801264
Pagina’s: 47

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply