De leukste films om te kijken tijdens de kerstvakantie

Het is eindelijk weer zo ver, de kerstvakantie. Twee weken langer lekker luieren, serie kijken en natuurlijk veel eten. De kerstvakantie is vaak ook een perfecte periode om films te kijken. Thuis op de bank met Netflix, maar ook een bezoekje aan de bioscoop blijft altijd gezellig. Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om waar je ook bent, Netflix te kijken. Superhandig en leuk, maar een goed telefoonhoesje is dan wel een must. Het zou zonde zijn als je midden in een spannende scène je telefoon kapot laat vallen. Vaak komen tijdens Kerst dezelfde klassiekers voorbij. De een geniet er van, elk jaar weer. De andere kan de films niet meer aanzien. Om iedereen tegemoet te komen vind je hieronder een lijst met oude klassiekers, nieuwe pareltjes en gewoon feel good films die altijd kunnen!

Annie

Dit is een film die bijna elk meisje wel eens heeft gezien. Een feel good film boordevol leuke liedjes. Voor wie de verhaallijn nog niet kent, een kleine uitleg. Een klein, roodharig meisje genaamd Annie woont in een weeshuis. Het weeshuis wordt geleid door de zelfzuchtige en alcoholistische Miss Hanigan. Annie droomt van een leven buiten het weeshuis en op een dag is zij de uitverkorenen. Ze mag een week verblijven in het huis van een miljardair. Miss Hanigan is het eigenlijk niet mee eens en probeert Annie te ontvoeren. Een perfecte film om thuis te kijken én om mee te zingen. Wil niemand met je meekijken? Dan kun je de film ook prima via je telefoon kijken. Doe oortjes in en niemand heeft last van je! Heb je AirPods? Schaf dan wel een AirPods Pro hoesje aan. Het zijn kostbare oortjes waar je natuurlijk erg zuinig mee wilt omgaan. Na het kijken van deze film waan je je weer heel even in je eigen jeugd, genieten!

Last Christmas

Een echte kerstfilm kan natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Er is niet gekozen voor een ouder klassieker, maar voor een nieuwe kerstfilm. Last Christmas is sinds november te zien in de bioscoop en gaat over Kate. Tijdens de wintermaanden werkt Kate, verkleed als elfje, in een Londense kerstwinkel. Qua liefde zit het Kate niet mee. Ze heeft af en toe wat contact met mannen, maar de ware zit er niet bij. Als Kate eindelijk een leuke man ontmoet, blijkt toch niet alles op rolletjes te lopen. In de film komen de liedjes van George Michael terug, maar het is geen musical. Het verhaal is alleen geïnspireerd op de liedjes.

Love Actually

Een echte klassieker moet natuurlijk wel aan bod komen. Love Actually heeft bijna iedereen wel een keer gezien, maar blijft een heerlijke film om bij weg te zwijmelen. De romantische komedie speelt zich af in de periode voor Kerstmis. Je volgt verschillende koppels en hun liefdesleven. De korte verhalen overlappen elkaar en laten zien dat iedereen op hun eigen manier liefde en vriendschap beleeft. Een perfecte film voor een meidenavond met chocola en wijn, maar je kunt de film natuurlijk ook alleen kijken. Pak je tablet erbij, installeer jezelf op de bank of in bed en genieten maar! Zet je je tablet liever op een harde ondergrond? Ga dan voor een iPad Air 10.5 hoes met standaard. Zo kun je de ideale kijkhoek creëren. Deze feel good film doet in ieder geval wonderen met je humeur!

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply