De nieuwe Power Rangers-film komt gewoon in de bioscoop in Maleisië

De nieuwe Power Rangers-film komt gewoon in de bioscoop in Maleisië, ondanks dat een van de personages homoseksueel is. Gedacht werd dat de film problemen zou opleveren net als Beauty And The Beast eerder deze maand, maar woensdag is toch groen licht gegeven voor het uitbrengen van de film. Dat meldt The Hollywood Reporter.

In de Power Rangers-film is de gele Ranger, gespeeld door zangeres Becky G, lesbisch. Ze praat in de film openlijk over haar ‘vriendinnenproblemen’. Volgens The Hollywood Reporter heeft de enorme internationale media-aandacht de Maleisiërs mogelijk afgeschrikt om opnieuw in verweer te gaan.

Beauty And The Beast

In de afgelopen weken ontstond er reuring in Maleisië toen duidelijk werd dat LeFou, het hulpje van Gaston, homoseksueel is in de nieuwe versie van de Disney-film. Het land wilde vervolgens dat een homoseksuele scène uit de film zou worden geknipt. In het overwegend islamitische land is homoseksualiteit illegaal. Disney gaf echter geen gehoor aan het verzoek.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply