Doorkijken of stoppen: Spinning Out

Een aantal weken geleden viel mijn oog op de serie Spinning Out op Netflix. De serie klonk veelbelovend en ik zette hem op mijn lijstje. Inmiddels heb ik de eerste twee afleveringen (van de tien) gezien en op basis daarvan ga ik vandaag een stukje over deze serie schrijven. Ga ik doorkijken of is het beter om ermee te stoppen?


Spinning Out

Kat droomde er altijd al van om Olympisch kampioen te worden als kunstschaatsster. Na een ongeluk op het ijs is ze echter terughoudend geworden en ze weet niet meer goed waar ze staat. Als ze faalt voor haar senior examen, denkt ze erover na om te stoppen. Tegelijkertijd krijgt ze echter de kans van haar leven aangeboden als de partner van één van de jongens gewond raakt. Kat weet niet meer wat ze moet doen. Gaat ze met haar vriendje mee naar Londen of zet ze alles op alles om de droom die ze als klein meisje had te verwezenlijken.

Deze serie is intens. Het is niet zomaar een verhaal over kunstschaatsen, vriendschap en romantiek, met hier en daar wat puberdrama. Nee, vanaf de eerste aflevering word je in het verhaal gezogen. Kat is niet alleen bezig met topsport en trainen, maar daarnaast is haar thuissituatie niet ideaal. Zowel zij als haar moeder vechten tegen een bipolaire stoornis, wat niet alleen de nodige hoeveelheid familiedrama met zich meebrengt, maar je ziet ook dat Kat onzeker is en dat ze super hard is voor zichzelf. Ook haar zus Serena is kunstschaatsster en hun moeder investeert al hun geld in Serena, terwijl Kat het zelf maar uit moet zoeken. Dan blijkt ook meteen dat het kunstschaatsen een harde wereld is, waarbij het niet alleen draait om talent en doorzettingsvermogen, maar ook om perfectie, geld en machtsverhoudingen. Kat heeft een complexe band met haar moeder en zus, en veel angsten, maar ze heeft ook veel lieve mensen om zich heen die er voor haar zijn en die haar kansen geven. Het totaalplaatje zorgt ervoor dat ik helemaal in het verhaal zat.

Doorkijken of stoppen

Daar twijfel ik absoluut niet aan! Ik wil door kijken. Ik heb pas twee afleveringen gezien, maar wat ik heb gezien was ontzettend gaaf en als ik niet weg had gemoeten, dan was ik meteen door gegaan met kijken. Lijkt me dus een duidelijke keuze. Nu nog even tijd maken.

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply