Easter Eggs: Ghostbusters (2016)

De meeste films zitten vol easter eggs, kleine verassingen, verwijzingen en geheime hints voor de echte fans. Ook in de nieuwe Ghostbuster film zitten ze! Deze hebben wij gevonden in de film. Waarschijnlijk hoeven we dit niet te zeggen, maar heb je de film nog niet gezien? Dit artikel bevat spoilers uit de film. Duh! Wil je de recensie lezen? We hebben die van 1984 en 2016 in de aanbieding.

Ghostbuster's Patty Tolan (Leslie Jones), Abby Yates (Melissa McCarthy), Erin Gilbert (Kristen Wiig) and Jillian Holtzmann (Kate McKinnon) in Columbia Pictures' GHOSTBUSTERS.
Ghostbuster’s Patty Tolan (Leslie Jones), Abby Yates (Melissa McCarthy), Erin Gilbert (Kristen Wiig) and Jillian Holtzmann (Kate McKinnon) in Columbia Pictures’ GHOSTBUSTERS.

Even voor de duidelijkheid, de echte duidelijke dingen ga ik hier niet beschrijven. Ik ben van mening dat de dezelfde witte auto die ze gebruiken met kenteken ECTO-1, de proton packs of hetzelfde logo echte easter eggs zijn. Die zijn gewoon te duidelijk, want het is natuurlijk een reboot! Dus laten we dat vergeten gelijk naar leuke dingen gaan. Heb jij een easter egg gevonden die ik niet genoemd heb? Laat het dan weten via een reactie.

Ghostbusters 1984 screen 1

1. Beide films komt de titel in beeld nadat ze inzoomen op iemand de begint te schreeuwen voor een geest die buiten beeld blijft.

2. In de gang naar Erin’s kantoor staat een buste van Harold Ramis, de co-schrijver van de eerste twee Ghostbuster films, en de acteur die Egon Spengler speelde.

3. Er is een scene tussen Erin en Abby waarin gezegd wordt: Book’s can fly. Dit is natuurlijk een directe referentie naar de openingscene van de 1984. In deze scene vliegen de boeken door de New York Public Library.

4. De nieuwe film gebruikt het zelfde classificatie systeem voor de geesten. Bijvoorbeeld een Class 3 appraritions.

5. Zoals in de eerste film krijgt een van het team een slijm douche van een geest.

6. De geest in de Aldrich Mansion lijkt heel erg op de geest in de Library van de eerste Ghostbusters.

7. De geest op de metro tracks is dezelfde geest als een van de Scoleri Brothers van de Ghostbusters II.

8. De ECTO-01 rijd langs de New York Public Library, de plek van de eerste geest in Ghostbusters I

9. Annie Potss die de receptioniste speelde in de oude film is terug als hotel clerk. Hierbij zegt ze: Whaddya want? Dezelfde woorden zei ze in de 1984 film. Om hier op door te gaan, de nieuwe receptionist Kevin staat op de voicemail als: Ghostbusters: Whaddya want? Een tweede referentie 🙂

10. In de nieuwe Ghostbusters beschermen de dames de wereld tegen: The Fourth Cataclysm. Dit is waarschijnlijk een refernentie naar het feit dat dit de 4e film is. Nu denk je vierde film? Dan Aykroyd noemde de Ghostbusters videogame de derde film, en als we dat tellen dan is dit de vierde keer dat de wereld gered word door de Ghostbusters

11. Rowan als geest poseert op dezelfde manier als Zuul en Vinz Clortho in de eerste film.

12. Slimer, de bekende groene geest is terug. En hij eet wederom hotdogs van een straatverkoper.

Slimer

13. Dan Aykroyd die speelde in de eerste films is eventjes te zien als taxi chauffeur, hierbij zegt hij: I ain’t affraid of no ghost.

14. Ernie Hudson die speelde in de eerste films is eventjes te zien als Patty’s oom.

15. Sigourney Weaver uit Ghostbusters II is aan het einde van de film eventjes te zien als mentor van Holtzmann

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

1 thought on “Easter Eggs: Ghostbusters (2016)

Leave a Reply