Een kinderfeestje bij Vue

Je verjaardagspartijtje vieren, het is toch ieder jaar weer een opgave. Wat gaan we doen, wie mag er mee en hoe komen we daar veilig? En dat alles nog los van een eventueel budget, want er draait tegenwoordig een hele industrie om kinderpartijtjes heen. Wat wil je kind zelf en ook belangrijk, wat hebben klasgenootjes al georganiseerd?

Dagelijks lopen wij langs de Vue van-en-naar-school. Toch was het dochterlief die voor haar negende verjaardag zelf met het idee van een partijtje in de bioscoop kwam. Dit lost voor ons direct een aantal transportproblemen op, want daar kunnen we lopend uit school komen en na afloop de gasten op laten halen. Thuisgekomen gelijk maar even online wat informatie opgezocht:

Over het kinderfeestje bij Vue

  • Voor €9,- per persoon (exclusief toeslagen)
  • Een film naar keuze.
  • Een versierde tafel voorafgaand aan de film om een taart aan te versieren.
  • Kidscombi voor alle kinderen in de pauze voorzien van popcorn, snoepje en drinken.

Kinderfeestjes kunnen op alle dagen van de week (m.u.v. de kerstvakantie) worden gehouden. Het arrangement is geldig vanaf zes kinderen en één volwassene en is speciaal voor kinderen van vier tot en met elf jaar.

Dat klinkt goed allemaal, ik kan thuis een aanvraag indienen, maar we zijn de Vue bioscoop ingelopen. Bij de receptie worden we vriendelijk te woord gestaan en blijkt het zeer eenvoudig om een datum te prikken en het beoogde gasten-aantal door te geven. Alleen is de filmagenda nog niet bekend, dat wordt pas een maandag tevoren duidelijk. ‘s Avonds alvast stiekem via whatsapp een save-the-date naar de ouders gestuurd. Nu kan dochterlief helaas nog geen uitnodigingen schrijven. Het zou leuk zijn als Vue deze uitnodigingen zou hebben…

kinderfeestje bij vue

De tijd verstrijkt, haar verjaardag nadert en eindelijk is het maandag. Uit school lopen we naar de kassa’s en vraagt dochterlief naar de filmagenda. De medewerkster is uiterst vriendelijk en heeft zelfs een tip. Ze laat op haar tablet de trailer van ‘Trolls’ zien, dan nieuw in dit theater. Nu is het risico minimaal dat de verjaardagsgasten de film reeds hebben gezien en de jarige Jet is in de wolken. Het enige nadeel is dat we uit school ruim een uur te vullen hebben tot de film begint met het versieren van cake en iets drinken. Weet je wat, we nemen wel een gezelschapsspelletje mee.

Ik loop met zes gasten, twee zusjes en het feestvarken uit school naar de feestlocatie. In de grote hal staat een lange versierde tafel klaar. Een gastdame vangt ons op en geeft aan de hele middag tot onze dienst te staan. Ik word aan een tafeltje apart neergezet in een fauteuil met koffie of thee naar wens en ik mag toekijken hoe de partygang er een zooitje van maakt. Er worden twee grote kannen Slush puppy aangerukt en alle kinderen zijn vrolijk. De cake is te versieren met een belachelijke hoeveelheid snoep, strooisels en slagroom. Helemaal zoals ieder kind het zou wensen. De meisjes worden begeleid naar het toilet, krijgen antwoord op vragen en ook ik word in de watten gelegd. In het theater klinkt regelmatig een verjaardagslied en wordt omgeroepen dat dochterlief jarig is. We spelen op de vloerbedekking nog een gezelschapsspel en dan is het tijd voor de film. De gastvrouw begeleid ons naar de zaal waar een rijtje stoelen gereserveerd zijn, ze haalt nog wat 3d brillen in de goede maat voor de kinderen en desgewenst een zit-verhoger. Dan geeft ze het seintje dat wíj er klaar voor zijn en ‘Trolls’ vangt aan.

In de pauze haalt ze ons op en is onze vrolijke tafel helemaal schoon en opgeruimd. Op onze jassen en tassen is gelet en op tafel staat het drinken klaar dat de kinderen mochten kiezen. Met een hele stapel popcorn-boxen waarin ook nog wat snoep ligt. Of het nog niet genoeg is wordt dochterlief naar voren geroepen en krijgt van de Vue zelf ook nog een presentje in het thema van de film. Ze krijgt een grote Trolls drinkbeker helemaal gevuld met snoep, wat tijdschriften en een M&M aardewerken kom. Ow, we moeten de zaal weer in. De film valt erg in de smaak en als we na afloop de trap afkomen, zijn de ouders al netjes opgevangen door onze gastdame. Wat een service, zelfs ik heb van een kinderpartijtje kunnen genieten, een unicum! Ik kan niet wachten tot haar zusjes jarig zijn of ikzelf, want ik lust ook cake trouwens….

Nb. Per vestiging van Vue- bioscopen kan de invulling van het (kinder)partijtje verschillen. Dit is mede afhankelijk van de grootte van de locatie.

The following two tabs change content below.

Linda

Recensent
Ik ben thuisblijfmoeder van 3 dochtertjes. Eigenaar en blogger Lmcmr bij Thuisleven.com. Ik recenseer kinder- en jeugdboeken voor KiDDoWz en films voor FilmGeek. Ik ben klassenouder en actief op de lokale weggeefhoek.

Latest posts by Linda (see all)

Leave a Reply