Euroscoop Maastricht sluit per 1 april haar deuren

Pathé maakte vandaag bekend dat de Euroscoop vestiging in Maastricht per 1 april 2020 haar deuren sluit voor bezoekers. In november 2019 nam Pathé de elf Euroscoop bioscopen in Nederland en België over, waaronder deze vestiging in Maastricht gelegen aan de Wilhelminasingel. Pathé had al een bioscoop in het Sphinxkwartier. Er is in Maastricht geen ruimte voor twee grote bioscopen.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres: “Nadat wij een paar maanden de twee bioscopen in Maastricht naast elkaar hebben gedraaid, zijn wij tot de conclusie gekomen dat er geen ruimte is voor twee grote bioscopen in Maastricht. Onze eigen Pathé bioscoop is volledig voorzien van de nieuwste technieken. Het was daarom een logische keuze om de Pathé bioscoop aan te houden en hiermee filmliefhebbers in Maastricht te blijven voorzien van de meest premium filmbeleving. Wij kijken er naar uit om de bezoekers van Euroscoop ook bij Pathé te mogen ontvangen.”

Pathé was twee keer eerder eigenaar van het pand aan de Wilhelminasingel in Maastricht. In 2014 sloot Pathé de deuren van dit pand, en opende een splinternieuwe vestiging in het Sphinxkwartier. Deze vestiging werd destijds voorzien van de modernste bioscooptechnieken zoals Dolby Atmos, en in 2018 werd een 4DX-zaal toegevoegd. Naast Euroscoop Maastricht is Pathé ook eigenaar van de Euroscoop vestigingen in Schiedam, Amsterdam-Noord en Tilburg. Deze zullen net als de zes vestigingen in België blijven opereren onder de Euroscoop vlag. Alle medewerkers van Euroscoop Maastricht zullen per 1 april overgaan naar Pathé Maastricht.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply