Fantastisch Kinderfilm Festival in EYE Amsterdam van 29 feb tot 6 maart

In de voorjaarsvakantie strijkt het rondreizende festival 11 dagen neer in EYE in Amsterdam. EYE is dan een fantastisch speel laboratorium geworden en een droomplek voor kinderen van 2 – 9 jaar. Het Fantastisch Kinderfilm Festival neemt je deze editie mee op reis naar bijzondere plekken in een fantastische wereld. Met ‘Kronkel & Slinger’ gaat het thema dit jaar over reizen.

FKF 2016 hond met logo liggendMet mooie kinderfilms en diverse installaties verspreid door het hele gebouw onderzoeken kinderen het thema reizen met ‘Kronkel & Slinger’.Zo zijn er korte bijzondere filmvoorstellingen voor jonge kinderen vanaf twee jaar, vrolijke en avontuurlijke reisfilms voor kleuters en spannende langere films voor oudere kinderen. Speciaal voor ‘Kronkel & Slinger’ maakte het festival een Nederlandse vertaling van de grappige en met lef vormgegeven animatiefilm Wie is Waar uit Zweden die op het festival zijn Nederlandse première beleeft.

Exclusief in EYE vertoont het festival de grote Franse kinderfilm klassieker De Rode Ballon van Albert Lamorisse, uit de jaren ’50. In Parijs vindt een jongetje een enorme, knalrode ballon. Deze lijkt wel betoverd. De ballon sluit vriendschap met de jongen en wijkt vervolgens niet meer van zijn zijde. We volgen hen op een tot de verbeelding sprekende, mooi vormgegeven, grappige en soms ook ontroerende tocht door de grote stad.

In de voorjaarsvakantie (van maandag 29 februari tot zondag 6 maart en op woensdagmiddag 9 maart) is het festival open voor publiek. Iedereen krijgt met zijn filmkaartje automatisch toegang tot de Speeltuin van de Verbeelding, het interactieve landschap dat door EYE verspreid staat. In deze fantastische speeltuin ga je net als in de film op reis. Stap in en speel mee met koffer memorie, maak een schaduwvoorstelling met de bewegende beelden die je bekijkt vanuit de trein, ga met je familie en vriendjes op de vakantiefoto, bereid je eigen picknick voor onderweg, snuif de geur van je huis op bij Heimwee geuren en beleef nog veel meer.

Van 7 tot 10 maart komen er in een besloten scholenprogramma kinderen uit groep 1 t/m 4 langs van vijf basisscholen uit Amsterdam Noord. Dit jaar zullen daarnaast voor het eerst ook zes voorscholen deelnemen.

Meer informatie vind je op www.fantastischkinderfilmfestival.nl

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply