FilmGeek.nl https://www.filmgeek.nl Thu, 19 Apr 2018 13:32:07 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 https://www.filmgeek.nl/wp-content/uploads/2017/02/cropped-logo_filmgeek-FB-omslag-32x32.jpg FilmGeek.nl https://www.filmgeek.nl 32 32 105117919 Gillian Flynn maakt nieuwe Prime Video serie Utopia https://www.filmgeek.nl/gillian-flynn-maakt-nieuwe-prime-video-serie-utopia/ https://www.filmgeek.nl/gillian-flynn-maakt-nieuwe-prime-video-serie-utopia/#respond Thu, 19 Apr 2018 13:32:07 +0000 https://www.filmgeek.nl/gillian-flynn-maakt-nieuwe-prime-video-serie-utopia/ Amazon Studios heeft getekend voor Utopia, een nieuwe negen-delige serie van de bekroonde Gillian Flynn, bestseller auteur en scenarist van het Golden Globe genomineerde Gone Girl en HBO’s langverwachte Sharp Objects. Utopia zal exclusief beschikbaar zijn op Prime Video in meer dan 200 landen, waaronder Nederland. Utopia is gebaseerd op de gelijknamige Britse serie van […]

The post Gillian Flynn maakt nieuwe Prime Video serie Utopia appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Amazon Studios heeft getekend voor Utopia, een nieuwe negen-delige serie van de bekroonde Gillian Flynn, bestseller auteur en scenarist van het Golden Globe genomineerde Gone Girl en HBO’s langverwachte Sharp Objects. Utopia zal exclusief beschikbaar zijn op Prime Video in meer dan 200 landen, waaronder Nederland. Utopia is gebaseerd op de gelijknamige Britse serie van Dennis Kelly. De serie is een coproductie tussen Endemol Shine North America, Kudos, een Endemol Shine Group UK productiestudio, en Amazon Studios.

Een groep jongvolwassenen die elkaar online ontmoet wordt genadeloos opgejaagd door een schimmige staatsorganisatie, nadat ze in het bezit komen van een bijna mythisch ondergronds stripboek. Ze ontdekken dat de complottheorieën uit het stripverhaal wel eens echt kunnen zijn en komen hierdoor in de gevaarlijke, unieke en ironische positie terecht om de wereld te redden.

“We zijn grote fans van Gillian Flynn’s meeslepende werk,” zegt Nick Hall, Head of Alternative Series for Amazon Studios. “Ze maakt verhalen die haar publiek constant in spanning houden en ondermijnt de verwachtingen van haar personages. Utopia’s verhaal is relevant voor kijkers en Prime Video leden wereldwijd.”

“Utopia is voor mij pure creatieve catnip. Dennis Kelly’s werk is werkelijk waanzinnig, en hij heeft me de fantastische mogelijkheid geboden om van zijn wereld mijn eigen rare, ruige plek te maken. Utopia heeft alles te maken met het verkennen van resonerende vraagstukken binnen een duistere, bijna zieke manier van verhalen vertellen. Het is een serie die urgent en actueel is en een beetje holy-crap!, maar bovenal gewoon heel erg leuk,” zegt Gillian Flynn.

Diederick Santer, CEO van Kudos zegt: “Dennis Kelly en het Kudos team hebben een unieke, duistere en aangrijpende Britse thriller gecreëerd, en we zijn ongelooflijk enthousiast dat het door Gillian Flynn zo briljant is uitgewerkt voor een wereldwijd publiek.”

Flynn is de maker, executive producer en showrunner van Utopia. Andere executive producers zijn onder andere Jessica Rhoades (met wie Flynn samenwerkte aan Sharp Objects), Sharon Hall, Karen Wilson, Dennis Kelly en Diederick Santer. Sharon Levy, President, Unscripted & Scripted Television, Endemol Shine North America, zal de productie voor Endemol Shine overzien.

Utopia zal beschikbaar zijn voor Prime Video leden in meer dan 200 landen. Prime en Prime Video-leden kunnen altijd en overal Prime Original series en populaire films en series streamen of downloaden, zonder extra kosten naast het Prime of Prime Video lidmaatschap. Leden kunnen kijken via de Amazon Prime Video-app voor Android- en iOS-telefoons en -tablets, Apple TV, populaire smart-televisies, PlayStation 3 en 4 of online via PrimeVideo.com.

The post Gillian Flynn maakt nieuwe Prime Video serie Utopia appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/gillian-flynn-maakt-nieuwe-prime-video-serie-utopia/feed/ 0 59232
Eerste Nederlandse Netflix original serie dit jaar nog in productie https://www.filmgeek.nl/eerste-nederlandse-netflix-original-serie-dit-jaar-nog-in-productie/ https://www.filmgeek.nl/eerste-nederlandse-netflix-original-serie-dit-jaar-nog-in-productie/#respond Wed, 18 Apr 2018 13:18:01 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=59194 Netflix heeft zojuist de eerste Nederlandse original serie aangekondigd. De serie, waarvan de naam nog niet bekend is, wordt dit jaar door productiebedrijf Pupkin (Pieter Kuijpers, Sander van Meurs en Iris Otten) gemaakt, en bestaat uit acht afleveringen van 30 minuten. In 2019 zal de original serie wereldwijd beschikbaar zijn op Netflix. Serie De serie […]

The post Eerste Nederlandse Netflix original serie dit jaar nog in productie appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Netflix heeft zojuist de eerste Nederlandse original serie aangekondigd. De serie, waarvan de naam nog niet bekend is, wordt dit jaar door productiebedrijf Pupkin (Pieter Kuijpers, Sander van Meurs en Iris Otten) gemaakt, en bestaat uit acht afleveringen van 30 minuten. In 2019 zal de original serie wereldwijd beschikbaar zijn op Netflix.

Serie

De serie is bedacht en wordt geproduceerd door Pieter Kuijpers, mede geproduceerd door Sander van Meurs, en wordt geschreven door schrijverscollectief Winchester McFly (Bankier van het Verzet, Lois). Dit team van scriptschrijvers bestaat uit Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers, Matthijs Bockting, Pieter van den Berg en Sarah Offringa. Emma Kuijpers werkt mee als Junior Consultant en de productie zal worden overzien door showrunner Michael Leendertse (The Spiral, Van God Los, Smeris) met creatief producer Felix van Gisbergen.

Korte synopsis

Sommige ongeschreven regels dien je niet te overtreden. In het vrijgevochten Amsterdam geniet een groep jonge studenten van alles wat het leven ze biedt: rijkdom, seks en macht… tot ze – zonder het te beseffen – een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw openen.

Pieter Kuijpers: “Ik kijk ernaar uit om een serie te maken die twee genres combineert: coming of age en horror. De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd. Ik vind het een eer om met Netflix samen te werken, een van de grootste en beste spelers in de wereld van drama en film.”

Erik Barmack, VP International original series bij Netflix: “Een Nederlandse original stond al een tijdje op onze wensenlijst. We zijn dan ook vereerd om te mogen werken met zo’n getalenteerde groep Nederlandse creatives. Het verhaal wordt een interessante combinatie van verschillende genres en we kunnen niet wachten om de serie volgend jaar aan ons wereldwijde publiek te presenteren.”

The post Eerste Nederlandse Netflix original serie dit jaar nog in productie appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/eerste-nederlandse-netflix-original-serie-dit-jaar-nog-in-productie/feed/ 0 59194
Georgina Verbaan werd ‘misselijk’ van haar Chanel tas https://www.filmgeek.nl/georgina-verbaan-werd-misselijk-van-haar-chanel-tas/ https://www.filmgeek.nl/georgina-verbaan-werd-misselijk-van-haar-chanel-tas/#respond Wed, 18 Apr 2018 07:40:07 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=59187 We kennen het allemaal, vroeger wouden we graag ergens bij horen. Dit geld ook voor Georgina Verbaan. Georgina kocht een Chanel tas om erbij te horen, maar dit bleek niks voor haar te zijn. Dit verteld de inmiddels 38-jarige Georgina Verbaan in de  Grazia.   Er wordt bijvoorbeeld altijd en overal gezegd dat iedere vrouw een Chanel-tas wil. […]

The post Georgina Verbaan werd ‘misselijk’ van haar Chanel tas appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
We kennen het allemaal, vroeger wouden we graag ergens bij horen. Dit geld ook voor Georgina Verbaan. Georgina kocht een Chanel tas om erbij te horen, maar dit bleek niks voor haar te zijn. Dit verteld de inmiddels 38-jarige Georgina Verbaan in de  Grazia.

 

Er wordt bijvoorbeeld altijd en overal gezegd dat iedere vrouw een Chanel-tas wil. Ik dacht: misschien heb ik ook zo’n tas nodig. Toen ik eenmaal een vintage exemplaar kocht, werd ik er misselijk van: dat ik daar zo veel geld aan had uitgegeven.

Georgina Verbaan, die nu vegetariër is voelde zich compleet niet prettig bij de tas. Toen ze pas geleden haar kast opruimde heeft de ze de tas dan ook weggedaan. Tegenwoordig draagt ze gewoon wat ze mooi vind.

The post Georgina Verbaan werd ‘misselijk’ van haar Chanel tas appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/georgina-verbaan-werd-misselijk-van-haar-chanel-tas/feed/ 0 59187
Winactie: Sherlock Gnomes https://www.filmgeek.nl/winactie-sherlock-gnomes/ https://www.filmgeek.nl/winactie-sherlock-gnomes/#comments Tue, 17 Apr 2018 16:25:49 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=59157 Vanaf 19 april 2018 draait Sherlock Gnomes in de bioscoop. Wij mogen twee prijzenpakketten weggeven over deze film. Wil jij kans maken op een van deze prijzenpakketten? Doe dan mee met onze winactie. Sherlock Gnomes De geliefde tuinkabouters uit Gnomeo and Juliet zijn terug met een nieuw avontuur in Londen. Nadat Gnomeo en Juliet met hun […]

The post Winactie: Sherlock Gnomes appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Vanaf 19 april 2018 draait Sherlock Gnomes in de bioscoop. Wij mogen twee prijzenpakketten weggeven over deze film. Wil jij kans maken op een van deze prijzenpakketten? Doe dan mee met onze winactie.

Sherlock Gnomes

De geliefde tuinkabouters uit Gnomeo and Juliet zijn terug met een nieuw avontuur in Londen. Nadat Gnomeo en Juliet met hun familie arriveren in de stad, zijn ze eerst vooral bezig om de tuin lenteklaar te krijgen. Maar dan komen ze erachter dat iemand in heel Londen tuinkabouters aan het kidnappen is. Als Gnomeo en Juliet thuiskomen en ze ontdekken dat iedereen in hun tuintje weg is, dan is er maar één tuinkabouter die ze hiervoor kunnen inschakelen… Sherlock Gnomes. De beroemde detective en gezworen beschermheer van Londense tuinkabouters arriveert samen met zijn assistent Watson om de zaak te onderzoeken. Het mysterie leidt onze tuinkabouters op een doldwaas avontuur waar ze allerlei nieuwe figuren ontmoeten en een onontdekt deel van de stad verkennen.

Sherlock Gnomes, Watson, Gnomeo and Juliet in Sherlock Gnomes from Paramount Pictures and MGM.

Winactie

Voor de winactie maken we gebruik van Rafflecopter. Aan het einde van de winactie loten wij de winnaar. Hierdoor zijn wij volledig onpartijdig. Je kunt verschillende punten verdienen en hoe meer punten hoe meer kans je maakt op de prijs. De loting is random, dus je kunt ook winnen als je maar op één manier mee doet. Om mee te kunnen doen, log je in met Facebook of via e-mail. Dit zorgt ervoor dat wij contact met je op kunnen nemen als je wint.
a Rafflecopter giveaway

Inhoud Prijzenpakket

  • tas met kleurtjes om de tas in te kleuren
  • een knuffel,
  • een sleutelhanger
  • een vel met nep tattoos.

Film informatie

Titel: Sherlock Gnomes
Regie: Steve Pink
Stemmen: Ricardo Blei, Peggy Vrijens, Sander de Heer, Pepijn Gunneweg, Owen Schumacher
Speelduur
: 86 minuten
Releasejaar
: 2018

The post Winactie: Sherlock Gnomes appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/winactie-sherlock-gnomes/feed/ 20 59157
Steven Spielberg eerste regisseur die door grens van tien miljard dollar gaat https://www.filmgeek.nl/steven-spielberg-eerste-regisseur-die-door-grens-van-tien-miljard-dollar-gaat/ https://www.filmgeek.nl/steven-spielberg-eerste-regisseur-die-door-grens-van-tien-miljard-dollar-gaat/#respond Tue, 17 Apr 2018 08:44:46 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=59145 Steven Spielberg is de eerste regisseur die met zijn films in totaal zeker tien miljard dollar (acht miljard euro) heeft omgezet. De Amerikaan houdt Michael Bay en Peter Jackson, die beiden 6,5 miljard dollar (5,2 miljard euro) halen, achter zich. Dat maakt Box Office Mojo bekend, de organisatie die de cijfers van de branche bijhoudt. […]

The post Steven Spielberg eerste regisseur die door grens van tien miljard dollar gaat appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Steven Spielberg is de eerste regisseur die met zijn films in totaal zeker tien miljard dollar (acht miljard euro) heeft omgezet. De Amerikaan houdt Michael Bay en Peter Jackson, die beiden 6,5 miljard dollar (5,2 miljard euro) halen, achter zich. Dat maakt Box Office Mojo bekend, de organisatie die de cijfers van de branche bijhoudt.

Spielberg heeft mede door kaskrakers als E.T., Jurassic Park en Jaws de tien miljard dollar gehaald. Daarnaast staan ook grote films als Schindler’s List, Saving Private Ryan, Catch Me If You Can en de Indiana Jones-cyclus op de lijst van de 71-jarige Spielberg..

The post Steven Spielberg eerste regisseur die door grens van tien miljard dollar gaat appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/steven-spielberg-eerste-regisseur-die-door-grens-van-tien-miljard-dollar-gaat/feed/ 0 59145
Winactie: Vrijkaarten voor De Matchmaker https://www.filmgeek.nl/winactie-vrijkaarten-voor-de-matchmaker/ https://www.filmgeek.nl/winactie-vrijkaarten-voor-de-matchmaker/#comments Sun, 15 Apr 2018 08:52:03 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=59071 Vanaf 26 april 2018 draait De Matchmaker in de bioscoop. Wij mogen van Dutch FilmWorks 2 x 2 vrijkaarten weggeven voor deze film. Wil jij kans maken op een van deze vrijkaarten? Doe dan mee met onze winactie.   De Matchmaker De feelgoodfilm van dit voorjaar! Levensgenieter Chris (Benja Bruijning) reist als fotograaf de hele wereld […]

The post Winactie: Vrijkaarten voor De Matchmaker appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Vanaf 26 april 2018 draait De Matchmaker in de bioscoop. Wij mogen van Dutch FilmWorks 2 x 2 vrijkaarten weggeven voor deze film. Wil jij kans maken op een van deze vrijkaarten? Doe dan mee met onze winactie.

 

De Matchmaker

De feelgoodfilm van dit voorjaar! Levensgenieter Chris (Benja Bruijning) reist als fotograaf de hele wereld over. Wanneer de bodem van zijn bankrekening in zicht komt en werk uitblijft, keert hij noodgedwongen terug naar zijn moeder Marja (Ariane Schluter). Ondanks dat zij hem met open armen ontvangt, heeft Chris moeite om te aarden in zijn dorpse geboorteplaats. Gelukkig krijgt hij een nieuwe opdracht, waardoor hij hopelijk snel zijn koffers weer kan pakken; hij mag een promo video maken voor een datingsite. En wie is er nu een betere hoofdrolspeler dan zijn vlotte single moeder? Chris maakt stiekem een filmpje over Marja, maar wanneer deze online komt, stromen de reacties van mannen binnen. Na enige verbazing durft Marja, met Chris als matchmaker, het datingavontuur aan te gaan. En zo belanden ze in allerlei gekke, hilarische en soms ongemakkelijke situaties, die moeder en zoon dichter tot elkaar brengen. En voor beiden komt de liefde uit onverwachte hoek…De Matchmaker

Winactie

Voor de winactie maken we gebruik van Rafflecopter. Aan het einde van de winactie loten wij de winnaar. Hierdoor zijn wij volledig onpartijdig. Je kunt verschillende punten verdienen en hoe meer punten hoe meer kans je maakt op de kaartjes. De loting is random, dus je kunt ook winnen als je maar op één manier mee doet. Om mee te kunnen doen, log je in met Facebook of via e-mail. Dit zorgt ervoor dat wij contact met je op kunnen nemen als je wint.
a Rafflecopter giveaway

Film informatie

Titel: De Matchmaker
Regie: Jeroen Houben
Cast: Harry Piekema, Tatum Dagelet, Matheu Hinzen, Sara Dol, Precious Bostelaar, Najib Amhali
Speelduur
: 92 minuten
Releasejaar
: 2018

The post Winactie: Vrijkaarten voor De Matchmaker appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/winactie-vrijkaarten-voor-de-matchmaker/feed/ 31 59071
Diewertje Dir, Harry Piekema en Carly Wijs in familiefilm Superjuffie https://www.filmgeek.nl/diewertje-dir-harry-piekema-en-carly-wijs-in-familiefilm-superjuffie/ https://www.filmgeek.nl/diewertje-dir-harry-piekema-en-carly-wijs-in-familiefilm-superjuffie/#respond Fri, 13 Apr 2018 06:46:27 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=59011 Diewertje Dir, bekend van onder meer Theater Oostpool en Het Klokhuis, speelt Superjuffie in de gelijknamige verfilming van de populaire kinderboeken van schrijfster Janneke Schotveld. Harry Piekema is ook te zien in de film, als Meester Snor. Carly Wijs neemt de rol van Edna voor haar rekening en Hassan Slaby speelt Hakim in de kinderfilm. […]

The post Diewertje Dir, Harry Piekema en Carly Wijs in familiefilm Superjuffie appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Diewertje Dir, bekend van onder meer Theater Oostpool en Het Klokhuis, speelt Superjuffie in de gelijknamige verfilming van de populaire kinderboeken van schrijfster Janneke Schotveld. Harry Piekema is ook te zien in de film, als Meester Snor. Carly Wijs neemt de rol van Edna voor haar rekening en Hassan Slaby speelt Hakim in de kinderfilm. De opnames zijn vorige week afgerond. De regie is in handen van Martijn Smits (Popoz, Zombibi), het scenario is geschreven door Tijs van Marle (Mees Kees, Dummie de Mummie). Paul Voorthuysen is de producent, bekend van Mees Kees, Dummie de Mummie en Meesterspion.

Over Superjuffie

Juf Josje lijkt een heel gewone juf, maar als een dier om hulp roept, verandert ze zomaar in Superjuffie. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, redt de dieren en kan ook nog met ze praten. Ze heeft haar krachten gekregen van een mysterieus beeldje in een geheime kamer in haar nieuwe huis. En ze komt er niet vanaf! De drang om dieren in nood te redden is best onhandig. Zeker als je best onzeker bent en een nieuwe baan hebt als juf van groep 6 hebt. Superjuffie zoekt uit hoe haar krachten werken, en haar leerlingen helpen haar met haar geheim en beschermen haar tegen hoofdmeester Snor. En dan vraagt Willem de Rat om hulp: er gebeuren rare dingen in de dierentuin.

Boekenreeks

Superjuffie, de film, is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Janneke Schotveld die wordt uitgegeven bij Van Holkema & Warendorf. De film wordt geproduceerd door PVPictures (Mees Kees, Dummie de Mummie) in samenwerking met AVROTROS en is tot stand gekomen met een bijdrage van Stichting Abraham Tuschinski Fonds, CoBO, het Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. Entertainment One Benelux is verantwoordelijk voor de marketing, publiciteit en distributie van Superjuffie.

The post Diewertje Dir, Harry Piekema en Carly Wijs in familiefilm Superjuffie appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/diewertje-dir-harry-piekema-en-carly-wijs-in-familiefilm-superjuffie/feed/ 0 59011