FilmGeek.nl https://www.filmgeek.nl Thu, 13 Dec 2018 10:30:56 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.1 https://www.filmgeek.nl/wp-content/uploads/2017/02/cropped-logo_filmgeek-FB-omslag-32x32.jpg FilmGeek.nl https://www.filmgeek.nl 32 32 105117919 Pokémon the Movie: The Power of Us nu verkrijgbaar via iTunes https://www.filmgeek.nl/pokemon-the-movie-the-power-of-us-nu-verkrijgbaar-via-itunes/ https://www.filmgeek.nl/pokemon-the-movie-the-power-of-us-nu-verkrijgbaar-via-itunes/#respond Thu, 13 Dec 2018 10:30:56 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=63994 We hebben goed nieuws voor alle Pokémon fans! Na de recentelijke vertoning in de bioscoop kan de nieuwste Pokémon-animatiefilm, Pokémon the Movie: The Power of Us, nu ook in Nederland gehuurd of gekocht worden op iTunes. Gebaseerd op het wereldwijd populaire Pokémon-merk vertelt Pokémon the Movie: The Power of Us een nieuw verhaal van Ash […]

The post Pokémon the Movie: The Power of Us nu verkrijgbaar via iTunes appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
We hebben goed nieuws voor alle Pokémon fans! Na de recentelijke vertoning in de bioscoop kan de nieuwste Pokémon-animatiefilm, Pokémon the Movie: The Power of Us, nu ook in Nederland gehuurd of gekocht worden op iTunes.

Gebaseerd op het wereldwijd populaire Pokémon-merk vertelt Pokémon the Movie: The Power of Us een nieuw verhaal van Ash en Pikachu die samen met diverse personages unieke uitdagingen en opwindende Pokémon-gevechten aangaan. Deze hartverwarmende film laat zien waartoe goed teamwork leidt.

The post Pokémon the Movie: The Power of Us nu verkrijgbaar via iTunes appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/pokemon-the-movie-the-power-of-us-nu-verkrijgbaar-via-itunes/feed/ 0 63994
All You Need is Love bekroond met Gouden Film https://www.filmgeek.nl/all-you-need-is-love-bekroond-met-gouden-film/ https://www.filmgeek.nl/all-you-need-is-love-bekroond-met-gouden-film/#respond Tue, 11 Dec 2018 16:00:04 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=63941 De romantische comedy All You Need is Love heeft de Gouden Film-status bereikt. De film trok in vier dagen tijd meer dan 100,000 bezoekers naar de bioscoop. Regisseur Will Koopman werd tijdens haar werkzaamheden op de set in Amsterdam verrast met de award door actrice Bracha van Doesburgh. De filmawards zijn een initiatief van Het Nederlands Film Festival […]

The post All You Need is Love bekroond met Gouden Film appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
De romantische comedy All You Need is Love heeft de Gouden Film-status bereikt. De film trok in vier dagen tijd meer dan 100,000 bezoekers naar de bioscoop. Regisseur Will Koopman werd tijdens haar werkzaamheden op de set in Amsterdam verrast met de award door actrice Bracha van Doesburgh.

De filmawards zijn een initiatief van Het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. All You Need is Love is de twaalfde film die de Gouden Film-status heeft behaald in 2018.

Plot

Maarten ter Horst, de presentator van het populaire TV-programma All You Need Is Love, verdwijnt op de vooravond van de befaamde kerstspecial. Hij stapt zonder dat zijn redactie het weet op het vliegtuig en vlucht naar de Schotse hooglanden. De kerstspecial komt steeds dichterbij en producer Olav en assistent Japie zoeken wanhopig naar een nieuwe host… Ondertussen bereidt ook de rest van Nederland zich voor op kerstavond en wordt de redactie hoopvol aangeschreven. Lukt het hen om zonder Dr. Love gebroken harten te lijmen en alle geliefden te herenigen?

De film All You Need is Love is geregisseerd door Will Koopman. De cast bestaat onder andere uit Fedja van Huêt, Bracha van Doesburgh, Waldemar Torenstra, Anniek Pheifer, Rop Verheijen, Peter Paul Muller, Annet Malherbe, Trudy Labij, Ilias Addab, Yannick Jozefzoon, Frank Lammers en Diederik Ebbinge.

The post All You Need is Love bekroond met Gouden Film appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/all-you-need-is-love-bekroond-met-gouden-film/feed/ 0 63941
Recensie: Christmas with a View https://www.filmgeek.nl/recensie-christmas-with-a-view/ https://www.filmgeek.nl/recensie-christmas-with-a-view/#respond Thu, 06 Dec 2018 08:30:16 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=63751 Het is weer december en we kunnen dus weer losgaan met één van onze guilty pleasures: Kerstfilms! Ze zijn zo fout, zo voorspelbaar, maar daarom juist zo fijn om te kijken. Je kruipt op de bank met thee of warme chocolademelk, pakt een warm dekentje en legt wat lekkers binnen handbereik. Sit back, relax and […]

The post Recensie: Christmas with a View appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Het is weer december en we kunnen dus weer losgaan met één van onze guilty pleasures: Kerstfilms! Ze zijn zo fout, zo voorspelbaar, maar daarom juist zo fijn om te kijken. Je kruipt op de bank met thee of warme chocolademelk, pakt een warm dekentje en legt wat lekkers binnen handbereik. Sit back, relax and enjoy. Welke kerstfilms zijn de moeite waard om te kijken en welke kun je beter vermijden? Vandaag kun je lezen wat wij vonden van Christmas with a View. Eerdere kerstrecensies vind je onder de tag kerst

Plot

Clara is de manager van een restaurant in een resort in de bergen. Ooit had ze haar eigen restaurant in Chicago, maar nu is ze weer terug in het dorp waar ze geboren is. Shane is een celebrity kok die net een reality show heeft gewonnen en nu in het restaurant van Clara komt werken. De vonk slaat meteen over. Clara is echter samen met Mr. Peters bezig met een aantal geheime projecten en dit lijkt Clara en Shane uit elkaar te drijven. 

Christmas with a View

Bevat deze kerstfilm alle clichés die je verwacht? Er is sneeuw, een prille relatie tussen de hoofdpersonen, de familie is present en er wordt kerst gevierd. Toch lijkt het alsof Christmas with a View iets mist. Ik vond de film niet zoetsappig of romantisch, maar wel heel voorspelbaar. Alles gaat eigenlijk net iets te snel en gemakkelijk, er zit nog minder diepgang in het verhaal dan je van een goede kerstfilm mag verwachten. De personages maken geen enkele verandering door, waardoor je niet echt met ze mee leeft en dan wordt er hier en daar ook nog eens slecht geacteerd. Kort gezegd vond ik Christmas with a View dus geen aanrader. 

 

Film informatie

Titel: Christmas with a View
Regie: Justin G. Dyck
Cast: Kaitlyn Leeb, Scott Cavalheiro, Mark Ghanimé 
Speelduur
: 91 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★✫✫

The post Recensie: Christmas with a View appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/recensie-christmas-with-a-view/feed/ 0 63751
Voormalig GTST-acteur Dave Mantel plotseling overleden https://www.filmgeek.nl/voormalig-gtst-acteur-dave-mantel-plotseling-overleden/ https://www.filmgeek.nl/voormalig-gtst-acteur-dave-mantel-plotseling-overleden/#respond Sun, 02 Dec 2018 13:15:04 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=63670 Gisteren is Dave Mantel op 37 jarige leeftijd overleden. Dit werd gemeld op zijn eigen instagram-pagina. Dave Mantel is vooral bekend voor zijn rol als Menno Kuiper in Goede Tijden, Slechte Tijden. De acteur zou op een natuurlijke wijze zijn overleden. Zijn partner Dapheny Oosterwolde en zijn familie vragen rust voor de komende dagen. ,,Onze […]

The post Voormalig GTST-acteur Dave Mantel plotseling overleden appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Gisteren is Dave Mantel op 37 jarige leeftijd overleden. Dit werd gemeld op zijn eigen instagram-pagina. Dave Mantel is vooral bekend voor zijn rol als Menno Kuiper in Goede Tijden, Slechte Tijden. De acteur zou op een natuurlijke wijze zijn overleden.

Zijn partner Dapheny Oosterwolde en zijn familie vragen rust voor de komende dagen. ,,Onze geliefde Dave is zaterdagochtend 1 december plotseling op natuurlijke wijze overleden. Dapheny en familie vragen voor de komende dagen rust. Je kunt natuurlijk altijd een bericht sturen, mocht je je medeleven willen tonen”, schrijven bekenden van hem op Instragram. ,,Lieve Dave, je bent te vroeg heen gegaan. Er zijn geen woorden die kunnen omschrijven hoe erg we je missen. We houden ontzettend van je.”

Mantel werd eerder dit jaar nog geopereerd aan zijn galblaas, waar hij aal maanden last van had. ,,Nu eerst langzaam weer opbouwen en dan weer tijd voor mooie nieuwe projecten”, schreef hij in juni van dit jaar op Instagram. Een van die projecten is de film Kill Mode, die nog moet verschijnen.

The post Voormalig GTST-acteur Dave Mantel plotseling overleden appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/voormalig-gtst-acteur-dave-mantel-plotseling-overleden/feed/ 0 63670
Recensie: The Crimes of Grindelwald https://www.filmgeek.nl/recensie-the-crimes-of-grindelwald/ https://www.filmgeek.nl/recensie-the-crimes-of-grindelwald/#respond Wed, 28 Nov 2018 11:00:26 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=63543 Sinds we twee kinderen hebben, ga ik veel minder vaak naar de bioscoop of naar persvoorstellingen. Er zijn altijd films waar ik wel een uitzondering voor wil maken. Dat betekent goed plannen, oppas regelen en dan lekker genieten van een film. Dat deed ik eerder dit jaar al bij twee Marvel films, maar nu wilde […]

The post Recensie: The Crimes of Grindelwald appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Sinds we twee kinderen hebben, ga ik veel minder vaak naar de bioscoop of naar persvoorstellingen. Er zijn altijd films waar ik wel een uitzondering voor wil maken. Dat betekent goed plannen, oppas regelen en dan lekker genieten van een film. Dat deed ik eerder dit jaar al bij twee Marvel films, maar nu wilde ik er graag naar Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Afgelopen zaterdag hadden Pel en ik tijd om te gaan. We gingen meteen de vernieuwde imax zaal van Pathé eens checken, want daar waren we ook nog niet geweest.


Plot

Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen genomen door Macusa (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Maar, hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus (Jude Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.

The Crimes of Grindelwald

Het tweede deel van Fantastic Beasts speelt zich voornamelijk af in Europa. Grindelwald ontsnapt en vestigt zich in Parijs. Newt Scamander is in Londen met zijn familie en probeert toestemming te krijgen om weer te mogen reizen voor zijn onderzoek naar magische wezens. Ook Tina en Queenie Goldstein zijn weer van de partij. Er komen nog wat nieuwe personages bij en hoewel iedereen een ander motief heeft, zijn ze allemaal op zoek naar dezelfde persoon. Hoe wat waar? Eerlijk gezegd worden niet alle vragen in deze film opgelost, maar er komen wel een aantal plotlijnen bij elkaar. De rest zal waarschijnlijk in het volgende deel duidelijk worden. Frustrerend, in de zin dat ik het NU wil weten en gewoon verder zou willen kijken, want ja, ik zat er helemaal in en ik vond het super spannend.

Er zijn wat scènes die gevoelsmatig niet helemaal kloppen. Zonder spoilers te geven: Er zitten personages in de film die volgens de Harry Potter serie nog niet geboren zouden moeten zijn. Kloppen de vakken wel die de docenten geven op Hogwarts? Wat is er met die ene knipoog? Tegelijkertijd denk ik dat het geen plotholes zijn. We hebben het namelijk over J.K. Rowling. Zij maakt geen fouten, dus ik verwacht dat we er nog wel achter komen waarom bepaalde dingen zo uitgewerkt zijn in The Crimes of Grindelwald.

Dat geldt ook voor de cliffhanger op het einde. Ik ga het einde natuurlijk niet verklappen, maar wil er dit over zeggen: We namen direct aan dat… (als je de film hebt gezien, weet je wel wat ik bedoel,) maar eigenlijk wordt het niet gezegd. Het blijft de magische wereld van Harry Potter en J.K. Rowling, waarin niet altijd alles is wat het lijkt.

Wat de fantastic beasts betreft… Newt Scamander speelt nog steeds een grote rol in deze film en waar hij gaat, daar zijn de magische wezens ook. Ze spelen ook zeker een rol in het verhaal, maar wel op een andere manier dan in het eerste deel van deze filmreeks. Er komen niet veel nieuwe wezens voor in deze film, maar je kunt je in ieder geval weer verheugen op een bijdrage van Pickett en Niffler.

Conclusie

Er zijn wel wat puntjes waar je kritiek op zou kunnen geven en niet iedereen is het eens met de casting van bepaalde acteurs, maar zelf heb ik daar helemaal geen last van gehad. Het is over all gewoon een hele goede film en ik ben super benieuwd naar het volgende deel van dit verhaal.

 

Film informatie

Titel: Fantastic Beasts – The Crimes of Grindelwald
Regie: David Yates
Cast: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Jude Law, Johnny Depp
Speelduur
: 134 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★★★

The post Recensie: The Crimes of Grindelwald appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/recensie-the-crimes-of-grindelwald/feed/ 0 63543
Recensie: Cam https://www.filmgeek.nl/recensie-cam/ https://www.filmgeek.nl/recensie-cam/#respond Mon, 26 Nov 2018 09:37:20 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=63562 Netflix heeft in november weer een groot aantal nieuwe films toegevoegd aan hun assortiment. Een van deze films is Cam. Wij keken deze film en onze recensie vind je hieronder. Plot Elke dag doet Alice, online bekend onder de naam Lola, liveshows waarin ze chat met anonieme, opgewonden fans, die tegen betaling seksuele opdrachten uitvoert. […]

The post Recensie: Cam appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Netflix heeft in november weer een groot aantal nieuwe films toegevoegd aan hun assortiment. Een van deze films is Cam. Wij keken deze film en onze recensie vind je hieronder.

Plot

Elke dag doet Alice, online bekend onder de naam Lola, liveshows waarin ze chat met anonieme, opgewonden fans, die tegen betaling seksuele opdrachten uitvoert. Ze probeert zo origineel mogelijk te zijn, ze wil namelijk zo hoog mogelijk komen in een virtuele ranglijst met de populairste camgirls. Maar op een dag komt ze haar eigen account niet meer in. Nog enger: het lijkt het erop dat een dubbelganger haar show overgenomen heeft.

Cam

We beginnen de film met Alice die alles onder controle heeft. Hierin is het nog even zoeken wat er gaat gebeuren, want er lijkt nog niks aan de hand. Een stukje verder in de film zien we het risico wat steeds vaker voorkomt. Op het moment dat Lola namelijk op een nieuwe locatie inlogt word haar identiteit gestolen. Het vreemde is echter dat de persoon die haar identiteit overgenomen heeft bijna identiek is, ze ziet er hetzelfde uit, ze klinkt hetzelfde, ze doet hetzelfde. Maar is ze wel echt?

Hierna begint de zoektocht naar de waarheid. In deze zoektocht maken we een vreemde wending in de wereld van computers. Want wat nou als er een groep is die met de computer identiteiten overneemt en vervolgens die mensen door AI laat doorleven?

Conclusie

Hoewel Cam een mooie film is, lijkt het meer op een teken dat wij ons leven zo goed als mogelijk moeten beschermen online. Ik denk dat de film ook eerder thuis had gepast als aflevering in CSI Cyber, Black Mirror of een van de andere series op dit gebied. Al met al pakt het wel goed uit en is de film goed te kijken.

Het einde is eigenlijk het mooiste van de film. Hierin laat de film duidelijk zien wat de risico’s zijn van verslaving. Zelfs na al die slechte ervaringeringen gaat ze weer aan de gang…

Film informatie

Titel: Cam
Regie: Daniel Goldhaber
Cast: Madeline Brewer, Patch Darragh, Melora Walters
Speelduur
: 94 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★

The post Recensie: Cam appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/recensie-cam/feed/ 0 63562
Winactie: Robin Hood https://www.filmgeek.nl/winactie-robin-hood/ https://www.filmgeek.nl/winactie-robin-hood/#comments Thu, 22 Nov 2018 08:11:33 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=63506 Vanaf vandaag draait de film Robin Hood in de bioscoop. Wij mogen van Independent Films twee prijzenpakketten weggeven voor Robin Hood. Het prijzenpakket bevat twee vrijkaarten voor de film. een pijl en boog pen en een hoodie! Vooral nu het koude weer er weer aankomt kan je eerst aangenaam naar de bioscoop en vervolgens met je […]

The post Winactie: Robin Hood appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Vanaf vandaag draait de film Robin Hood in de bioscoop. Wij mogen van Independent Films twee prijzenpakketten weggeven voor Robin Hood. Het prijzenpakket bevat twee vrijkaarten voor de film. een pijl en boog pen en een hoodie! Vooral nu het koude weer er weer aankomt kan je eerst aangenaam naar de bioscoop en vervolgens met je hoodie de kou trotseren. Wie wil dat nou niet? 

Robin Hood

Over Robin Hood

Robin van Loxley (Taron Egerton), een door oorlog geharde kruisvaarder keert met hulp van de Moorse commandant Little John (Jamie Foxx) na jaren terug naar Engeland. Thuis blijkt zijn landgoed verwoest, heeft de liefde van zijn leven een ander omdat hij ten onrechte dood werd verklaard en heerst er armoede onder de inwoners van Nottingham dankzij de meedogenloze sheriff (Ben Mendelsohn). Robin en John beginnen een dappere opstand tegen de corrupte Engelse kroon en zetten hun nieuwe vechtstijl in om belastinggeld te onderscheppen. In een actie avontuur vol ruige slagvelden, knallende gevechten en tijdloze romantiek ontwikkelt Robin zich tot een legendarische rebel met een niet te stoppen leger.

Trailer

Prijzenpakket

Winactie

Voor de winactie maken we gebruik van Rafflecopter. Aan het einde van de winactie loten wij de winnaar. Hierdoor zijn wij volledig onpartijdig. Je kunt verschillende punten verdienen en hoe meer punten hoe meer kans je maakt op de kaartjes. De loting is random, dus je kunt ook winnen als je maar op één manier mee doet. Om mee te kunnen doen, log je in met Facebook of via e-mail. Dit zorgt ervoor dat wij contact met je op kunnen nemen als je wint.

a Rafflecopter giveaway

Film informatie

Titel: Robin Hood
Regie: Otto Bathurst
Cast: Taron Egerton, Jamie Foxx, Jamie Dornan, Ben Mendelsohn, Eve Hewson, Tim Minchin
Speelduur
:117 minuten
Releasejaar
: 2018

The post Winactie: Robin Hood appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/winactie-robin-hood/feed/ 24 63506