FilmGeek.nl https://www.filmgeek.nl Fri, 19 Oct 2018 08:00:05 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 https://www.filmgeek.nl/wp-content/uploads/2017/02/cropped-logo_filmgeek-FB-omslag-32x32.jpg FilmGeek.nl https://www.filmgeek.nl 32 32 105117919 Recensie: Truth or Dare https://www.filmgeek.nl/recensie-truth-or-dare/ https://www.filmgeek.nl/recensie-truth-or-dare/#respond Fri, 19 Oct 2018 08:00:05 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=61324 Truth or Dare? Iedereen heeft dit spel wel eens gespeeld met een groep vrienden. Wat als het geen spelletje blijkt te zijn, maar je midden in een levensechte versie van Truth or Dare terecht komt waarbij je leven afhangt van je antwoorden of je daden? Dit overkomt de vriendengroep van Olivia tijdens een vakantie in […]

The post Recensie: Truth or Dare appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Truth or Dare? Iedereen heeft dit spel wel eens gespeeld met een groep vrienden. Wat als het geen spelletje blijkt te zijn, maar je midden in een levensechte versie van Truth or Dare terecht komt waarbij je leven afhangt van je antwoorden of je daden? Dit overkomt de vriendengroep van Olivia tijdens een vakantie in Mexico.


Plot

De vrienden van Olivia halen haar over om mee te gaan naar Mexico tijdens de Spring Break. Hier leren ze een mysterieuze jongen kennen die ze uitdaagt om een spelletje Truth or Dare te spelen. Dit ogenschijnlijk onschuldige spelletje krijgt een dodelijke afloop wanneer degenen die liegen en degenen die de ‘dare’ weigeren op mysterieuze wijze gestraft worden.

Truth or Dare

Normaal gesproken houd ik niet van ‘ranzige’ horror films. Truth or Dare heeft niet veel vieze, bloederige scènes en lijkt meer op een thriller, maar dan wel met een bovennatuurlijk / horror tintje. Het is wel spannend, maar tegelijkertijd ook redelijk voorspelbaar. Je weet precies wie er aan de beurt is in het spel en het is ook al vrij snel duidelijk dat ze iets zal overkomen en dat de vriendengroep aardig uitgedund zal worden voordat Olivia een oplossing kan verzinnen om het spel te stoppen. De oplossing is niet gemakkelijk, want ze hebben elkaar nodig. De opdrachten die ze uitvoeren en de antwoorden die ze geven zetten hun vriendschap namelijk behoorlijk op scherp.

Conclusie

Eigenlijk kan ik vrij kort zijn over deze film. Truth or Dare is best vermakelijk, maar het is geen fantastische film. Ik zal niet teveel verklappen, maar ik vond het einde zelf behoorlijk vaag en open, terwijl ik persoonlijk niet echt zit te wachten op een vervolg op deze film. Dat zegt natuurlijk weinig over hoe de producers hier tegenaan kijken, dus wie weet wat de toekomst nog zal brengen.

Film informatie

Titel: Truth or Dare
Regie: Jeff Wadlow
Cast: Lucy Hale, Nolan Gerard Funk, Violett Beane, Tyler Posey, Sophia Taylor Ali, Hayden Szeto
Speelduur
: 100 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★

The post Recensie: Truth or Dare appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/recensie-truth-or-dare/feed/ 0 61324
Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht https://www.filmgeek.nl/sinterklaas-en-de-vlucht-door-de-lucht/ https://www.filmgeek.nl/sinterklaas-en-de-vlucht-door-de-lucht/#respond Wed, 17 Oct 2018 10:12:59 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=62643 De nieuwe bioscoopfilm SINTERKLAAS EN DE VLUCHT DOOR DE LUCHT draait deze herfstvakantie al in de bioscoop! De verwende Floor vraagt aan haar steenrijke vader een zwembad vol chocolademunten. Als het hem niet lukt haar wens te vervullen, ontvoert hij Sinterklaas met zijn luchtballon. De cast bestaat uit Soy Kroon, Yenthe Bos, Marijn Devalck en Bas […]

The post Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
De nieuwe bioscoopfilm SINTERKLAAS EN DE VLUCHT DOOR DE LUCHT draait deze herfstvakantie al in de bioscoop! De verwende Floor vraagt aan haar steenrijke vader een zwembad vol chocolademunten. Als het hem niet lukt haar wens te vervullen, ontvoert hij Sinterklaas met zijn luchtballon. De cast bestaat uit Soy Kroon, Yenthe Bos, Marijn Devalck en Bas Hoeflaak. Uiteraard zijn Danspiet, Testpiet, Coole Piet, Profpiet, Muziekpiet, Keukenpiet, Hoge Hoogte Piet en de nieuwe Juniorpiet, ook te zien in dit spannende avontuur! 
Voor wie geen genoeg kan krijgen van De Club van Sinterklaas is er 25 november het Club van Sinterklaas Feest! Een onvergetelijk familiefeest met optredens van Coole Piet en Danspiet en na de show de vertoning van SINTERKLAAS EN DE VLUCHT DOOR DE LUCHT. Kaarten zijn nu te koop.

Het verhaal:

In heel het land is er maar één kind dat nooit haar schoentje zet: Floor. Als zij iets wil, vraagt ze het gewoon aan haar steenrijke vader, de baron. Tot Floor op een dag een zwembad vol chocolademunten wenst. Er is geen bakker die aan deze vraag kan voldoen, en dus is er maar één iemand die nog kan helpen: Sinterklaas. Maar 1 miljoen chocolademunten is ook voor de Sint teveel. Floors vader is woedend dat iemand ‘nee’ zegt tegen zijn dochter en ontvoert de Goedheiligman met zijn luchtballon. Als de Pieten 1 miljoen chocolademunten voor hem maken, zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om op tijd alle munten te maken en de Sint te bevrijden zodat pakjesavond toch door kan gaan?

The post Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/sinterklaas-en-de-vlucht-door-de-lucht/feed/ 0 62643
Kristallen Film voor Wad: overleven op de grens van water en land https://www.filmgeek.nl/kristallen-film-voor-wad-overleven-op-de-grens-van-water-en-land/ https://www.filmgeek.nl/kristallen-film-voor-wad-overleven-op-de-grens-van-water-en-land/#respond Wed, 10 Oct 2018 06:39:02 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=62525 De documentaire Wad: Overleven op de grens van water en land heeft de Kristallen Film-status behaald. In het eerste weekend dat de Nederlandse documentaire over het beschermde waddengebied in première ging, heeft de film meer dan 10.000 bezoekers getrokken. Gisteravond reikte presentator Twan Huys in de live tv-uitzending van RTL Late Night de Kristallen Film […]

The post Kristallen Film voor Wad: overleven op de grens van water en land appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
De documentaire Wad: Overleven op de grens van water en land heeft de Kristallen Film-status behaald. In het eerste weekend dat de Nederlandse documentaire over het beschermde waddengebied in première ging, heeft de film meer dan 10.000 bezoekers getrokken.

Gisteravond reikte presentator Twan Huys in de live tv-uitzending van RTL Late Night de Kristallen Film award uit aan cameraman Ruurd Jelle van der Leij. De Kristallen Film is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Wad: Overleven op de grens van water en land is de zesde documentaire dit jaar die bekroond werd met een Kristallen Film award.

Wad

Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied, het enige Nederlandse natuurgebied met de Unesco Werelderfgoed status. Regisseur Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde. De film belicht het ecosysteem; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond, het grootste roofdier van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, time-lapse, drones, microfotografie en onderwatercamera’s is de waddennatuur vanuit alle perspectieven in beeld gebracht.

Nederlands Filmfonds

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

The post Kristallen Film voor Wad: overleven op de grens van water en land appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/kristallen-film-voor-wad-overleven-op-de-grens-van-water-en-land/feed/ 0 62525
Recensie: Brandweerman Sam – Klaar voor actie! https://www.filmgeek.nl/recensie-brandweerman-sam-klaar-voor-actie/ https://www.filmgeek.nl/recensie-brandweerman-sam-klaar-voor-actie/#respond Tue, 02 Oct 2018 12:00:20 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=61822 Brandweerman Sam is terug in de bioscoop met de film Klaar voor Actie! Veel kleine fans konden waarschijnlijk niet wachten op nieuw materiaal van hun favoriete brandweerheld. Onze kleine man stond in ieder geval te trappelen en ik geef toe dat ik zelf ook wel benieuwd was naar dit nieuwe verhaal. Zeker omdat al snel […]

The post Recensie: Brandweerman Sam – Klaar voor actie! appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Brandweerman Sam is terug in de bioscoop met de film Klaar voor Actie! Veel kleine fans konden waarschijnlijk niet wachten op nieuw materiaal van hun favoriete brandweerheld. Onze kleine man stond in ieder geval te trappelen en ik geef toe dat ik zelf ook wel benieuwd was naar dit nieuwe verhaal. Zeker omdat al snel duidelijk werd dat de brandweerman deze keer zelf een filmster zou worden, een aparte carrièreswitch voor een brandweerman.

Plot

Als een brandende oliewagen met volle snelheid richting Piekepolder rijdt, is Brandweerman Sam direct klaar voor een gedurfde reddingsactie. Mandy en Sarah filmen zijn redding en plaatsen de video op hun nieuwe website Piekepolder Planeet Online. De video van Sams heldendaad gaat viral en wordt ook opgemerkt door een beroemde Hollywood regisseur. Hij wil dat Sam de hoofdrol gaat spelen in zijn nieuwe film. Alleen wil de jaloerse tegenspeler van Sam deze rol ook en hij heeft er alles voor over om de rol van Sam af te pakken. Tijdens het filmen gebeuren er plotseling allemaal ongelukjes waarbij Sam gewond had kunnen raken. Daarom treft hij een aantal voorzorgsmaatregelen. Wanneer Sams tegenspeler het veiligheidslint van een vluchtauto doorknipt, vindt er een heel gevaarlijk ongeluk plaats. Alsof het allemaal niet erg genoeg is, lijkt het ook alsof het de schuld van Sam is. Mag Brandweerman Sam de film nog afmaken en komen Sarah en Mandy erachter wiens schuld het echt is?

Klaar voor actie!

Deze film begint, net als de vorige films, met een spannende actie scène waarin Brandweerman Sam een echte held is. Zoals gewoonlijk is Brandweerman Sam van mening dat hij gewoon zijn werk deed. Mandy en Sarah hebben zijn heldendaad ondertussen opgenomen en online gepost. Daarmee heeft Sam de interesse gewekt van een filmmaker uit Hollywood. Hij wil graag een film maken met Brandweerman Sam in de hoofdrol. Sam mag zichzelf spelen. Met de reddingsacties en stunts zit het dus wel goed, maar wat weet Brandweerman Sam eigenlijk van acteren? Hij vindt het zelf maar een vreemd idee, maar hij gaat er niet tegenin als regiocommandant Bosch hem vraagt de rol aan te nemen en waagt zich aan deze uitdaging.

Hoewel Brandweerman Sam het niet nodig heeft, gaat de serie wel met zijn tijd mee. Zo heeft Piekepolder in deze film een website waar Mandy en Sarah al hun nieuws, foto’s en video’s posten over de stad. In die zin gaat Brandweerman Sam als serie/film echt met de tijd mee. De Piekepolder Planeet krijgt tijdens de film ook alle primeurs over de film die opgenomen wordt in het dorp. Dit is niet echt realistisch, maar wel leuk.

Een film opnemen in Piekepolder is niet alleen maar leuk, het is af en toe ook erg gevaarlijk. Mark Voet en Jan Vonk zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de special effects. Dan weet je al hoe laat het is. Als kijker zie je dat er allerlei dingen (bijna) mis gaan en dat Brandweerman Sam hier niets aan kan doen. De regisseur en regio commandant Bosch zien dit niet. Als er van alles uit de hand loopt en het lijkt alsof dit de schuld is van Sam, zijn hier serieuze consequenties aan verbonden. Dit is een spannend en ook verdrietig moment in de film. Gelukkig hebben Sarah en Mandy alles gefilmd. Samen met Jaap proberen ze achter de waarheid te komen, zodat ze ervoor kunnen zorgen dat alles goed komt. 

Conclusie

De makers van Brandweerman Sam zijn er weer in geslaagd om een spannende en leuke film te maken voor de kleine fans van deze serie. Het is precies spannend genoeg om de aandacht van peuters en kleuters vast te houden, maar niet té eng voor de kleintjes. De film is eigenlijk alles wat je van een film van Brandweerman Sam gewend bent.

Een tip van ons: Kijk film helemaal af. Mijn favoriete onderdeel van deze film was namelijk de aftiteling. Niet omdat de film zo slecht was, maar aan het einde zie je allerlei extra fragmenten en bloopers van de personages. Dat is zo geniaal en natuurlijk gemaakt dat ik er echt enorm om gelachen heb.

Film informatie

Titel: Brandweerman Sam – Klaar voor actie!
Regie: Gary Andrews
Cast: Stan Limburg
Speelduur
: 60 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★★

The post Recensie: Brandweerman Sam – Klaar voor actie! appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/recensie-brandweerman-sam-klaar-voor-actie/feed/ 0 61822
Recensie: Irreplaceable You https://www.filmgeek.nl/recensie-irreplaceable-you/ https://www.filmgeek.nl/recensie-irreplaceable-you/#respond Mon, 24 Sep 2018 12:09:00 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=61927 Een paar maanden geleden zette ik de film Irreplaceable You op mijn lijstje op Netflix. Die lijst is eindeloos lang aan het worden, omdat we meestal iets opzetten dat we alle twee leuk vinden. Zo af en toe maak ik ook tijd om een film te kijken die ik zelf leuk vind. Dan kijk ik […]

The post Recensie: Irreplaceable You appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Een paar maanden geleden zette ik de film Irreplaceable You op mijn lijstje op Netflix. Die lijst is eindeloos lang aan het worden, omdat we meestal iets opzetten dat we alle twee leuk vinden. Zo af en toe maak ik ook tijd om een film te kijken die ik zelf leuk vind. Dan kijk ik het liefste naar een drama film. Drama zit bij Irreplaceable You wel goed.

Plot

Abbie en Sam zijn al verliefd sinds ze 8 jaar oud waren. Nadat terminale kanker bij Abbie is geconstateerd, wil ze een toekomstige vriendin regelen voor haar verloofde zodat hij niet alleen achter zal blijven als zij er niet meer is. Hij weet niet hoe je moet daten, want dat heeft hij nooit gedaan.

Irreplaceable You

Abbie en Sam hebben echt een relatie om jaloers op te zijn. Ze kennen elkaar al bijna hun hele leven en zijn nog steeds ontzettend gek op elkaar. Abbie heeft Sam gevraagd met haar te trouwen. Ook denkt Abbie dat ze zwanger is. Het leven kan niet meer stuk. Helaas loopt het anders als Abbie te horen krijgt dat ze niet zwanger is, maar dat ze in plaats daarvan een vorm van kanker heeft. Dan zakt de grond onder haar voeten weg. Abbie wil weten wat haar overlevingskansen zijn, zodat ze de strijd aan kan gaan met haar ziekte, maar de artsen willen er niets over los laten.

Ze maakt de vreemde beslissing om namens Sam een account aan te maken op een datingsite, zodat zij op zoek kan gaan naar een nieuwe vriendin voor hem. Ze denkt dat het beter is als hij niet alleen achter blijft. Ze spreekt af met de vrouwen, maar die vinden het erg gek dat ze niet met Sam afspreken en het lukt dan ook niet echt om een geschikte vriendin voor hem te vinden.

Sam zelf is helemaal nog niet bezig met een nieuwe vriendin, want hij wil helemaal geen afscheid nemen van Abbie. Hij wil het liefst alsnog met haar trouwen en bij haar zijn. Heeft Abbie nog wel genoeg tijd om te trouwen? Ze hoopt van wel en is niet van plan op te geven.

Conclusie

Irrelaceable You is een film met een emotioneel plot, maar toch is het op de één of andere manier gelukt om het verhaal best luchtig te houden. Waarschijnlijk heeft dit met het tempo van het verhaal te maken. Het gaat allemaal redelijk snel en er zijn geen lange, dramatische scènes. Eigenlijk is het meer een aaneenschakeling van momenten, waarbij je wel ziet wat er gebeurt en wat dit met de verschillende personages doet, maar je staat er niet te lang bij stil. De humor zorgt er ook voor dat je lekker ontspannen naar deze film kunt kijken. In feite is het dus meer een romantische comedy met een wat heftig thema dan een echte tranentrekker.

Film informatie

Titel: Irreplaceable You
Regie: Stephanie Laing
Cast:  Gugu Mbatha-Raw, Michiel Huisman, Steve Coogan
Speelduur
: minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★★

The post Recensie: Irreplaceable You appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/recensie-irreplaceable-you/feed/ 0 61927
Volledige cast bekendgemaakt van nieuwe exclusieve Videolandserie ‘Mocro Maffia’ https://www.filmgeek.nl/volledige-cast-bekendgemaakt-van-nieuwe-exclusieve-videolandserie-mocro-maffia/ https://www.filmgeek.nl/volledige-cast-bekendgemaakt-van-nieuwe-exclusieve-videolandserie-mocro-maffia/#respond Sat, 22 Sep 2018 15:48:50 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=62143 Zojuist ging in ‘RTL Late Night met Twan Huys’ de trailer van de nieuwe fictieve Videolandserie ‘Mocro Maffia’ in première. Hiermee werd ook de cast bekendgemaakt, die onder meer bestaat uit Achmed Akkabi, Nasrdin Dchar, Daan Schuurmans, Robert de Hoog, Mandela Wee Wee en hiphopartiest Sevn Alias, die zijn acteerdebuut maakt. ‘Mocro Maffia’ is een […]

The post Volledige cast bekendgemaakt van nieuwe exclusieve Videolandserie ‘Mocro Maffia’ appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Zojuist ging in ‘RTL Late Night met Twan Huys’ de trailer van de nieuwe fictieve Videolandserie ‘Mocro Maffia’ in première. Hiermee werd ook de cast bekendgemaakt, die onder meer bestaat uit Achmed Akkabi, Nasrdin Dchar, Daan Schuurmans, Robert de Hoog, Mandela Wee Wee en hiphopartiest Sevn Alias, die zijn acteerdebuut maakt. ‘Mocro Maffia’ is een fictieve misdaadserie over de opkomst van een nieuwe generatie criminelen in de Amsterdamse onderwereld. De 8-delige serie is een initiatief van Achmed Akkabi en Thijs Römer. ‘Mocro Maffia’ is vanaf 11 oktober alleen te zien bij Videoland.

Trailer

Mocro Maffia

‘Mocro Maffia’ is een fictieve misdaadserie over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. De Paus gaat samen met zijn oude schoolvriend Tatta de strijd aan met Romano en Potlood. Uit woede probeert de Paus een cokedeal van Romano te rippen. Als deze poging volledig mislukt en er twee doden vallen aan de kant van de Paus, neemt hij op een gruwelijke manier wraak. Dit zal het startschot zijn van een slepende bendeoorlog die veel slachtoffers kent en de hoofdstad op zijn kop zet.

Aan alles voelt de uitgerangeerde misdaadjournalist en auteur Rein de Kort dat dit wel eens het begin zou kunnen zijn van een groot verhaal en wellicht een volgend boek. Rein sluit een pact met een leergierige stagiair van Het Parool en samen onderzoeken ze de gebeurtenissen van de Amsterdamse onderwereld.

Bekijk de trailer van ‘Mocro Maffia’ hier.

Cast

De cast van ‘Mocro Maffia’ bestaat o.a. uit: Achmed Akkabi (Broeders), Achraf Koutet (Flikken Maastricht), Adnan Elya (Woenzelaar), Anniek Pheifer (Het leven is vurrukkulluk), Aziz Akazim (Vechtershart), Bilal Wahib (Layla M.), Charlie Chan Dagelet (A’dam – E.V.A.), Daan Schuurmans (Nieuwe Buren), Iliass Ojja (Pizza Maffia), Jim Deddes (Brasserie Valentijn), Mamoun Elyounoussi (Spangas), Mandela Wee Wee (Doodslag), Nasrdin Dchar (Rabat), Nora el Koussour (Layla M.), Oussama Ahammoud (Het Hele verhaal), Robert de Hoog (Skin), Sevaio Mook (Sevn Alias), Sidar Toksöz (Brocante), Walid Benmbarik (Broeders), Zoé van Weert (Celblok H).

‘Mocro Maffia’ wordt geregisseerd door Bobby Boermans en Giancarlo Sanchez. De serie is vanaf 11 oktober in zijn geheel alleen te zien bij Videoland en bevat 8 afleveringen van 45 minuten.

The post Volledige cast bekendgemaakt van nieuwe exclusieve Videolandserie ‘Mocro Maffia’ appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/volledige-cast-bekendgemaakt-van-nieuwe-exclusieve-videolandserie-mocro-maffia/feed/ 0 62143
Amazone Prime: Eerste trailer van Homecoming https://www.filmgeek.nl/amazone-prime-eerste-trailer-van-homecoming/ https://www.filmgeek.nl/amazone-prime-eerste-trailer-van-homecoming/#comments Mon, 17 Sep 2018 06:47:36 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=62028 Amazone Prime heeft vandaag de eerste trailer van Homecoming naar buiten gebracht. Homecoming is een nieuwe nieuwe psychologische thrillerserie met Julia Roberts die vanaf 2 november te zien is. Hieronder vind je de eerste trailer.  Laat in de reacties weten wat jij van de trailer vind! Wij zijn zeer benieuwd.

The post Amazone Prime: Eerste trailer van Homecoming appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Amazone Prime heeft vandaag de eerste trailer van Homecoming naar buiten gebracht. Homecoming is een nieuwe nieuwe psychologische thrillerserie met Julia Roberts die vanaf 2 november te zien is. Hieronder vind je de eerste trailer. 

Laat in de reacties weten wat jij van de trailer vind! Wij zijn zeer benieuwd.

The post Amazone Prime: Eerste trailer van Homecoming appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/amazone-prime-eerste-trailer-van-homecoming/feed/ 1 62028