FilmGeek.nl https://www.filmgeek.nl Wed, 20 Feb 2019 08:34:33 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.3 https://www.filmgeek.nl/wp-content/uploads/2017/02/cropped-logo_filmgeek-FB-omslag-32x32.jpg FilmGeek.nl https://www.filmgeek.nl 32 32 105117919 Katherine McNamara te gast tijdens Heroes Dutch Comic Con https://www.filmgeek.nl/katherine-mcnamara-te-gast-tijdens-heroes-dutch-comic-con/ https://www.filmgeek.nl/katherine-mcnamara-te-gast-tijdens-heroes-dutch-comic-con/#respond Wed, 20 Feb 2019 08:34:33 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=66227 Heroes Dutch Comic Con maakt de volgende special guest bekend voor de voorjaarseditie op 23 en 24 maart. Shadowhunters-actrice Katherine McNamara zal langskomen tijdens het evenement in de Jaarbeurs Utrecht. Katherine McNamara groeide uit tot een ster door haar rol als hoofdrolspeler Clary Fray in de fantasy televisieserie Shadowhunters: The […]

The post Katherine McNamara te gast tijdens Heroes Dutch Comic Con appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Heroes Dutch Comic Con maakt de volgende special guest bekend voor de voorjaarseditie op 23 en 24 maart. Shadowhunters-actrice Katherine McNamara zal langskomen tijdens het evenement in de Jaarbeurs Utrecht. Katherine McNamara groeide uit tot een ster door haar rol als hoofdrolspeler Clary Fray in de fantasy televisieserie Shadowhunters: The Mortal Instruments. De serie werd een instant hit bij het grote publiek. Voor haar rol als Clary Fray mocht zij de Female TV Star of 2018 tijdens de People’s Choice Awards in ontvangst nemen.

Bekend van

Ook op het grote scherm kent Katherine McNamara een succesvolle carrière in populaire science fiction reeks The Maze Runner, waar zij de rol van Sonya vertolkt. Momenteel is McNamara ook te zien in de fantasy televisieserie Arrow, gebaseerd op DC Comics personage, Green Arrow. Hier speelt zij de criminele kooivechterster Mia, die de bijnaam Blackstar draagt. Katherine McNamara zal beide dagen van het evenement aanwezig zijn om haar fans te ontmoeten, handtekeningen uit te delen en met hen op de foto te gaan.

The post Katherine McNamara te gast tijdens Heroes Dutch Comic Con appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/katherine-mcnamara-te-gast-tijdens-heroes-dutch-comic-con/feed/ 0 66227
Recensie: The Spy Who Dumped Me https://www.filmgeek.nl/the-spy-who-dumped-me/ https://www.filmgeek.nl/the-spy-who-dumped-me/#comments Tue, 19 Feb 2019 16:10:15 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=66168 Waar de meeste spionage films zo serieus zijn als het maar kan doen Mila Kunis en Kate McKinnon het in The Spy Who Dumped Me geheel anders. In deze spionage comedy word juist wel gelachen. Maar lachen we omdat de film zo slecht is? Of is de film gewoon leuk? […]

The post Recensie: The Spy Who Dumped Me appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Waar de meeste spionage films zo serieus zijn als het maar kan doen Mila Kunis en Kate McKinnon het in The Spy Who Dumped Me geheel anders. In deze spionage comedy word juist wel gelachen. Maar lachen we omdat de film zo slecht is? Of is de film gewoon leuk? Lees het hieronder in onze recensie.
The Spy Who Dumped Me

Plot

Audrey (Mila Kunis) en Morgan (Kate McKinnon) zijn twee beste vriendinnen in Los Angeles die onverwachts verstrikt raken in een internationale samenzwering als Audrey’s ex, die een spion blijkt te zijn, opduikt in hun appartement met een team van huurmoordenaars achter zich aan. Tot hun eigen grote verrassing belandt het duo midden in de actie en moeten ze dwars door Europa op de vlucht voor moordenaars en een verdachte maar ook zeer charmante Britse agent terwijl ze een plan maken om de wereld te redden.

The Spy Who Dumped Me

In The Spy Who Dumped Me zien we de fantastische Kate McKinnon en de schattige Mila Kunis een snelle reis door Europa ondernemen. In hun rollen als Audrey en Morgan zien we hoe de twee relaxte dames waarvan hun vriendschap het geheime wapen is. We ontmoeten Audrey als eerste als een supermarkt medewerkster. Waarin ze vrij snel door middel van een berichtje gedumpt word door haar vriend. Om haar te steunen komt Morgan in beeld, een jonge actrice. De achtergrond van Morgan is er bijna niet waardoor Kate McKinnon deze rol op een perfecte manier weet neer te zetten. Hierna leren we dat het vriendje van Audrey eigenlijk een spion is. En hier begint vervolgens het grote avontuur. Dit avontuur neemt de dames van Wenen naar Parijs en Berlijn.

The Spy Who dumped Me

Conclusie

The Spy Who Dumped Me heeft in het verhaal een paar scenes die geheel de plank mis slaan, maar over het gehele plaatje is het een leuke actie komedie. De chemie tussen de dames werkt heel goed in deze film, en de combinatie tussen de humor en de actie is in de meeste gevallen in balans, soms lijkt de humor een beetje door te slaan. Maar als deze film meer serieus was geweest had het verhaal juist weer niet goed uitgepakt.

De film is te koop bij Bol.com op zowel Blu-ray als DVD. 

Film informatie

Titel: The Spy Who Dumped Me
Regie
: Susanna Fogel
CastMila Kunis, Sam Heughan, Kate McKinnon, Justin Theroux, Gillian Anderson
Speelduur
:117 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★★

The post Recensie: The Spy Who Dumped Me appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/the-spy-who-dumped-me/feed/ 2 66168
Arne Decock op 18 jarige leeftijd overleden https://www.filmgeek.nl/arne-decock-op-18-jarige-leeftijd-overleden/ https://www.filmgeek.nl/arne-decock-op-18-jarige-leeftijd-overleden/#respond Sun, 17 Feb 2019 20:00:08 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=66124 Arne Decock vooral bekend van de Belgische jeugdzender Ketnet is zaterdagnacht op achttienjarige leeftijd om het leven gekomen. Arne Decock werd geëlektrocuteerd door een elektriciteitspaal naast een spoorlijn. Dit gebeurde in zijn Belgische woonplaats Boom. Oorzaak Arne Decock en een vriendin waren op weg naar huis na een feestje. Arne […]

The post Arne Decock op 18 jarige leeftijd overleden appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Arne Decock vooral bekend van de Belgische jeugdzender Ketnet is zaterdagnacht op achttienjarige leeftijd om het leven gekomen. Arne Decock werd geëlektrocuteerd door een elektriciteitspaal naast een spoorlijn. Dit gebeurde in zijn Belgische woonplaats Boom.

Oorzaak

Arne Decock en een vriendin waren op weg naar huis na een feestje. Arne Decock besloot om over een hek heen te klimmen en het terrein van de spoorlijnen te betreden. Hij klom in een elektriciteitspaal en raakte de hoogspanningsleiding met een stok, waarna hij overleed.

Arne Decock

Arne Decock was vooral bekend om zijn werk in de populaire Ketnet-dansmusical Kadanza. Fans en vrienden laten rouwberichten achter op zijn Instagram-pagina.

The post Arne Decock op 18 jarige leeftijd overleden appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/arne-decock-op-18-jarige-leeftijd-overleden/feed/ 0 66124
Dutch FilmWorks in beroep over de downloadboete https://www.filmgeek.nl/dutch-filmworks-in-beroep-over-de-downloadboete/ https://www.filmgeek.nl/dutch-filmworks-in-beroep-over-de-downloadboete/#respond Sun, 17 Feb 2019 10:01:55 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=66113 Dutch FilmWorks heeft bekend gemaakt dat het in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter in de zaak om namen, adressen en woonplaatsen van vermeende illegale downloaders te achterhalen. Vorige week bepaalde een rechter dat Dutch FilmWorks beter moet onderbouwen wat de filmdistributeur met deze gegevens wil doen. Casus […]

The post Dutch FilmWorks in beroep over de downloadboete appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Dutch FilmWorks heeft bekend gemaakt dat het in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter in de zaak om namen, adressen en woonplaatsen van vermeende illegale downloaders te achterhalen. Vorige week bepaalde een rechter dat Dutch FilmWorks beter moet onderbouwen wat de filmdistributeur met deze gegevens wil doen.

Casus

Dutch FilmWorks verzamelde een jaar geleden enkele weken de IP-adressen van gebruikers die de film The Hitman’s Bodyguard hadden gedownload. Het filmbedrijf klopte vervolgens bij internetprovider Ziggo aan om erachter te komen welke personen achter de IP-adressen zitten, om hen een schikkingsvoorstel voor te leggen.

Downloadboete?

Dutch FilmWorks heeft eerder al aangegeven de vermeende illegale downloaders een brief te sturen waarin om bedrag van 150 euro vraagt. Na de betaling van de 150 euro zou de zaak afgedaan zijn. Heel strikt gezien is er dus geen sprake van een boete. Maar de rechter gaf al eerder aan dat het idee teveel op een boete zou lijken.

Onze mening?

We vinden het allemaal leuk om films te kijken. En daarvoor verwachten we als kijker dat de films leuk zijn, de beste special effecten hebben en unieke verhaallijnen hebben. Hiervoor is natuurlijk budget nodig, en voor elke film die gedownload word krijgen de filmmaatschappijen geen geld. En krijgen we dus minder van wat we leuk vinden. Met het downloaden van films schiet je dus eigenlijk jezelf in de voet.

The post Dutch FilmWorks in beroep over de downloadboete appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/dutch-filmworks-in-beroep-over-de-downloadboete/feed/ 0 66113
Verliefd op Cuba is bekroond met een Gouden Film https://www.filmgeek.nl/verliefd-op-cuba-is-bekroond-met-een-gouden-film/ https://www.filmgeek.nl/verliefd-op-cuba-is-bekroond-met-een-gouden-film/#respond Sat, 16 Feb 2019 09:32:24 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=66077 Verliefd op Cuba is bekroond met een Gouden Film. De romantische komedie, van de makers van Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft, heeft 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Regisseur Johan Nijenhuis, acteurs Susan Visser, Jan Kooijman, Abbey Hoes, Rolf Sanchez, Niek Roozen, Maaike Martens, Tjebbo Gerritsma, Anouk Maas en […]

The post Verliefd op Cuba is bekroond met een Gouden Film appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Verliefd op Cuba is bekroond met een Gouden Film. De romantische komedie, van de makers van Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft, heeft 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Regisseur Johan Nijenhuis, acteurs Susan Visser, Jan Kooijman, Abbey Hoes, Rolf Sanchez, Niek Roozen, Maaike Martens, Tjebbo Gerritsma, Anouk Maas en Barbara Sloesen werden op hun werk en thuis verrast met de award. De film awards zijn een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Verliefd op Cuba is de eerste film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

Verliefd op Cuba

Loes (Susan Visser) is na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde verloren. Wanneer haar dochter Maartje (Abbey Hoes) besluit te trouwen met een Cubaan (Rolf Sanchez) vliegt ze direct naar het Caribische eiland om aan te tonen daar haar schoonzoon in spé enkel uit is op een verblijfsvergunning. Eenmaal geland op het betoverende eiland leert Loes meer over de liefde dan ze ooit had verwacht.

Team

De regie van Verliefd op Cuba is in handen van Johan Nijenhuis, op basis van een scenario geschreven door Annelou Verboon en Maarten Lebens. De film is geproduceerd door Ingmar Menning, Johan Nijenhuis en coproducent AVROTROS. De film is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Stichting Abraham Tuschinski Fonds en het CoBO fonds. Verliefd op Cuba wordt gedistribueerd door eOne Benelux en draait momenteel in 122 bioscopen.

Gouden Film

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

The post Verliefd op Cuba is bekroond met een Gouden Film appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/verliefd-op-cuba-is-bekroond-met-een-gouden-film/feed/ 0 66077
Heroes Dutch Comic Con onthult officiële poster van de voorjaarseditie https://www.filmgeek.nl/heroes-dutch-comic-con-onthult-officiele-poster-van-de-voorjaarseditie/ https://www.filmgeek.nl/heroes-dutch-comic-con-onthult-officiele-poster-van-de-voorjaarseditie/#respond Fri, 15 Feb 2019 13:29:40 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=66045 Met de Domtoren op de achtergrond en diverse stripfiguren die op spectaculaire wijze een gebouw bezetten, beeldt de poster de sfeer van het evenement en de link met de stad Utrecht op een speelse wijze uit. Hoe langer je naar de poster kijkt, hoe meer je ontdekt. De comic artist […]

The post Heroes Dutch Comic Con onthult officiële poster van de voorjaarseditie appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Met de Domtoren op de achtergrond en diverse stripfiguren die op spectaculaire wijze een gebouw bezetten, beeldt de poster de sfeer van het evenement en de link met de stad Utrecht op een speelse wijze uit. Hoe langer je naar de poster kijkt, hoe meer je ontdekt.

De comic artist die de poster heeft gemaakt, Daniel Acuña, is één van Marvel’s populairste artiesten van dit moment. Vooral zijn spraakmakende covers voor comics als Sam Wilson: Captain America en X-men zijn wereldwijd bekend. Daarnaast illustreerde hij de bekendste Marvel comics, zoals Captain America en The New Avengers. Momenteel werkt hij aan Black Panther.

De Poster

Meesterwerk

“Acuña heeft een meesterwerk opgeleverd. De karakters op de poster vertegenwoordigen het comics thema van onze show, de comic artist die aankomende editie aanwezig zijn, maar ook onze bezoekers die vaak in cosplay-outfits van hun favoriete superhelden rondlopen. Tevens is op de achtergrond de Domtoren te zien, het grootste gebouw van Utrecht. Wij vinden het belangrijk om onze connectie met de stad te tonen, waar wij al jaren met plezier een sterk groeiend evenement organiseren. In de toekomst zullen wij deze band versterken door samen met lokale ondernemers en organisaties door de hele stad activiteiten te organiseren,” vertelt Boet Havenaar, Head of Event Heroes Dutch Comic Con.

De poster zal op verschillende locaties in Utrecht en op het evenement zelf te zien zijn. Tevens zal de maker van de poster, Daniel Acuña, beide dagen op het evenement aanwezig zijn om zijn kunsten te tonen en zijn fans te ontmoeten. Bezoekers zijn in de gelegenheid om tijdens het evenement dit exclusieve exemplaar aan te schaffen en te laten signeren door Daniel Acuña.

Voor meer informatie en beschikbare tickets, kunt u terecht op de website: dutchcomiccon.com

The post Heroes Dutch Comic Con onthult officiële poster van de voorjaarseditie appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/heroes-dutch-comic-con-onthult-officiele-poster-van-de-voorjaarseditie/feed/ 0 66045
Recensie: Bird Box https://www.filmgeek.nl/recensie-bird-box/ https://www.filmgeek.nl/recensie-bird-box/#respond Fri, 15 Feb 2019 11:06:24 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=65980 Sandra Bullock is op Netflix te zien in Bird Box. Met dit einde van de wereld verhaal heeft Netflix waarschijnlijk weer een hit te pakken. Maar is Bird Box de moeite eigenlijk wel waard? Wij keken de film en ons oordeel vind je hieronder.  Plot De wereld is overgenomen door […]

The post Recensie: Bird Box appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Sandra Bullock is op Netflix te zien in Bird Box. Met dit einde van de wereld verhaal heeft Netflix waarschijnlijk weer een hit te pakken. Maar is Bird Box de moeite eigenlijk wel waard? Wij keken de film en ons oordeel vind je hieronder. 

Bird Box

Plot

De wereld is overgenomen door een duistere kracht. Op het moment dat je ook maar iets ziet van deze duistere kracht word je tot zelfmoord gedreven. De enige manier om je hiertegen te beschermen is het dragen van een blinddoek. Vijf jaar nadat deze kracht het merendeel van de bevolking tot zelfmoord heeft gedreven, probeert een overlevende zichzelf en haar kinderen in veiligheid te brengen.

Bird Box

Bird Box

Bird Box begint eigenlijk waar de film bijna eindigt. We zien de moeilijke toch van een moeder met haar twee kinderen over een rivier. Dit geeft wat vreemde effecten want je snapt er op dat moment nog helemaal niks van. Gelukkig wordt er doormiddel van flashbacks uitgelegd wat er nou eigenlijk gebeurd is. En hoe de hele situatie met haar, haar kinderen en de wereld is ontstaan. Bird Box is heel goed bezig met het opbouwen van de spanning, en zorgt voor een aantal bloedstollende scenes en momenten. Helaas wordt deze spanning er vervolgens weer uitgehaald door de te veel tijd te geven aan de personages die eigenlijk niet belangrijk zijn voor het verhaal. Het lijkt erop dat Susanne Bier graag elk personage een achtergrond heeft willen geven in de film, ook de personages waarbij dit echt niet nodig was. En dat is jammer want zolang het verhaal gaat over het overleven van de moeder met haar kinderen is het een fantastische film.

Bird Box

Conclusie

Het grootste minpunt hebben we hierboven genoemd, je leert personages kennen die vervolgens binnen een paar minuten dood zijn. Als er een beetje gesnoeid zou zijn in deze uitleg dan hebben we een fanatische actie/ horror/ einde van de wereldfilm. Maar dit is dan ook wel misschien het enige minpunt. Sandra Bullock zet haar rol fantastisch weg, ze krijgt het voor elkaar om stoer en charmant te zijn, en je leeft echt met haar mee. Het is ook de kracht van Sandra Bullock dat het de 124 minuten niet als 124 minuten voelen. Al met al is Bird Box een goede aanvulling aan Netflix. Maar Netflix heeft weer een hit weten te scoren.

Film informatie

Titel:Bird Box
Regie:Susanne Bier
Cast: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich
Speelduur
: 124 minuten
Releasejaar
:2018
Oordeel: ★★★★

The post Recensie: Bird Box appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/recensie-bird-box/feed/ 0 65980