FilmGeek.nl https://www.filmgeek.nl Thu, 04 Apr 2019 08:00:17 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.1.1 https://www.filmgeek.nl/wp-content/uploads/2017/02/cropped-logo_filmgeek-FB-omslag-32x32.jpg FilmGeek.nl https://www.filmgeek.nl 32 32 105117919 Winactie: Cats – op zoek naar Kattopia https://www.filmgeek.nl/winactie-cats-op-zoek-naar-kattopia/ https://www.filmgeek.nl/winactie-cats-op-zoek-naar-kattopia/#comments Thu, 04 Apr 2019 08:00:17 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=66643 Binnenkort verschijnt de animatiefilm Cats – op zoek naar Kattopia in de bioscoop. Wij mogen nu twee setjes van twee vrijkaartjes voor deze film weggeven. Wil jij Cats – op zoek naar Kattopia graag zien, lees dan verder wat je moet doen om kans te maken op kaartjes.   Plot […]

The post Winactie: Cats – op zoek naar Kattopia appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Binnenkort verschijnt de animatiefilm Cats – op zoek naar Kattopia in de bioscoop. Wij mogen nu twee setjes van twee vrijkaartjes voor deze film weggeven. Wil jij Cats – op zoek naar Kattopia graag zien, lees dan verder wat je moet doen om kans te maken op kaartjes.

 

Plot

Midden in een grote wereldstad woont de kattenvader Banjer met zijn zoon Raf. Raf is, in tegenstelling tot zijn vader, een avontuurlijk, ondernemend katje dat vol energie zit. Terwijl Banjer zijn dag luierend doorkomt, wil Raf de hele wereld zien en kan hij geen genoeg krijgen van avontuur! Vooral Kattopia wil hij ontdekken, het is de droomplek voor elke kat. Volgens zijn vader is dit ook de plek waar de moeder van Raf jaren geleden naartoe is afgereisd. Wanneer hun baasje met een nieuw huisdier thuiskomt maakt dat Raf nog nieuwsgieriger naar Kattopia. Papegaai Ar is al op veel plekken geweest en vertelt uitgebreid over Kattopia. Raf besluit het avontuur aan te gaan en naar Kattopia te reizen met zijn eigengemaakte raket! Vader Banjer maakt zich enorme zorgen. Hij twijfelt geen seconde en reist samen met Ar achter zijn zoon aan. Samen trotseren ze de grote stad, op zoek naar Raf die ondertussen in steeds grotere problemen raakt. Komt Blanket op tijd om zijn zoon te redden?

Winactie

Voor de winactie maken we gebruik van Rafflecopter. Aan het einde van de winactie loten wij de winnaar. Hierdoor zijn wij volledig onpartijdig. Je kunt verschillende punten verdienen en hoe meer punten hoe meer kans je maakt op de kaartjes. De loting is random, dus je kunt ook winnen als je maar op één manier mee doet. Om mee te kunnen doen log je in met Facebook of via e-mail. Dit zorgt ervoor dat wij contact met je op kunnen nemen als je wint.

a Rafflecopter giveaway

Filminformatie

Titel: Cats: op zoek naar Kattopia
Regie: Gary Wang
Speelduur
: 87 minuten
Releasedatum
: 18 april 2019

The post Winactie: Cats – op zoek naar Kattopia appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/winactie-cats-op-zoek-naar-kattopia/feed/ 18 66643
Recensie: Captain Marvel https://www.filmgeek.nl/recensie-captain-marvel/ https://www.filmgeek.nl/recensie-captain-marvel/#respond Mon, 25 Mar 2019 09:06:45 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=66797 Met Captain Marvel legt Marvel de laatste funderingen voor The Avengers: Endgame. En is eigenlijk ook de eerste Marvel film met een vrouwelijke hoofdrol. Wij de film laatst in Imax. Wat we ervan vonden dat lees je hieronder. Plot Captain Marvel is een compleet nieuw avontuur dat zich afspeelt in […]

The post Recensie: Captain Marvel appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Met Captain Marvel legt Marvel de laatste funderingen voor The Avengers: Endgame. En is eigenlijk ook de eerste Marvel film met een vrouwelijke hoofdrol. Wij de film laatst in Imax. Wat we ervan vonden dat lees je hieronder.

Marvel Studios’ CAPTAIN MARVEL..Captain Marvel (Brie Larson) ..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2019

Plot

Captain Marvel is een compleet nieuw avontuur dat zich afspeelt in 1990, een tot nu toe verborgen periode uit de geschiedenis van het Marvel Cinematic Universe. Carol Danvers’ reis wordt gevolgd wanneer zij één van de machtigste superhelden van het universum wordt. Terwijl een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen de aarde bereikt, bevindt Danvers zich samen met een groepje bondgenoten middenin deze draaikolk.

Trailer

 

Captain Marvel

Hoewel Captain Marvel uitkomt na Avengers: Infinity Wars vindt de film plaats in de jaren 90. Dit maakt het dat Captain Marvel eigenlijk plaats vindt voor alle Marvel films, enkel Captain America: The First Avenger heeft oudere momenten. Het mooie hieraan is dat Brie Larson haar eigen verhaal kan vertellen zonder te veel rekening te hoeven houden met de andere al lopende verhaallijnen. Dit maakt Captain Marvel net wat frisser en wat anders dan we van de Marvel films gewend zijn. Ook zien we door de plaatsing Samual Jackson als Nick Fury voordat hij de directeur van S.H.I.E.L.D is. In Captain Marvel zie we juist hoe hij het Avengers Initiative begint.
Captain Marvel doet het eigenlijk heel goed als standalone film. De film pakt heel goed uit zonder dat je kennis hoeft te hebben van de Avengers, Guardians of the Galaxy en of Infinity Wars. Hierdoor is de film ook zeer geschikt voor mensen die helemaal (nog) niks met Marvel hebben. Het enige waarvan mensen de achtergrond niet zouden weten is het moment dat Ronan the Accuser ineens mee doet. Maar daarnaast is het ook helemaal niet noodzakelijk dat je hem al kent.

Marvel Studios’ CAPTAIN MARVEL..Captain Marvel (Brie Larson) ..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2019

Conclusie

Op het moment dat je spontaan verliefd werd op Gal Gatot’s Wonder Woman, dan is de kans groot dat je nog harder valt voor Brie Larson’s Vers/Carol Danvers. Want de hele film draait om het vinden van haar plek in de wereld. En het is moeilijk om je daar niet aan te koppelen. Want zijn we daar niet allemaal naar opzoek?

Marvel Studios’ CAPTAIN MARVEL..Captain Marvel (Brie Larson) ..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2019

Film informatie

Titel: Captain Marvel
Regie: Anna Boden, Ryan Fleck
Cast: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace
Speelduur
: 124 minuten
Releasejaar
: 2010
Oordeel: ★★★★★

The post Recensie: Captain Marvel appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/recensie-captain-marvel/feed/ 0 66797
Dutch Comic Con – Filmpjes https://www.filmgeek.nl/dutch-comic-con-filmpjes/ https://www.filmgeek.nl/dutch-comic-con-filmpjes/#respond Sun, 24 Mar 2019 20:07:09 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=66793 Dit weekend was Dutch Comic Con. Wij komen nog met een uitgebreid sfeerverslag, maar hieronder vind je vast wat filmpjes die we met je willen delen. Tom Felton zingt een liedje Tom Felton zingt nog een liedje Jennifer Morrison beantwoord vragen   Paul van Loon legt inspiratie uit aan een […]

The post Dutch Comic Con – Filmpjes appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Dit weekend was Dutch Comic Con. Wij komen nog met een uitgebreid sfeerverslag, maar hieronder vind je vast wat filmpjes die we met je willen delen.

Tom Felton zingt een liedje

Tom Felton zingt nog een liedje

Jennifer Morrison beantwoord vragen

 

Paul van Loon legt inspiratie uit aan een kleine bezoeker

Tom Felton zingt nog een liedje

Batgirl Cosplay

Tom Felton beantwoord vragen

 

 

 

The post Dutch Comic Con – Filmpjes appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/dutch-comic-con-filmpjes/feed/ 0 66793
Arts in Cinema presenteert legendarische kunstenaar Tintoretto vanaf 28 maart in de bios https://www.filmgeek.nl/arts-in-cinema-presenteert-legendarische-kunstenaar-tintoretto-vanaf-28-maart-in-de-bios/ https://www.filmgeek.nl/arts-in-cinema-presenteert-legendarische-kunstenaar-tintoretto-vanaf-28-maart-in-de-bios/#respond Wed, 13 Mar 2019 13:05:46 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=66639 De kunstdocumentaires uit het Arts in Cinema-programma (ABC Film Distribution) bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Op 28 maart verschijnt Tintoretto: A Rebel in Venice in de bioscoop. De film vertelt het verhaal van de laatste grote meester uit de Italiaanse Renaissance: […]

The post Arts in Cinema presenteert legendarische kunstenaar Tintoretto vanaf 28 maart in de bios appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
De kunstdocumentaires uit het Arts in Cinema-programma (ABC Film Distribution) bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Op 28 maart verschijnt Tintoretto: A Rebel in Venice in de bioscoop. De film vertelt het verhaal van de laatste grote meester uit de Italiaanse Renaissance: Tintoretto (Jacopo Robusti) en zijn leven en kunstwerken in het Venetië van de zestiende eeuw.

Onder regie van filmmaker en kunstenaar Peter Greenaway viert een nieuwe en spannende bioscoopproductie de 500-jarige geboortedag van de laatste grote meester van de Italiaanse renaissance. De presentatie is in handen van actrice Helena Bonham Carter.

De film verkent de rivaliteit tussen de belangrijkste Venetiaanse kunstenaars van de zestiende eeuw: Tintoretto, Titian en Veronese. We ontdekken het 16e-eeuwse Venetië aan de hand van Tintoretto’s leven en canvassen. Terwijl het verhaal verteld wordt, beginnen we te begrijpen hoe de plaag ‘de pest’ de stad Venetië en haar kunst beïnvloed heeft. Een fantastische reis door het Venetiaanse leven en kunst door Tintoretto’s werk.

Arts in Cinema

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires zijn verweven met biografieën en bieden, direct vanuit musea, exclusieve beelden achter de schermen. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ‘s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Arts in Cinema seizoen 2019 bestaat uit 4 Exhibition On Screen en 5 Nexo Digital titels.

The post Arts in Cinema presenteert legendarische kunstenaar Tintoretto vanaf 28 maart in de bios appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/arts-in-cinema-presenteert-legendarische-kunstenaar-tintoretto-vanaf-28-maart-in-de-bios/feed/ 0 66639
James May op avontuur voor: Our Man In…Japan https://www.filmgeek.nl/james-may-op-avontuur-voor-our-man-injapan/ https://www.filmgeek.nl/james-may-op-avontuur-voor-our-man-injapan/#respond Wed, 13 Mar 2019 09:02:15 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=66635 Amazon Studios kondigt aan dat James May op avontuur gaat voor een nieuwe Prime Orginal serie: Our Man In…Japan. Plot 15 jaar nadat hij het land als een verbijsterde toerist voor het eerst bezocht, begint James opnieuw aan een epische reis door Japan. Hij is vastbesloten om te begrijpen waarom […]

The post James May op avontuur voor: Our Man In…Japan appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Amazon Studios kondigt aan dat James May op avontuur gaat voor een nieuwe Prime Orginal serie: Our Man In…Japan.

Plot

15 jaar nadat hij het land als een verbijsterde toerist voor het eerst bezocht, begint James opnieuw aan een epische reis door Japan. Hij is vastbesloten om te begrijpen waarom dit unieke land en de mensen zijn zoals ze zijn, wat de cultuur drijft en wat de Japanse benadering van het leven ons allemaal kan leren. Dit uiteraard zonder de taal te spreken of andere kennis van zaken, al weet hij dat er zoiets als een bonsaiboom bestaat…

Wat zegt James May

“Japan is de meest geweldige plek die ik ooit heb bezocht”, aldus James May. “Alles is een verrassing: van gekookte snoepjes en bullet trains tot een onverwachte oude tempel of de uitdaging om edamame-bonen met stokjes te eten. Japan is een ongeëvenaarde ervaring voor alle zintuigen en een mijnenveld op het gebied van etiquette voor de onoplettende bezoeker.”

 

The post James May op avontuur voor: Our Man In…Japan appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/james-may-op-avontuur-voor-our-man-injapan/feed/ 0 66635
Recensie: Bohemian Rhapsody https://www.filmgeek.nl/recensie-bohemian-rhapsody/ https://www.filmgeek.nl/recensie-bohemian-rhapsody/#respond Wed, 06 Mar 2019 09:25:07 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=66571 Bohemian Rhapsody was de grote winnaar tijdens de 2019 Oscars. De film won de Oscar voor beste geluid, beste geluidseffecten, beste montage en natuurlijk de Oscar voor beste Acteur. Wij keken de film op blu-ray en hieronder vind je wat wij er van vonden. Beschrijving De film Bohemian Rhapsody is […]

The post Recensie: Bohemian Rhapsody appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Bohemian Rhapsody was de grote winnaar tijdens de 2019 Oscars. De film won de Oscar voor beste geluid, beste geluidseffecten, beste montage en natuurlijk de Oscar voor beste Acteur. Wij keken de film op blu-ray en hieronder vind je wat wij er van vonden.

Bohemian RhapsodyBeschrijving

De film Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Ze hebben een ongekend succes maar geheel onverwacht besluit Freddie, beïnvloedt door kwaadwillende personen, om een solocarrière te beginnen en de band te verlaten. Nadat hij zwaar lijdt zonder de samenwerking met Queen, weet Freddie zich net op tijd voor Live Aid weer te verenigen met zijn bandleden. Terwijl hij dapper de diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Queen legt de basis voor hun nalatenschap die de buitenbeentjes, dromers en muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag nog altijd inspireert.

Bohemian Rhapsody

De productie van Bohemian Rhapsody had nogal wat voeten in de aarde. In 2010 werd er al door Brian May vertelt dat er plannen waren voor een film over de band. Op dat moment zou Baron Cohen in beeld zijn voor de rol van Freddy Mercury. In de zomer van 2013 stapte Baron Cohen echter uit de productie van de film vanwege creative meningsverschillen. Hierna werd Ben Whishaw gecast voor de rol van Freddie. Maar uiteindelijk is de rol gespeeld is door Rami Malek. In eerste instantie zou Dexter Fletcher de film gaan regisseren maar ook die haakte af, zodat Bryan Singer de regie kon overnemen. Waar uiteindelijk met de eindbewerking toch weer werd gekozen voor Dexter Fletcher. (Die uiteindelijk niet in de credits staat). Het maken van de film klinkt dus als een grote chaos, en hiermee is het eigenlijk een wonder dat er zo’n goede film uit ontstaan is. Brian May had aangegeven dat de film iets meer familievriendelijk moet zijn dan het echte complete verhaal. Dat is ook zeer zeker gelukt; Want de film is voor alle leefttijden te bekijken en is mischien zelfs wel mooi om op de scholen te draaien tijdens muziekles.

Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor), Rami Malek (Freddie Mercury), and Joe Mazzello (John Deacon) star in Twentieth Century Fox’s BOHEMIAN RHAPSODY. Photo Credit: Courtesy Twentieth Century Fox.

Aanpassingen aan de waarheid

Voor het maken van de film zijn er keuzes gemaakt die niet helemaal in lijn staan met de geschiedenis van Queen. De grootste hiervan is het moment dat hij zijn bandleden vertelt over zijn diagnose aids. Filmtechnisch is het fantastisch dat hij dit doet tijdens de repetities voor Live Aid (1985) maar in de werkelijkheid komt Freddie er zelf pas achter in 1987 en vertelt hij het de fans pas op 23 november 1991. Een dag voor hij overlijd. En In de film gooit Freddie Mercury manager John Reid de auto uit, het is dan begin jaren ’80. Reid suggereert dat Mercury solo moet gaan. In werkelijkheid nam Queen in ’77 vriendschappelijk afscheid van Reid, die dan drie jaar hun manager is geweest en zijn contract had uitgediend. Juist de manager voor Reid, Norman Sheffield, was voor Queen de steen des aanstoots. Ondanks hun successen (denk aan de nummer 2-hit Killer Queen uit 1974) leefden de Queen-leden van 20 pond per week. Hun manager reed in een Rolls Royce, wat Mercury in 1975 verleidde tot het nummer Death on two legs (‘You suck my blood like a leech … You’ve taken all my money and still want more’).

Maar we moeten natuurlijk niet vergeten dat we hier na een speelfilm kijken en niet naar een documantaire.

Conclusie

De eerste conclusie is gewoon WOW. Ik ben de film gaan kijken met eigenlijk niet zo’n hoge verwachtingen, maar die verwachtingen konden na een kwartier al het raam uit. De film loopt perfect door het verhaal heen, met goede muziek op de juiste plaatsen. En Rami Malek vertolkt zijn rol zo goed dat het een schande was geweest als hij de Oscar niet gewonnen had. Deze film moet eigenlijk iedereen gezien hebben!

Koop de film nu bij Bol.com voor je collectie.

Film informatie

Titel: Bohemian Rhapsody
Regie: Bryan Singer
Cast: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander, Mike Myers
Speelduur
:135 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★★★

The post Recensie: Bohemian Rhapsody appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/recensie-bohemian-rhapsody/feed/ 0 66571
GTST komt met mini-film https://www.filmgeek.nl/gtst-komt-met-mini-film/ https://www.filmgeek.nl/gtst-komt-met-mini-film/#comments Tue, 05 Mar 2019 10:50:58 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=66559 De zesduizendste aflevering van RTL 4-soap Goede Tijden, Slechte Tijden wordt op 5 april gevierd met een minifilm van een uur. De minifilm is onder meer opgenomen in Lapland, laat RTL weten. Volgens de zender gaat het om “een uniek verhaal voor de vaste kijker, maar ook te volgen voor […]

The post GTST komt met mini-film appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
De zesduizendste aflevering van RTL 4-soap Goede Tijden, Slechte Tijden wordt op 5 april gevierd met een minifilm van een uur.

De minifilm is onder meer opgenomen in Lapland, laat RTL weten. Volgens de zender gaat het om “een uniek verhaal voor de vaste kijker, maar ook te volgen voor diegenen die niet alle 5.999 afleveringen hebben gezien die hieraan voorafgingen.”

De film gaat over het vrijgezellenfeest van Amir, die door zijn vrienden wordt verrast met een reis naar Lapland. De groep ontmoet daar een mooie vrouw, waar iedereen van onder de indruk is. De sfeer slaat om als er een ongeluk plaatsvindt en er een zoektocht op touw moet worden gezet.

De eerste aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden werd op 1 oktober 1990 uitgezonden. De eerste twee seizoenen waren gebaseerd op de Australische serie The Restless Years, maar daarna kwamen de verhaallijnen van Nederlandse scenarioschrijvers.

Vorig seizoen keken gemiddeld ruim een miljoen mensen per aflevering naar de soap.

The post GTST komt met mini-film appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/gtst-komt-met-mini-film/feed/ 2 66559