FilmGeek.nl https://www.filmgeek.nl Sat, 16 Jun 2018 08:30:28 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 https://www.filmgeek.nl/wp-content/uploads/2017/02/cropped-logo_filmgeek-FB-omslag-32x32.jpg FilmGeek.nl https://www.filmgeek.nl 32 32 105117919 STAR WARS ART-VEILING https://www.filmgeek.nl/star-wars-art-veiling/ https://www.filmgeek.nl/star-wars-art-veiling/#respond Sat, 16 Jun 2018 08:30:28 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=60498 Voor de diehard fans hoef ik niet uit te leggen wat Star Wars precies is. De filmserie is bedacht door George Lucas. Anno 2018 kan je Star Wars bijna zien als een op zich zelf staand iets, een bedrijf of hoe je het wilt noemen. Met twee afgeronde trilogieën, twee losse film en twee films van een lopende […]

The post STAR WARS ART-VEILING appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Voor de diehard fans hoef ik niet uit te leggen wat Star Wars precies is. De filmserie is bedacht door George Lucas. Anno 2018 kan je Star Wars bijna zien als een op zich zelf staand iets, een bedrijf of hoe je het wilt noemen. 

Met twee afgeronde trilogieën, twee losse film en twee films van een lopende trilogie is het enorm. Al zijn de films niet in chronologische volgorde gemaakt. Voor de fans maakt dat niets uit. The Force, Luke Skywalker, Prinses Leia, Darth Vader… het is allemaal Star Wars. Voor Filmgeek was ik aanwezig bij de persvoorstelling van Star Wars – Episode VIII ‘The Last Jedi’. In 3-D was het met recht een epische verfilming. Alsof ik erbij was in dat sterrenstelsel, ver, ver weg.

INSPIRATIEBRON

 Films, acteurs, een enorme inspiratiebron voor wat ik doe. Misschien vraag je je af wat het is wat ik doe? Ik maak Art, Kunstwerken met wauw-effect. In dat rijtje mag natuurlijk een werk van Star Wars niet ontbreken. Ik heb mij laten leiden door de personages en de magie die wat mij betreft wel rondom Star Wars hangt. 
Met de berichtgeving dat de Amerikaanse actrice, Carrie Fisher, was overleden (december 2017) vond ik een portret van haar zonder meer passend in mijn Gallery of Famous People.  

ART

Ik heb uiteindelijk een Star Wars drieluik gemaakt. Elk werk is uniek – handgemaakt en uitgevoerd op handgeschept papier. Dat geeft mijn kunst een extra Touch. Handgeschept papier heeft een vezelachtige samenstelling. Het Star Wars ArtWork heeft daardoor een ongeëvenaarde look & feel.


Het is een bewuste keuze om een werk uit dit Star Wars drieluik te veilen. Enerzijds krijgt mijn werk daardoor een bijzonder podium. Fans van dit genre kunnen mijn werk zien. Tegelijkertijd wil ik dat een echte Star Wars fan dit werk in handen krijgt. Die zal het kunstwerk niet laten verstoffen op een zolderkamer. Integendeel, hij of zij zal het trots aan de muur hangen. Zoals met mijn ArtWork altijd het geval is (hahaha, waarom bescheiden zijn…..) – de eigenaar wordt er elke dag super blij van.  

And so….

Op de pagina van mijn website die ik speciaal voor dit Star Wars ArtWork gemaakt heb, kun je het werk al online bewonderen. Ook vind je een foto van het Star Wars drieluik. Star Wars fans gonna love it. FOR SURE! Via deze pagina vindt de veiling plaats.  https://www.lovethecolorinyourlife.nl/veilingstarwarsart

The post STAR WARS ART-VEILING appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/star-wars-art-veiling/feed/ 0 60498
Sex Worker’s Opera doorbreekt stigma’s https://www.filmgeek.nl/sex-worker-opera-doorbreekt-stigma/ https://www.filmgeek.nl/sex-worker-opera-doorbreekt-stigma/#respond Thu, 14 Jun 2018 13:35:31 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=60444 De Sex Worker’s Opera uit Engeland speelt vanaf 21 juli in het Compagnietheater in Amsterdam. In deze spetterende show, die sinds 2014 bomvolle zalen trekt en lyrische kritieken krijgt, doorbreken sekswerkers en hun vrienden stigma’s en stereotypes rondom het oudste beroep ter wereld. Uit de show: ‘Alsjeblieft open je ogen: Ik heb een keuze – […]

The post Sex Worker’s Opera doorbreekt stigma’s appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
De Sex Worker’s Opera uit Engeland speelt vanaf 21 juli in het Compagnietheater in Amsterdam. In deze spetterende show, die sinds 2014 bomvolle zalen trekt en lyrische kritieken krijgt, doorbreken sekswerkers en hun vrienden stigma’s en stereotypes rondom het oudste beroep ter wereld.

Uit de show: ‘Alsjeblieft open je ogen: Ik heb een keuze – ik ben niet jouw missie. Ik ben een mens.’

Amsterdam

Amsterdam is de eerste internationale locatie voor de opera, die tegelijk speelt met de 22ste Internationale Aidsconferentie. De opera biedt een platform aan sekswerkers (LGBTQ+) voor het vertellen van hun eigen verhaal. Van een escort die huwelijksadvies geeft tot een webcam model dat samenwerkt met een buiksprekende pop.

Sex Worker’s Opera

In de Sex Worker’s Opera worden verschillende muziekgenres gemengd: van opera tot hip-hopera en jazz. Dit wordt afgewisseld met digitale projecties, paaldans en poëzie. Bovenal toont de opera een niets verhullend en eerlijk inkijkje in de wereld van het sekswerk. Waargebeurde verhalen uit 17 landen – van Duitsland en Engeland tot Uruguay, India en Zuid-Afrika –  zijn in de show verwerkt. Sommige mensen vertellen hun eigen verhaal, sommigen dat van een ander.

Uit de show: ‘Ik heb een beperking en kan moeilijk passend werk vinden. Sekswerk betekent voor mij dat ik mijn eigen uren kies en vrij neem als dat nodig is.

Vooral menselijk

Initiatiefnemer van de show is Experimental Experience. Dat is een sociale onderneming die een platform biedt aan gemarginaliseerde gemeenschappen om hun eigen verhaal te vertellen in hun eigen woorden en op hun eigen voorwaarden.

Choreograaf Siobhán Knox heeft zin om de opera in Nederland te tonen: “Iedereen heeft een mening over sekswerk. Ook in een progressieve stad als Amsterdam leven nog veel vooroordelen. In films en op podia wordt sekswerk vaak eendimensionaal weergegeven: als magisch en spannend of als zielig en tragisch. Eén van de boodschappen van onze show is dat sekswerk vooral menselijk is. Het is niet goed of fout, het is vooral complex.”

Kaartverkoop en speeldata

De show speelt van 21 juli tot en met 2 augustus, met uitzondering van de maandagen in het Compagnietheater in Amsterdam. Kaarten kosten € 15,- (voor studenten, CJP, 65-plussers en sekswerkers € 10,-) en zijn te koop via www.compagnietheater.nl.

The post Sex Worker’s Opera doorbreekt stigma’s appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/sex-worker-opera-doorbreekt-stigma/feed/ 0 60444
Bekijk nu de trailer van Dumbo https://www.filmgeek.nl/bekijk-nu-de-trailer-van-dumbo/ https://www.filmgeek.nl/bekijk-nu-de-trailer-van-dumbo/#respond Thu, 14 Jun 2018 09:29:46 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=60441 Disney’s nieuwe live-action speelfilm Dumbo introduceert Holt Farrier (Farrell), een voormalige circusster, die net terugkeert uit de oorlog. Circus-eigenaar Max Medici (DeVito) roept Holt op om te zorgen voor een pasgeboren olifant wiens oversized oren hem tot een lachertje maken in een nogal lastig circus. Maar wanneer Holt’s kinderen (Parker en Hobbins) ontdekken dat Dumbo kan vliegen, […]

The post Bekijk nu de trailer van Dumbo appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Disney’s nieuwe live-action speelfilm Dumbo introduceert Holt Farrier (Farrell), een voormalige circusster, die net terugkeert uit de oorlog. Circus-eigenaar Max Medici (DeVito) roept Holt op om te zorgen voor een pasgeboren olifant wiens oversized oren hem tot een lachertje maken in een nogal lastig circus. Maar wanneer Holt’s kinderen (Parker en Hobbins) ontdekken dat Dumbo kan vliegen, worden ze overtuigd door ondernemer V.A. Vandevere (Keaton) en een lucht acrobaat genaamd Colette Marchant (Green) om van deze bijzondere olifant een ster te maken.

Trailer

The post Bekijk nu de trailer van Dumbo appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/bekijk-nu-de-trailer-van-dumbo/feed/ 0 60441
Recensie: Love, Simon https://www.filmgeek.nl/recensie-love-simon/ https://www.filmgeek.nl/recensie-love-simon/#respond Tue, 12 Jun 2018 08:00:58 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=60365 Love, Simon is de boekverfilming van young adult roman ‘Simon vs the Homosapien Agenda’ door Becky Albertalli. De hoofdrollen zijn voor Nick Robinson die we eerder zagen in The 5th Wave en Katherine Langford die we kennen uit de serie 13 Reasons Why. Plot Iedereen verdient de ware liefde. Maar voor de zeventienjarige Simon Spier (Nick Robinson) is […]

The post Recensie: Love, Simon appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Love, Simon is de boekverfilming van young adult roman ‘Simon vs the Homosapien Agenda’ door Becky Albertalli. De hoofdrollen zijn voor Nick Robinson die we eerder zagen in The 5th Wave en Katherine Langford die we kennen uit de serie 13 Reasons Why.


Plot

Iedereen verdient de ware liefde. Maar voor de zeventienjarige Simon Spier (Nick Robinson) is het net iets ingewikkelder: hij moet zijn familie en vrienden nog vertellen dat hij homoseksueel is én hij weet niet wie de anonieme klasgenoot is op wie hij online verliefd is geworden. Het oplossen van beide kwesties blijkt hilarisch, angstaanjagend en zet zijn leven totaal op zijn kop. Love, Simon is een grappig en oprecht verhaal over opgroeien, en alle hectiek rondom jezelf vinden en verliefd worden.

Love, Simon

Simon is een gewone jongen, zoals vele andere jongens van zijn leeftijd. Hij komt uit een liefdevol gezin, heeft geweldige vrienden en doet mee aan het schoon toneelstuk. Wat hem (in zijn ogen) anders maakt, is het feit dat hij een geheim met zich meedraagt. Door een bericht op school website Creek Secrets komt hij erachter dat hij niet de enige is die worstelt met zijn geaardheid en hoe hij dit kan vertellen aan de mensen die dichtbij hem staan. Hij besluit een e-mail te sturen naar Blue en zo ontstaat een band tussen beide jongens. Ze weten van elkaar niet wie de ander is. Simon denkt een paar keer te weten wie Blue is, maar komt er toch niet echt achter.

De thema’s waar Simon mee worstelt, liefde en vriendschap, zijn absoluut herkenbaar voor iedereen die zelf ooit een tiener geweest is. Op die leeftijd verandert er veel en wil je tegelijkertijd het liefst dat alles bij het oude blijft. De veranderingen zijn doodeng, zeker als je niet kunt voldoen aan het standaard plaatje. Waarom zou je daar ook eigenlijk aan moeten voldoen? Simon vraagt zich in de film af waarom hetero zijn de norm is en waarom het nodig is uit de kast te komen, terwijl ook hij simpelweg verliefd is geworden op iemand en hier graag van zou willen genieten.

Klasgenoot Martin ontdekt per toeval Simon’s geheim en gebruikt dit om hem onder druk te zetten. Als Simon hem niet wil helpen, zal hij zijn geheim onthullen aan de hele school. Simon probeert dit te voorkomen, maar neemt hierdoor beslissingen die niet altijd handig zijn en die vriendschappen op het spel zet. Lukt het hem zijn fouten weer recht te zetten?

Naast herkenbare thema’s en situaties bevat de film ook behoorlijk wat cliché’s en personages die over the top zijn. Zelf vond ik dat het de film luchtiger maakt en het wat humor toevoegt aan het verhaal. Ook de high school musical-achtige scène die zich afspelen in de gedachten van Simon vond ik geweldig.

Conclusie

Ik vond Love, Simon een prachtige film waarvan ik weet dat ik hem nog een keer wil zien. Je kunt deze film absoluut toevoegen aan het rijtje van feel good films voor liefhebbers van het young adult genre. Het is een kwestie van zitten, kijken en genieten, maar ondertussen komen er ook belangrijke thema’s aan bod.

Film informatie

Titel: Love, Simon
Regie: Greg Berlanti
Cast: Nick Robinson, Katherine Langford, Jennifer Garner
Speelduur
:110 minuten
Releasejaar
: 2018
Oordeel: ★★★★

The post Recensie: Love, Simon appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/recensie-love-simon/feed/ 0 60365
NIEUWE CASTLEDEN VOOR TWEEDE SEIZOEN AMERICAN GODS https://www.filmgeek.nl/nieuwe-castleden-voor-tweede-seizoen-american-gods/ https://www.filmgeek.nl/nieuwe-castleden-voor-tweede-seizoen-american-gods/#respond Mon, 11 Jun 2018 08:22:06 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=60392 Amazon Prime Video kondigt nieuwe castleden aan voor het tweede seizoen van de hitserie American Gods. Acteur Dean Winters (Divorce, John Wick) vertolkt de rol van Mr. Wednesday en Devery Jacobs(Cardinal, This Order) en Kahyun Kim (Shameless, Freaky Friday) vervullen de rol van Sam Black Crow en New Media. In 2019 is op Prime Video het nieuwe seizoen van de dramaserie te zien […]

The post NIEUWE CASTLEDEN VOOR TWEEDE SEIZOEN AMERICAN GODS appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Amazon Prime Video kondigt nieuwe castleden aan voor het tweede seizoen van de hitserie American Gods. Acteur Dean Winters (Divorce, John Wick) vertolkt de rol van Mr. Wednesday en Devery Jacobs(Cardinal, This Order) en Kahyun Kim (Shameless, Freaky Friday) vervullen de rol van Sam Black Crow en New Media. In 2019 is op Prime Video het nieuwe seizoen van de dramaserie te zien in meer dan 200 landen.

Dean Winters speelt de rol van Mr. Town, een groot voorstander van vooruitgang. Hij krijgt de opdracht van Mr. World (Crispin Glover) om uit te zoeken wat Shadow (Ricky Whittle) weet over het plan van Mr. Wednesday (Ian McShane). Town’s brutale houding en technieken kunnen hem misschien leiden naar antwoorden op zijn vragen.

Devery Jacobs schittert in de terugkerende gastrol als studente Sam Black Crow. Sam heeft een cynisch spiritueel karakter voor iemand die beweert in veel te geloven. Ze staat open en met veel vertrouwen in het leven en verkoopt haar zelfgemaakte kettingzaagkunst voor wat extra inkomen.

Kayhun Kim, een oud-studente van Julliard, neemt de terugkerende rol van New Media op zich. New Media staat symbool voor de wereldwijde sociale media, in deze tijd ook wel een cyberspace kameleon met een gave voor manipulatie.

American Gods wordt geproduceerd door FremantleMedia North America. Jesse Alexander (HannibalHeroes) is het nieuwe seizoen de showrunner en uitvoerend producent. Daarnaast zijn Stefanie Berk, Neil Gaiman, Ian McShane, Craig Cegielski en Scott Hornbacher (Star Trek Discovery, Hannibal) de uitvoerende producenten van de serie. Chris Byrne (Star Trek Discovery, Hannibal) regisseert de première-aflevering en treedt samen met Heather Bellson and Rodney Barnes op als coproducent. Lisa Kussner zal de serie produceren.

The post NIEUWE CASTLEDEN VOOR TWEEDE SEIZOEN AMERICAN GODS appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/nieuwe-castleden-voor-tweede-seizoen-american-gods/feed/ 0 60392
Paramount annuleert zevende Transformers-film https://www.filmgeek.nl/paramount-annuleert-zevende-transformers-film/ https://www.filmgeek.nl/paramount-annuleert-zevende-transformers-film/#respond Thu, 24 May 2018 06:19:38 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=60162 Filmstudio Paramount heeft de stekker uit de zevende film in de Transformers-reeks getrokken. De film stond gepland voor het voorjaar van 2019, maar werd door de studio uit het schema verwijderd. 6 films Michael Bay regisseerde tussen 2007 en 2017 vijf films uit de reeks, die gebaseerd is op de speelgoedlijn van Hasbro. Het succes […]

The post Paramount annuleert zevende Transformers-film appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Filmstudio Paramount heeft de stekker uit de zevende film in de Transformers-reeks getrokken. De film stond gepland voor het voorjaar van 2019, maar werd door de studio uit het schema verwijderd.

6 films

Michael Bay regisseerde tussen 2007 en 2017 vijf films uit de reeks, die gebaseerd is op de speelgoedlijn van Hasbro. Het succes van de franchise piekte bij de derde film, Dark Of The Moon, die wereldwijd meer dan een miljard dollar opleverde. Ook opvolger Age of Extinction deed het goed aan de box office, maar The Last Knight uit 2017 wist maar net meer dan de helft van de opbrengst van zijn voorgangers binnen te harken.

Bumblebee

Paramount gaat wel verder met het zesde deel uit de reeks, spin-off Bumblebee. De film, met Hailee Steinfeld en John Cena in de hoofdrollen, komt in december uit en is een prequel van de rest van de franchise.

The post Paramount annuleert zevende Transformers-film appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/paramount-annuleert-zevende-transformers-film/feed/ 0 60162
Schiphol stelt zich open voor Intergalactisch verkeer https://www.filmgeek.nl/schiphol-stelt-zich-open-voor-intergalactisch-verkeer/ https://www.filmgeek.nl/schiphol-stelt-zich-open-voor-intergalactisch-verkeer/#respond Fri, 18 May 2018 13:34:10 +0000 https://www.filmgeek.nl/?p=60058 Voor de release van de nieuwste Star Wars-film Solo: A Star Wars Story, stelt Schiphol een vernieuwend stukje ruimtegebruik vrij op het Jan Dellaertplein. Een parkeerplek van 16 meter breed en 24 meter hoog, in de vorm van de Millennium Falcon, waar bezoekers aan boord stappen voor dat zij hun reis maken naar een ‘’galaxy’’ […]

The post Schiphol stelt zich open voor Intergalactisch verkeer appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
Voor de release van de nieuwste Star Wars-film Solo: A Star Wars Story, stelt Schiphol een vernieuwend stukje ruimtegebruik vrij op het Jan Dellaertplein. Een parkeerplek van 16 meter breed en 24 meter hoog, in de vorm van de Millennium Falcon, waar bezoekers aan boord stappen voor dat zij hun reis maken naar een ‘’galaxy’’ hier ver vandaan.

Bestemmingen

Of je nu naar Hoth of Jakku gaat, Schiphol gelooft ook wel écht in de kracht van de Lage Landen als trekpleister, en gaat zelfs op intergalactisch vlak nu de uitdaging aan. Het plein bij de bushaltes voor Schiphol, het Jan Dellaertplein, is tijdelijk omgetoverd tot een Millennium Falcon ‘’parkeerplek’’. Een vernieuwend stukje ruimtegebruik, waar je ook jezélf nu tijdelijk buiten kunt parkeren om lekker van het zonnetje te genieten… of even een frisse neus te halen. Altijd fijn voordat je SOLO (of juist mét co-piloot) naar je bestemming vliegt.

Aan boord op de Millennium Falcon

De tijdelijke parkeerplek is gemaakt door kunstenares Natascha Hoogland. Zij creëerde op het plein een Millennium Falcon van 16 meter breed en 24 meter hoog met kalkverf. Het materiaal van het ruimteschip is gemaakt van kalkverf, een gepigmenteerde krijtverf dat zeer milieuvriendelijk en oplosbaar is. Door de aard van het materiaal kun je daarom ook maar tijdelijk aan boord stappen op de Millennium Falcon.

Don’t go solo to SOLO

Afgelopen maandag ging Solo: A Star Wars Story in première op het filmfestival in Cannes. Naast regisseur Ron Howard en de cast, waren ook Chewbacca en de Stormtroopers aanwezig op de rode loper in Cannes. Vanaf woensdag 23 mei draait Solo: A Star Wars Story in de Nederlandse bioscopen. 

The post Schiphol stelt zich open voor Intergalactisch verkeer appeared first on FilmGeek.nl.

]]>
https://www.filmgeek.nl/schiphol-stelt-zich-open-voor-intergalactisch-verkeer/feed/ 0 60058