Films over een pandemie

Nu heel de wereld in de ban is van het coronavirus kan het wel eens uitdagend zijn om te kijken naar alle mogelijkheden. Wat voor scenario’s kunnen hier allemaal uit voortkomen? Gaan we straks massaal in lockdown? Gaan we in een soort ‘dome’ leven zoals in The Simpsons? Betekent dit het einde van de wereld? Nu is dit natuurlijk allemaal een beetje overdreven, maar daar houden wij mensen van. Daarom hebben wij een paar films op een rij staan waar je van kunt genieten tijdens de quarantaine. Let er wel op dat ze allemaal over een pandemie gaan, dus als je liever geen doemscenario’s ziet, vermijd deze films dan even.

Flu

Deze film is nog niet wat je oud zou noemen, maar ook niet helemaal nieuw. Flu is uitgekomen in 2013. Je kunt al raden waar deze film over gaat, namelijk over de griep. In deze film is deze zeer besmettelijk en op een grote schaal actief in Azië. De film is wel teleurstellende cliché. Net zoals bij de Amerikaanse films wordt ook in deze film de overheid de schuld in de schoenen geschoven. Er zijn wel wat ongemakkelijke stukken zoals een scene waar bewakers een klein meisje willen neerschieten die uit quarantaine ontsnapt, dus dit is geen film om samen met de familie te kijken.

Outbreak

Als je van oudere films houdt is dit zeker een aanrader. Deze film kwam in 1995 uit. Het gaat hier om een virus wat je kunt vergelijken met de huidige Ebola. In de jaren 90 was dit een zeer gevreesde ziekte. De film is meer een actie film dan daadwerkelijk een film over een uitbraak, maar dat maakt hem des te leuker. Ook zitten er bekende acteurs in zoals Kevin Spacey. Toen destijds was deze film razend populair en werd er vol lof gesproken over alles high-tech in de film, maar tegenwoordig zetten we hier onze vraagtekens bij. Toch blijft het nog een leuke film om te kijken als je van dit soort films houdt. Ook dit is weer geen film om met de familie te kijken aangezien er best wat vulgaire beelden voorbij komen.

The Andromeda Strain

Heb je het liever toch nog wat ouder? Dan is deze film voor jou! In 1971 mochten we kennis maken met The Andromeda Strain. Hierin is de mensheid bang voor een soort groene gelei die je bloed onmiddellijk laat stollen. Ontzettend dodelijk dus! De directie wordt gedaan door dezelfde man die The Sound of Music heeft gemaakt. We kunnen dus een goede kwaliteit verwachten van deze film, ondanks het feit dat de film verjaard is.

Liever geen film?

Natuurlijk kan het zo zijn dat je niet zo’n fan bent van films, of in ieder geval niet van films die over een pandemie gaan. Misschien zit je liever achter je computer of telefoon lekker geld te verdienen. Dat is natuurlijk ook prima! Wil je het nog een beetje spannend houden? Wat dacht je dan van een potje roulette spelen? Zo blijft het toch nog een beetje spannend maar kun je er ook nog winst uit halen als je een beetje geluk hebt.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply