Filmtips juli 2017

Elke week gaan er meerdere films in première. Wij zetten elke maand de films waar wij het meest naar uitkijken voor je op een rijtje. Deze maand zijn dat de films: Spider-man: Homecoming, 2:22, Valerian, Brandweerman Sam: Ufo Alarm, Girls Night Out.

Spider-man: Homecoming

Spider-man maakte in Captain America: Civil War voor één keer deel uit van (een deel van) The Avengers. In deze film zien we hoe Tony Stark hem onder zijn hoede neemt en voorziet van een betere superhelden outfit. Peter moet nog veel leren, maar doet zijn best in het gevecht en heeft daarnaast een flinke dosis humor. Ik ben dus zeker benieuwd hoe zijn verhaal verder gaat en wie van The Avengers we nog tegen gaan komen in deze film.

Regie: Jon Watts
Cast: Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton, Jon Favreau, Donald Glover
Genre: Actie, avontuur, fantasy
Speelduur: 133 minuten
Première: 6 juli 2017

Samenvatting:

Na zijn ontmoeting met de Avengers in Captain America: Civil War keert Peter Parker (Tom Holland) onder begeleiding van zijn nieuwe mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.) terug naar huis, waar hij woont bij zijn tante May (Marisa Tomei). Peter probeert zijn dagelijkse leven weer op te pakken, terwijl hij ervan droomt om met de Avengers samen te werken en de wereld te redden. Wanneer de nieuwe schurk The Vulture (Michael Keaton) in zijn leven komt, brengt hij Peters familie en vrienden in levensgevaar.

2:22

Weer een film die te maken heeft met tijd. Het is me door de trailer niet helemaal duidelijk of 2:22 een film is waarin een time loop voorkomt die zich steeds herhaalt, maar het tijdstip 2:22 speelt duidelijk een rol in deze film en Dylan ziet een verband tussen allerlei personages en gebeurtenissen. De trailer is al ontzettend spannend. Wat is er aan de hand met dit tijdstip en is de blonde vrouw die hij tegenkomt eigenlijk wel te vertrouwen? Ik wil dit graag zien!

Regie: Paul Currie
Cast: Michiel Huisman, Sam Reid, Teresa Palmer
Genre: Thriller
Speelduur: 99 minuten
Première: 6 juli 2017

Samenvatting:

Michiel Huisman speelt in deze spannende thriller de rol van luchtverkeersleider Dylan. Zijn leven ontspoort wanneer hij gevangen raakt in een patroon van gebeurtenissen die elke dag op exact dezelfde manier lijken plaats te vinden en steeds eindigen op hetzelfde tijdstip; ’s middags om 2:22. Om het leven van zijn grote liefde te redden, zal Dylan het lot moeten tarten en de tijd onder controle moeten krijgen.

Valerian and the City of a Thousand Planets

Regie: Luc Besson
Cast: Cara Delevingne, Dane DeHaan, Rutger Hauer, Ethan Hawke, Clive Owen
Genre: Actie, avontuur, science fiction
Speelduur: 135 minuten
Première: 26 juli 2017

Samenvatting:

In de 28ste eeuw zijn speciale agenten Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha – een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de ‘Stad van Duizend Planeten’. In een race tegen de klok moeten Valerian en Laureline deze verwoestende bedreiging identificeren om zo niet alleen Alpha, maar de toekomst van het hele universum veilig te stellen.

Brandweerman Sam: Ufo Alarm

Deze film is ontzettend leuk voor alle jonge kinderen die fan zijn van Brandweerman Sam of die van spannende, avontuurlijke tekenfilms houden. Een aanrader voor de zomervakantie!

Regie: Gary Andrews
Cast: Stan Limburg, Job Bovelander, Hildegard van Nylen, Huub Dikstaal, Jannemien Cnossen, Dennis Kivit, Jan Elbertse
Genre: Familiefilm, kinderfilm
Speelduur: 60 minuten
Première: 26 juli 2017

Samenvatting:

Op een dag denkt Norbert Puk dat hij een vliegende schotel heeft gezien. Al gauw loopt iedereen in Piekepolder om zich heen te kijken of ze ergens Ufo’s zien rondvliegen. Iedereen is in de ban van de buitenaardse wezens en er is zelfs een heuse tv-ploeg in het stadje neergestreken. Als Norbert met een groepje op zoek gaat naar de Ufo’s, loopt dat slecht af: Sara valt in een ravijn en breekt haar arm. Sam zit op dat moment net een geheimzinnig wezen op de hielen, misschien wel een Marsmannetje. Maar als hij de kinderen hoort roepen, staakt hij de achtervolging en gaat hij naar het ravijn om Norbert en zijn groep te redden. Als iedereen weer veilig thuis is, onderzoekt Norbert een stukje van een buitenaards apparaat dat hij heeft gevonden. Intussen komt Sam overal verdachte aanwijzingen tegen. Allebei komen ze tot de conclusie dat er hele rare dingen gaande zijn…

Girls Night Out

Wanneer een groep vriendinnen samenkomt voor een wil vrijgezellenfeest, kan dit natuurlijk alleen maar uitlopen op een flink drama. Het lijkt me een film vol (flauwe) humor en bizarre situaties, maar uitermate geschikt voor een gezellige avond uit met je vriendinnen.

Regie: Lucia Aniello
Cast: Colton Haynes, Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Zoë Kravitz
Genre: Comedy, drama
Speelduur: 101 minuten
Première: 27 juli 2017

Samenvatting:

In de gewaagde komedie Girls Night Out komen vijf studievriendinnen (Scarlett Johansson (Lucy, Ghost in the Shell), Kate McKinnon (SNL), Ilana Glazer (The Night Before), Jillian Bell (22 Jump Street) en Zoë Kravitz (X-Men: First Class) na tien jaar weer samen voor een wild vrijgezellenfeest in Miami. Het feest eindigt abrupt wanneer ze per ongeluk een mannelijke stripper om het leven brengen. De vriendinnen raken in paniek en proberen op hilarische manieren hun sporen uit te wissen.

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)