Home » Premieres » Filmtips juni 2017

Elke week gaan er meerdere films in première. Wij zetten elke maand de films waar wij het meest naar uitkijken voor je op een rijtje. Deze maand zijn dat de films: Kill Switch, All Eyez On Me, Mountain en Despicable Me 3.

Kill Switch

Deze film is op een bijzondere manier tot stand gekomen. In 2009 werd de Nederlander Tim Smit wereldnieuws toen zijn filmpje What’s in the Box? viral ging en door maar liefst 2,6 miljoen mensen werd bekeken. Direct hierna werd de natuurkunde-student, omwille van zijn visual effects skills, benaderd door diverse (Amerikaanse) studio’s met acht jaar later de bioscoopfilm Kill Switch als gevolg.

Regie: Tim Smit
Cast: Dan Stevens, Tygo Gernandt, Gijs Scholten van Aschat, Bérénice Marlohe
Genre: Science Fiction
Speelduur: 91 minuten
Première: 1 juni 2017

Samenvatting:

In deze film wordt eindelijk duidelijk wat er schuilgaat in de mysterieuze de box. Kill Switch is vooral baanbrekend door het hoge gehalte first person perspectief, bekend uit de hedendaagse games. Het verhaal speelt zich af in een toekomstige versie van onze wereld. Een experiment voor onbeperkte energie loopt helemaal uit de hand. Opgejaagd door drones en soldaten moet wetenschapper Will Porter zich een weg banen door de instortende wereld om een speciale box  naar zijn eindbestemming te brengen, Alleen zo kan hij de mensheid in de echte wereld redden.

All Eyez On Me

We kennen allemaal de raadsels rondom het overlijden van Tupac Shakur. Veel mensen geloven dat hij nog leeft en zijn dood in scène gezet heeft. Wat deed de beste man eigenlijk allemaal toen hij nog in leven was? Natuurlijk kennen we zijn nummers en de verhalen die de ronde deden over conflicten met andere rappers. Toch ben ik benieuwd naar zijn verhaal en wat er verder allemaal naar voren zal komen in deze biografie.

Regie: Benny Boom
Cast: Demetrius Shipp Jr., Danai Gurira, Kat Graham
Genre: Biografisch, Drama, Muziek
Speelduur: 139 minuten
Première: 15 juni 2017

Samenvatting:

All Eyez On Me vertelt het verhaal van de iconische rapper, poëet, acteur en revolutionair Tupac Shakur, die gedurende zijn carrière meer dan 80 miljoen albums verkocht, wat van hem één van de best verkopende muziekartiesten aller tijden maakte. Tupac werd geboren als zoon van Black Panther activisten, die streden tegen ongelijkheid. Diezelfde ongelijkheid vormde de basis voor zijn teksten en versterkte zijn stem, waarmee hij steeds meer mensen in vervoering bracht. Maar zijn bekendheid had ook een keerzijde. Zijn explosieve lyrics en zijn agressieve gangster rap maakten van hem een doelwit voor politie, bendes en de East Coast Rappers. Het werd een bloedvete die hij betaalde met zijn leven.

Mountain

Deze film vertelt het verhaal van een vrouw die zich alleen voelt in haar huwelijk en die de intimiteit tussen haarzelf en haar man mist. Ze gaat op zoek en raakt in gesprek met anderen. Het verhaal speelt zich af in Jeruzalem, waardoor het verhaal nog een diepere laag krijgt. Niet alleen haar gevoel en seksualiteit, maar ook cultuur zal een grote rol spelen in dit verhaal. Ik ben erg nieuwsgierig naar wat zij zal doen wanneer ze in de verleiding komt en wat voor gevolgen dit zal hebben voor haar huwelijk.

Regie: Yaelle Kayam
Cast: Shani Klein, Hitham Omari, Avshalom Polak
Genre: Drama
Speelduur: 83 minuten
Première: 15 juni 2017

Samenvatting:

Jeruzalem. Een devote jonge vrouw woont met haar man en kinderen bij het joodse kerkhof op de Olijfberg. Haar man is leraar en diep religieus. Hij zit altijd te schrijven of met zijn hoofd in de boeken. Als ze overdag alleen is, wandelt de vrouw op het kerkhof, de begraafplaats van zowel joden, christenen als moslims. Ze maakt een praatje met de Arabische grafdelver en met de toeristen. Het frustreert de vrouw mateloos dat ze niet meer wordt begeerd door haar man. Overmand door eenzaamheid en verstoken van elke vorm van intimiteit sluipt ze stiekem het huis uit om op het kerkhof in het donker rond te dolen. ‘s Nachts is het kerkhof het territorium van dronken zwervers, prostituees en drugdealers. Als ze getuige is van een seksscène, is ze compleet van streek. Een nieuwe wereld gaat voor haar open.

Despicable Me 3

Minions! Moet ik nog meer zeggen? De eerste twee films in deze serie waren heerlijk vermakelijk en geschikt voor jong en oud. Ik ben benieuwd wat de minions deze keer gaan doen. O ja, en natuurlijk hoe het verder gaat met Gru, Lucy en de schattige Margo, Edith en Agnes.

Regie: Kyle Balda, Pierre Coffin
Stemmen: Steve Carell, Kristen Wiig, Trey Parker
Genre: Animatie, Actie, Avontuur, Familiefilm
Speelduur: 90 minuten
Première: 28 juni 2017

Samenvatting:

Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en de Minions zijn terug in een nieuwe avontuur!

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply