Filmtips september 2017

Elke week gaan er meerdere films in première. Wij zetten elke maand de films waar wij het meest naar uitkijken voor je op een rijtje. Nu de herfst eraan komt, hebben wij wel zin om lekker te lachen. Vandaar dat het genre comedy opvalt in deze lijst. Wij gaan voor de films: Girls Trip, Gifted, Bella Donna’s en Detroit.

Girls Trip

De trailer van deze film is al hilarisch. Hopelijk zitten er nog meer leuke scènes in de film zelf. Vier dames gaan een wild meidenweekend tegemoet en dat kan natuurlijk nooit goed gaan. Ik vond het leuk om Kate Walsh te zien in de trailer. Ik heb geen idee hoe groot haar rol is, maar ik vind dat een mooie en leuke vrouw, dus een goede reden om de film te gaan kijken.

Regie: Malcolm D. Lee
Cast: Queen Latifah, Regina Hall, Jada Pinkett Smith, Kate Walsh, Tiffany Haddish
Genre: Comedy
Speelduur: 122 minuten
Première: 7 september 2017

Samenvatting:

Vier goede jeugdvriendinnen (Regina Hall, Tiffany Haddish, Jada Pinkett Smith en Queen Latifah) zijn al jaren niet samen op pad geweest, hoog tijd dus voor een Girls Trip! Tijdens hun reisje naar New Orleans wordt er flink gedanst, gedronken, gelachen, geflirt, en gaan ze helemaal los.

Gifted

Comedy is leuk, maar ik ben altijd te porren voor een goede drama film. Een verhaal waarin een oom zijn kleine nichtje in huis neemt, klinkt al erg lief. Als er dan ook nog een bemoeizuchtige oma bij betrokken is, heb je alle ingrediënten voor een dramafilm.

Regie: Marc Webb
Cast: Chris Evans, McKenna Grace, Lindsay Duncan, Octavia Spencer, Jenny Slate
Genre: Drama
Speelduur: 101 minuten
Première: 14 september 2014

Samenvatting:

In een kustplaats in Florida voedt de alleenstaande Frank Adler (Chris Evans) een wonderkind op: zijn energieke en jonge nichtje Mary (Mckenna Grace). Frank’s voornemen om Mary een normaal schoolleven te bieden worden wreed verstoord als de wiskundige vaardigheden van de 7-jarige de aandacht trekken van Frank’s starre moeder Evelyn (Lindsay Duncan). Evelyn’s plannen voor haar kleindochter dreigen Frank en Mary uit elkaar te drijven.

Octavia Spencer (Hidden Figures) is Roberta, de huisbaas en beste vriendin van Frank en Mary. Jenny Slate (Girls) is Mary’s lerares Bonny, een jonge vrouw die zich zorgen maakt over haar leerling én over Frank. De regie is in handen van Marc Webb (500 Days of Summer, The Amazing Spider-Man).

Bella Donna’s

Er staat een keer een Nederlandse film op mijn lijstje. Normaal ben ik daar niet dol op, maar dit klinkt wel erg grappig. Hun vriendin heeft haar bucketlist niet meer af kunnen maken en daarom besluiten zij dit voor haar te doen. Dat kan natuurlijk niet goed gaan. De trailer is in erg geval al erg leuk.

Regie: Jon Karthaus
Cast: Kiki van Deursen, Carolien Spoor, Eva Laurenssen, Nadja Hupscher,
Genre: Romantiek. Comedy
Speelduur: 90 minuten
Première: 14 september 2017

Samenvatting:

Drie beste vriendinnen Amy (Kiki van Deursen), Jasmijn (Carolien Spoor) en Sasha (Eva Laurenssen) besluiten na het overlijden van hun hartsvriendin Bella om haar bucketlist te voltooien. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! De drie vrouwen komen erachter dat iets als parachute springen, illegaal straatracen en een Brazilian wax niets is vergeleken bij opdracht #3 op de lijst; het vinden van ware liefde… Bella Donna’s is een luchtige komedie waarin drie compleet verschillende jonge vrouwen controle over hun leven en hun gevoel proberen te krijgen, maar steeds uit onverwachte hoek worden overvallen door nieuwe inzichten en emoties.

Detroit

Deze film heeft een serieuzer onderwerp. Hoewel de film gebaseerd is op ware gebeurtenissen uit 1967, is het onderwerp helaas nog steeds actueel. In de VS hebben ze momenteel juist weer te maken met rellen, demonstraties en haat. Het lijkt me een erg indrukwekkend verhaal.

Regie: Kathryn Bigelow
Cast: John Boyega, Anthony Mackie, Algee Smith
Genre: Drama
Speelduur: 143 minuten
Première: 28 september 2017

Samenvatting:

Detroit is de nieuwste film van de veelgeprezen Oscar winnares Kathryn Bigelow ( Zero Dark Thirty, The Hurt Locker). Geheel in de stijl van de regisseuse is Detroit een indrukwekkende film gebaseerd op ware gebeurtenissen. De film speelt zich af tijdens de door rassenverschillen gedreven ‘12th Street rellen’ die de stad Detroit in de zomer van 1967 in de ban hielden. Tijdens één van de grootste en meest dodelijke volksopstanden uit de geschiedenis kwamen destijds 43 mensen om, 189 raakten gewond en maar liefst 7200 werden gearresteerd. De film Detroit zoomt in op één specifiek incident dat tijdens de rellen plaatsvond in het Algiers Motel. Daar worden drie Afro-Amerikaanse burgers doodgeschoten door de (blanke) politie van Detroit, de staatspolitie en leden van de National Guard. Star Wars-acteur John Boyega speelt de Afro-Amerikaanse beveiliger Melvin Dismukes. Hij raakt bij het incident betrokken en lijkt geheel machteloos wanneer hij door de blanke betrokkenen wordt aangewezen als de moordenaar.

Naar welke film kijk jij uit in september?

The following two tabs change content below.

Roxanne

Redacteur at Filmgeek
Roxanne gaat door het leven als mama, blogger en freelance tekstschrijfster. Ze heeft communicatiemanagement gestudeerd op de Hogeschool Utrecht en studeerde af in 2013. Ze houdt onder andere van lezen, schrijven, muziek en katten. Haar favoriete film genres zijn drama, romantiek en comedy.

Latest posts by Roxanne (see all)

Leave a Reply