Francis Fukuyama over de winnaars en verliezers in een post-corona wereldorde

Welke landen reageren het beste op de coronacrisis en weten de pandemie en haar gevolgen te controleren? En: wie grijpt de macht in een post-corona wereldorde? Eind maart schreef de wereldberoemde politicoloog Francis Fukuyama in The Atlantic dat ‘vertrouwen in de overheid’ de belangrijkste factor is in het slagen van corona-beleid. Iets wat Amerikanen te weinig hebben, volgens Fukuyama. Hoe kijkt hij naar de toekomst van de Europese samenleving? Hebben Europeanen genoeg vertrouwen in hun nationale leiders en het transnationale bestuur van de EU? Hoe zal Europa de coronacrisis overleven?

Samen met het John Adams Institute organiseert De Balie een live en gratis (!) webinar met Francis Fukuyama op dinsdag 12 mei om 20:00 uur. In een gesprek met De Balie-directeur Yoeri Albrecht en directeur van het John Adams Institute Tracy Metz vertelt Fukuyama over zijn stelling.

Meepraten? Op de dag van het webinar plaatst De Balie een link op deze webpagina. Via deze link kan publiek het gesprek volgen én vragen stellen. Gewoon meekijken of later terugkijken kan ook, via de homepage van De Balie, via Facebook en of via ons YouTube kanaal: youtube.com/DeBalieTV.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply