Geen echte leeuw voor Dick Maas

Dick Maas wou voor zijn film “Prooi” een echte leeuw gebruiken. In de film wordt namelijk Amsterdam onveilig gemaakt door een ontsnapte leeuw. Dick Maas zei tegen de Volkskrant: We doen dat gewoon met een echte leeuw.

Prooi

Geen Leeuw

De problemen begonnen niet bij het idee. De stad afzetten, filmen op straat en in de studio is inmiddels heel normaal geworden. Maar het grote probleem kwam wel bij het invoeren voor een leeuw. De Nederlandse wet verbied het importeren van leeuwen, en hierdoor kon dus geen getrainde leeuw gebruikt worden voor de film

Animatie

Het volgende idee was het gebruiken van een computeranimatie. Maar ook hier waren gelijk weer problemen. Het gebruiken van computeranimaties die er echt goed uit zien kost miljoenen euro’s. Het volledige budget van de film zou dan opgaan in de kosten van de animatie.

Prooi

Mechanisch

Uiteindelijk kwam hij uit bij een man die al vaker bewegende dieren had gemaakt. Die maakte een leeuw waarbij de kop mechanisch kan worden bewogen meerdere joysticks. Meerdere mensen moeten die tegelijkertijd bedienen.

Als die bewegingen niet gelijk lopen, dan lijkt de leeuw volgens Maas ‘net een dronken leeuw’, zegt Dick Maas in de Volkskrant.

 

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply