Gillian Flynn maakt nieuwe Prime Video serie Utopia

Amazon Studios heeft getekend voor Utopia, een nieuwe negen-delige serie van de bekroonde Gillian Flynn, bestseller auteur en scenarist van het Golden Globe genomineerde Gone Girl en HBO’s langverwachte Sharp Objects. Utopia zal exclusief beschikbaar zijn op Prime Video in meer dan 200 landen, waaronder Nederland. Utopia is gebaseerd op de gelijknamige Britse serie van Dennis Kelly. De serie is een coproductie tussen Endemol Shine North America, Kudos, een Endemol Shine Group UK productiestudio, en Amazon Studios.

Een groep jongvolwassenen die elkaar online ontmoet wordt genadeloos opgejaagd door een schimmige staatsorganisatie, nadat ze in het bezit komen van een bijna mythisch ondergronds stripboek. Ze ontdekken dat de complottheorieën uit het stripverhaal wel eens echt kunnen zijn en komen hierdoor in de gevaarlijke, unieke en ironische positie terecht om de wereld te redden.

“We zijn grote fans van Gillian Flynn’s meeslepende werk,” zegt Nick Hall, Head of Alternative Series for Amazon Studios. “Ze maakt verhalen die haar publiek constant in spanning houden en ondermijnt de verwachtingen van haar personages. Utopia’s verhaal is relevant voor kijkers en Prime Video leden wereldwijd.”

“Utopia is voor mij pure creatieve catnip. Dennis Kelly’s werk is werkelijk waanzinnig, en hij heeft me de fantastische mogelijkheid geboden om van zijn wereld mijn eigen rare, ruige plek te maken. Utopia heeft alles te maken met het verkennen van resonerende vraagstukken binnen een duistere, bijna zieke manier van verhalen vertellen. Het is een serie die urgent en actueel is en een beetje holy-crap!, maar bovenal gewoon heel erg leuk,” zegt Gillian Flynn.

Diederick Santer, CEO van Kudos zegt: “Dennis Kelly en het Kudos team hebben een unieke, duistere en aangrijpende Britse thriller gecreëerd, en we zijn ongelooflijk enthousiast dat het door Gillian Flynn zo briljant is uitgewerkt voor een wereldwijd publiek.”

Flynn is de maker, executive producer en showrunner van Utopia. Andere executive producers zijn onder andere Jessica Rhoades (met wie Flynn samenwerkte aan Sharp Objects), Sharon Hall, Karen Wilson, Dennis Kelly en Diederick Santer. Sharon Levy, President, Unscripted & Scripted Television, Endemol Shine North America, zal de productie voor Endemol Shine overzien.

Utopia zal beschikbaar zijn voor Prime Video leden in meer dan 200 landen. Prime en Prime Video-leden kunnen altijd en overal Prime Original series en populaire films en series streamen of downloaden, zonder extra kosten naast het Prime of Prime Video lidmaatschap. Leden kunnen kijken via de Amazon Prime Video-app voor Android- en iOS-telefoons en -tablets, Apple TV, populaire smart-televisies, PlayStation 3 en 4 of online via PrimeVideo.com.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply