Gringo: The Dangerous Life of John McAfee

Iedereen heeft vast weleens van McAfee gehoord. Het is een bekende anti-virussoftware. Over de man achter McAfee wist ik niets, totdat ik deze documentaire zag. Want wat doet roem met je en heb je daardoor meer invloed op alles en iedereen?

Plot

Softwaremagnaat John McAfee verdiende miljoenen met zijn anti virus software. Tegenwoordig staat hij meer bekend om zijn bizarre en aanstootgevende levensstijl.

Gringo: The Dangerous Life of John McAfee

John McAfee is in Amerika veelvuldig in het nieuws geweest. De softwaremiljonair begon een nieuwe carrière in de yoga-business, om vervolgens naar Belize te verhuizen, verwikkeld te raken in een moordzaak en vervolgens als verdachte op de vlucht te slaan. Het klinkt te bizar voor woorden, maar het is echt gebeurd. Deze documentaire geeft goed weer hoe McAfee overal mee weg lijkt te komen en hij was in 2016 zelfs kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Welke invloed roem heeft op de mens, laat deze documentaire mooi zien. Zeker omdat er uit vrijwel elke periode uit zijn leven mensen zijn die zich laten interviewen over hem, maar het wordt behoorlijk spannend als filmmaker Nanette Burstein zelf ook enge e-mails ontvangt van MacAfee.

Conclusie

Het is een interessante documentaire die, zeker in deze tijd, laat zien dat je met geld veel macht hebt. Zeker een aanrader en (op het moment van schrijven) te bekijken via Netflix.

Film informatie

Titel: Gringo: The Dangerous Life of John McAfee
Regie: Nanette Burstein
Speelduur
: 98 minuten
Releasejaar
: 2016
Oordeel: ★★★

The following two tabs change content below.

Kim

Naar de bioscoop gaan, is er bij Kim met de paplepel ingegoten. Haar oma werkte jarenlang in een bioscoop en zo zag ze alle films. Toen waren het alleen kinderfilms, tegenwoordig houdt ze ook van drama, (romantische) komedies en actie films. Naast films vindt Kim onder andere muziek, radio, katten en series kijken leuk.

Latest posts by Kim (see all)

Leave a Reply