Grote blockbusters krijgen extra dimensie in 4DX

Pathé introduceert deze week 4DX Rewind waarbij topfilms van de afgelopen jaren een vierde dimensie krijgen. Met 4DX Rewind komen blockbusters zoals Interstellar en Guardians of the Galaxy opnieuw tot leven met spectaculaire 4DX-effecten zoals beweging, trillingen, weersimulaties en geuren. Dit is nog niet eerder vertoond in Nederland.

Doron Kurz, Director Commerce Pathé: “Na het grote succes van de films van nu in 4DX, zijn we enorm verheugd dat deze nieuwste filmtechnologieën nu ook worden toegepast op al bestaande blockbusters. Met dit vernieuwende filmconcept kunnen we onze bezoekers nog meer verrassen en laten we zien dat we continu innoveren.”

Vanaf vrijdag 13 september kunnen bezoekers om de week bij Pathé terecht voor 4DX Rewind. De eerste blockbusters die opnieuw tot leven gaan komen in 4DX zijn Mad Max: Fury RoadInterstellar en Guardians of the Galaxy. De films draaien op vrijdagmiddag, zaterdagochtend en maandagavond exclusief in de zeven Pathé 4DX-bioscoopzalen: Pathé Arena en De Munt in Amsterdam, De Kuip in Rotterdam, Scheveningen, Eindhoven, Maastricht en Nijmegen. De achtste en negende 4DX-zalen openen dit jaar nog in Utrecht Leidsche Rijn en Zwolle.

4DX

4DX brengt een bioscoopbezoek met de nieuwste technologieën naar een hoger, vierdimensionaal niveau. De zalen zijn uitgerust met bewegende stoelen en verschillende weersimulaties – denk aan regen, wind, sneeuw en onweer. Met de bewegingen van de 4DX-stoelen zijn talloze variaties mogelijk, die je bijvoorbeeld het gevoel geven te vliegen of te duiken. De bezoeker kijkt op deze manier niet alleen naar de actie op het scherm, maar bevindt zich er middenin.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply