Guardians of the Galaxy heeft invloed op Autisme

Guardians of the Galaxy draait nu voor de tweede week in de bioscopen, en krijgt over het algemeen positieve reacties. Behalve goede reacties heeft Guardians of the Galaxy ook iets anders bereikt.

Drax the Destroyer

Worstelkampioen Dave Bautista speelt Drax the Destroyer, voor de niet fans: Dit is een breed personage met een blauwe gloed op zijn huid en rode strepen. Behalve dat hij heel sterk is, zegt hij ook alles wat hij denkt. Dit maakt van hem een leuk karakter. Hiernaast komt hij van een planeet waarbij zijn soort niet in staat is om metaforen te begrijpen, en dus alles heel letterlijk neemt. In de eerste film vraagt hij ook aan iedereen om geen metaforen meer te gebruiken, omdat hij dan niet meer snapt wat er gebeurt.

 

Autisme

Op het internet komen steeds vaker positieve reacties online richting Dax the Destroyer van mensen met Autisme, of mensen betrokken bij Autisme. Hierbij komt de reactie ‘Drax is net als ik, ook hij begrijpt metaforen niet’ vaak naar voren. Nu gaan we er vanuit dat Marvel nooit de intentie heeft gehad om Drax the Destroyer te verbinden met Autisme, maar het is wel een mooi iets dat mensen zich met personage Drax kunnen verbinden.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply