Programma HAFF bekend, kaartverkoop gestart.

Tientallen wereld- en Nederlandse premières, masterclasses door topregisseurs, waaronder animator Michael Dudok de Wit, en een live VR-workshop: het Holland Animation Film Festival biedt het allemaal! Het HAFF, met als festivalhart Louis Hartlooper Complex in Utrecht, heeft diverse topfilms en -filmmakers binnen weten te halen voor haar 20e editie. Daarmee neemt het festival een bijzondere positie in binnen de internationale animatiewereld.

De kaartverkoop en het volledige programma, inclusief het blokkenschema, is nu online te vinden op de volledige vernieuwde website.

Hieronder een aantal highlights uit het uitgebreide programma:

  • Regelrecht uit Berlijn heeft de maker van Have a Nice Day, Liu Jian uit China, HAFF uitgekozen voor de start van de wereldtour van zijn maatschappijkritische film, die de wereld vanuit een eigen perspectief benadert. Zijn film beleeft tijdens het HAFF haar Nederlandse première.
  • De Nederlandse première van In this Corner of the World, Sunao Katabuchi uit Japan, is een animatieparel van over een zorgeloze dagdroomster die opgroeit tegen de achtergrond van de bombardementen op Hiroshima.
  • Voor het eerst in Nederland te zien: de korte film Bullet Time van de Nederlander Frodo Kuipers is bijzonder origineel verhaal in het oeroude genre de ‘western’.
  • De nieuwste Bill Plympton, Revengeance, beleeft zijn Nederlandse première tijdens het HAFF en biedt de kijker een heerlijke stoet van sleazy & hairy characters.
  • De korte Nederland-Vlaamse productie Gerontophobia van regisseur Boris Sverlow is een combinatie van live action en animatie. Bij de zoektocht naar de ‘bron van de jeugd’ loopt het tijdens een experiment goed fout.

Het HAFF is niet alleen een walhalla voor animatieliefhebbers op zoek naar de laatste ontwikkelingen, ook voor wie wil kennismaken met de (mainstream) animatiefilm is er een groot aanbod van Oscarfilms en andere prijswinnaars.

Dutch Masterclasses

Twee Nederlandse animatiegrootheden komen de geheimen van het vak laten zien. En het publiek mag erbij zijn. Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit gaat de diepte in met animatiestudenten en Justin van der Lek, die aan Star Wars heeft meegewerkt, vertelt making of-verhalen; over special effects en meer.

VR-jamsessie

Wil je met eigen ogen zien hoe Virtual Reality tot stand komt? Dat kan op zaterdag 24 maart tijdens Exquisite VR. Op deze VR Jamsessie creëren animatoren – verenigd in ANIMVR ™ – en kunstenaars samen een meeslepende wereld. Het uiteindelijke kunstwerk wordt getoond tijdens een live optreden.

Ontbijttalkshow

Iedereen kan vragen stellen tijdens het ontbijt, waar topregisseurs langskomen en vertellen over hun films.

HAFF_kaartverkoop2.png

Over het HAFF

Van blockbuster tot vernieuwende arthouse, iedereen kan op de 20-ste editie van het Holland Animation Film Festival (HAFF) een film van zijn voorkeur vinden. Vijf dagen lang komen de meest uiteenlopende vormen van animatie aan bod, van spraakmakende feature films, eigenzinnige shorts en innovatieve cross-overs tot beeldende kunst met installaties. Het HAFF is meer dan filmkijken alleen: topregisseurs komen langs en nemen deel aan talkshows, masterclasses en lezingen en er zijn educatieve programma’s. Vier de lente in Utrecht tijdens het grootste internationale animatiefilmfestival van Nederland met meer dan 450 lange en korte films, installaties, strips en games, competities, speciale programma’s.

Holland Animation Film Festival vindt plaats van 22 t/m 26 maart 2017 op diverse locaties in hartje Utrecht. Naast het Louis Hartlooper Complex (LHC), het festivalhart, zijn er vertoningen in CineMec Utrecht ‘De Sterrenkijker’. De animatie-installaties van Expanding Animation zijn te zien op een steenworp afstand van het festivalhart, in het Centraal Museum, de Nicolaïkerk en de Oude Hortus (Universiteitsmuseum) en publieke ruimtes als het Stadhuis en de hal van het nieuwe Stadskantoor. De KunstStripBeurs op zaterdag 25 maart is eveneens in de Nicolaïkerk. 

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply