In de spotlight: Hello Geeky World

Een van onze plannen voor 2017 is het in de spotlight zetten van onze collega-filmbloggers. Er zijn een heleboel leuke blogs om te volgen en wij laten jullie graag kennis maken met deze bloggers. Vandaag trappen we deze nieuwe rubriek af met Patricia (35) van Hello Geeky World.

 


Sinds wanneer bestaat jouw website?

Ik heb Hello Geeky World officieel in gebruik genomen op 1 januari 2017, maar er staan al redelijk wat artikelen op omdat ik de posts van mijn oude blog (Mcurl – die al sinds juni 2015 bestaat) langzamerhand aan het verhuizen ben naar deze nieuwe blog.

Wat was voor jou de belangrijkste reden om te beginnen met bloggen?

Ik ben in 2014 per toeval terecht gekomen bij een filmwebsite en ik heb daar een jaar lang met heel veel plezier nieuwsberichten, artikelen en filmrecensies voor geschreven. Deze site moest er helaas noodgedwongen mee stoppen, maar mijn liefde voor het schrijven (over films) is gebleven. Ik schreef als kind al graag en het jaar dat ik deel uitmaakte van de redactie van de filmwebsite heeft deze liefde nieuw leven in geblazen.

Waarom heb je gekozen voor deze domeinnaam?

Mijn vorige blog heette Mcurl, de reden daarvoor was dat ik de site eerste MovieCurl wilde noemen, maar ik mezelf niet wilde beperken tot het schrijven over films. De M stond dan ook voor Movies, Music and More en de Curl voor de bos krullen die ik op mijn koppie heb. Ik kwam er echter al snel achter dat het schrijven over muziek niet aan mijn besteed is. Ik vind het geen probleem om aantekeningen te maken tijdens en kritisch te kijken naar een film, maar tijdens een concert ben ik toch vooral aan het genieten en wil ik niet bezig zijn met het in de gaten houden van de setlist. Mcurl was daarom niet meer een naam die bij mij paste. Aangezien ik niet alleen over films, maar ook over mijn leven wil blijven bloggen en daarnaast een grote geek ben met een voorliefde voor dingen als Star Wars, Lord of the Rings en superheldenfilms, heb ik mijn nieuwe blog Hello Geeky World genoemd.

Op jouw website zeg je dat je Hello Geeky World begonnen bent om professioneler te gaan bloggen. Is het jouw droom om van bloggen je werk van te maken?

Ik denk dat het als (semi) filmblogger vrij lastig is om van blogger je werk te maken, aangezien het meeste geld lijkt te zitten in advertenties en advertorials rondom dingen als beauty, fashion en kinderen. Ik zou echter wel van schrijven mijn werk willen maken en dat hoeft zich wat mij betreft niet te beperken tot het schrijven over films.

Noem één goede reden waarom iedereen jouw website moet bezoeken.

Als je nieuwsgierig bent of een film de moeite waard is om te gaan kijken en reviews wil lezen die vaak niet alleen een mening, maar ook wat leuke weetjes over de desbetreffende film of franchise bevatten.

Je schrijft over films. Zijn er daarnaast nog andere onderwerpen die op jouw website aan bod komen?

Ik schrijf over dingen waar ik over wil schrijven. Ik vind het bijvoorbeeld ook heel fijn om mijn blog middels persoonlijke updates als een soort dagboek te gebruiken, iets waarin mensen zich misschien in kunnen herkennen (iets wat ik zelf bij andere bloggers ook regelmatig ervaar). Daarnaast heb ik er ook al een aantal boekreviews op staan en zullen er in de toekomst regelmatig artikelen over  evenementen en misschien ook wel reviews (geeky) producten voorbij gaan komen. In 2018 staat er een reis naar mijn familie in Perth (Australië) gepland en aangezien ik van plan daar om minimaal een maand heen te gaan, wil ik mijn lezers dolgraag op de hoogte houden van alle voorbereidingen omtrent deze reis. Uiteraard ben ik ook van plan een uitgebreid (persoonlijk) verslag van deze reis te gaan maken.

Plan je vooruit of schrijf je wanneer je inspiratie hebt?

Ik heb altijd wel een aantal reviews klaarstaan, waardoor ik mezelf wel wat ‘inspiratieloze’ dagen kan permitteren. Films zijn vaak al een bron voor inspiratie en dat maakt het schrijven erover automatisch wat makkelijker. De artikelen die niet over films gaan schrijf ik alleen als er toevallig iets op mijn pad komt of ik zin heb om een (leuk) stuk te typen.

Welke film zou jij iedereen aan willen raden en waarom?

Donnie Darko. Dit is één van mijn favoriete films allertijden en heeft mij verliefd doen worden op de wat vagere, maar briljante films die je meer dan één keer moet zien om te begrijpen. Deze film liet mij tevens kennis maken met acteur Jake Gyllenhaal, die ik vanaf dat moment niet meer uit het oog ben verloren. Donnie Darko is origineel, hartverwarmend, grappig, duister en verrassend en wat mij betreft een film die iedereen gezien moet hebben!

Als je moest kiezen, kies je dan voor Marvel of DC Comics?

Marvel. De karakters die uit deze ‘stal’ komen hebben over het algemeen een complexe persoonlijkheid waardoor ze niet snel gaan vervelen en daarmee blijven boeien en verrassen.

 

We bedanken Patricia voor dit interview. Het is altijd spannend om de eerste te zijn! Wil je meer lezen over Patricia of ben je benieuwd naar haar blog? Lees dan mee op Hello Geeky World of volg haar op Twitter, Facebook of Instagram.

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

4 thoughts on “In de spotlight: Hello Geeky World

Leave a Reply