Het leven in Litchfield zal niet meer hetzelfde zijn

Wereldwijd wordt verlangend uitgekeken naar het volgende seizoen van Orange Is The New Black. Seizoen 5 vindt real time plaats over een periode van slechts drie dagen. Netflix heeft vandaag de eerste bloedstollende momenten in de Litchfield gevangenis naar buiten gebracht middels een 60 seconden durend fragment van het nieuwe seizoen.

Trailer

Orange Is The New Black

Het einde van Seizoen 4 liet de de kijker op het puntje van zijn stoel achter. Een explosieve rel, veroorzaakt door de plotseling dood van Poussey en de woede en het verdriet die deze gebeurtenis teweeg bracht bij de gevangenen, escaleerde volledig. De chaos bereikte haar hoogtepunt in de laatste minuten van de seizoensfinale toen de vastberaden Daya een pistool van één van de bewakers in handen kreeg. Duidelijk werd dat wat er ook gaat gebeuren , het leven in Litchfield zal nooit meer hetzelfde zijn.

9 juni

Seizoen 5 pakt de draad daar op en brengt de kijker terug naar het omstreden moment waar beslissingen worden gemaakt die voorgoed impact zullen hebben op de verschillende levens binnen en buiten de gevangenismuren.Een rel veroorzaakt door de plotselinge dood van Poussey escaleert snel als de gevangenen de macht over de bewakers in handen krijgen. Zodra zij ervaren hebben hoe heerschappij voelt, breekt de chaos los binnen de muren van Litchfield. Het weergaloze seizoen speelt zich real time af over een periode van slechts drie dagen en hun gevecht voor gerechtigheid en gelijkwaardigheid zal het leven van de gevangenen voorgoed veranderen.

De serie gaat op vrijdag 9 juni exclusief en wereldwijd in release op Netflix.

 

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply