Het Verlangen

Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte (Chantal Janzen) met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden. De uitgeverij verkeert in zwaar weer waardoor een succes zeer welkom is. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. Met Herman – hoe goed zijn boek ook is – weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen.

De truc werkt; het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer haar stijgende roem Herman teveel wordt, start de strijd om erkenning.

 

Het Verlangen

Brigitte, de schoenenverkoopster heeft een groot verlangen. Ze wil een succesvol schrijfster worden. Brigitte houdt van schoenen en weet daar alles van. Ze voelt zich onbegrepen, zeker door de mannen die ze tegenkomt. Mannen die uitsluitend op haar uiterlijk af gaan, en daar knapt Brigitte weer op af.

Twee broers Marc en Boudewijn hebben een uitgeverij, ze hebben het stokje van hun vader over genomen om het bedrijf te leiden. Maar ja, vindt maar eens succesvolle schrijvers die het in deze snelle tijd ook nog eens goed doen in de Media.Herman, de schrijver. Hij heeft een kei van een boek geschreven. Er is echter een nadeel – hij is niet media geniet.

De broers van uitgeverij Goudemondt komen op een lumineus idee. Nou ja, uiteindelijk staan ze samen achter het plan. Een stoelendans vindt plaats en Brigitte wordt klaargestoomd voor de media. Haar debuut als schrijfster van een meesterwerk is van groot belang voor het voortbestaan van de uitgeverij. Totdat Herman er genoeg van heeft, hij wil de credits voor zijn geschreven werk.

Conclusie

Een heerlijke film die geen moment verveelt. De cast is perfect gevonden, bij geen enkel personage heb je het gevoel ‘wat doet die in deze film’. Geweldig hoe het personage van Brigitte ‘lastige vragen en situaties’ weet op te vangen. Zeker met haar achtergrond als schoenenverkoopster weet zij  met die schoenenkennis zich staande te houden.

Een vrolijke film met een tikkeltje onverwachte twist aan het eind. Zeker niet voorspelbaar. Het is genieten met de jongere acteurs Chantal Janzen, Gijs Naber en Alex Klaasen. En chapeau voor de acteurs Bram van der Vlugt en Anne-Wil Blankers. Acteurs die hun strepen zeker verdiend hebben en een onmisbare rol hebben in Het Verlangen.

Film informatie

Titel: Het Verlangen
Regie:Joram Lursen
Cast: Chantal Janzen, Gijs Naber, Alex Klaasen, Robert Vuijsje, Bram van der Vlugt, Anne-Wil Blankers, Jelka van Houten
Speelduur
: 90 minuten
Releasejaar
: 2017
Oordeel: ★★★★

The following two tabs change content below.

Hannah

Hannah heeft jaren gewerkt in de financiële dienstverlening. Tegenwoordig is ze liever creatief bezig. Vooral fotograferen is een enorme passie van haar. Altijd al eens voor de camera willen staan (of zitten), dan kun je voor een sessie terecht in haar studio in Almere. Ook ontwerpt ze kattenspeelgoed voor haar sphynxje en twee andere huistijgertjes. Hannah houdt van boeken, muziek, films en mooie televisieseries. Geïnspireerd raakt zij door andere mensen en bijzondere gesprekken. Welke soort films hebben haar voorkeur? Dat kan verschillen, van drama tot thriller, en van romantiek tot comedy. En zelfs af en toe een uitstapje naar horror.

Latest posts by Hannah (see all)

Leave a Reply