Hoe zorg je thuis voor de beste filmbeleving?

Zo creëer je thuis de beste filmbeleving
Wil je thuis de beste filmbeleving creëren? Dat kan met bijvoorbeeld interactieve tv van Caiway. Er zijn nog vele andere manieren om jouw filmbeleving thuis naar een hoger level te tillen. Welke manieren dit zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en kom te weten hoe je thuis voor de beste filmbeleving zorgt.

Koop een goede geluidsinstallatie

Er is niets leuker dan film kijken. Wanneer je een goede surround sound installatie koopt, kun je in je huiskamer een echte bioscoop ervaring creëren. Hierbij komt het geluid net als bij de televisie niet alleen van voren. Met een surround sound installatie heb je de complete ruimtelijke geluidsbeleving. Je hebt zo het gevoel dat je echt deel uitmaakt van de film en niet alleen naar de film zit te kijken. Dit geeft je net even een extra beleving.

Ga voor kwalitatief beeld

Zorg er ook voor dat je kwalitatief beeld hebt. Zo kun je met een beamer eenvoudig een beeld van zo’n drie meter breed creëren of nog groter. Hierbij kun je gebruik maken van een speciaal scherm, maar ook gewoon projecteren op een witte muur.

Koop comfortabele meubels

Als je eenmaal de juiste apparatuur in de ruimte hebt geplaatst, wordt het tijd om aandacht te besteden aan het interieur. Kies ervoor om een grote loungebank in de ruimte te plaatsen of stel comfortabele filmstoelen in rijen op zoals in de echte bioscoop. Bekijk hiervoor eerst met hoeveel personen je maximaal gebruik wenst te maken van de filmruimte. Door te kiezen voor de meest comfortabele meubels, zit je altijd goed. Je moet namelijk flink wat uren in een bepaalde positie kunnen zitten. Zorg ervoor dat er ook voldoende afstand tot het scherm is, zodat je nek- en oogklachten kunt voorkomen. Des te groter het scherm is, hoe verder je naar achteren moet zitten.

Maak de ruimte donker

Wanneer je zorgt voor een donkere ruimte, zal het beeld nog beter te zien zijn. Je zal dan namelijk geen last van de reflectie hebben. In de bioscoop zit je doorgaans ook in het donker. Sluit de gordijnen van je thuisbioscoop of creëren een gezellige tent. Voor kinderen is het des te leuker om film te kijken vanuit hun eigen tentje.

Ga meteen aan de slag met onze tips en creëer de beste filmbeleving thuis.

 

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply