Horrorklassiekers die je gezien moet hebben

Nu ook oktober is aangebroken, staat Halloween alweer om de hoek. Het feest begint steeds meer te leven in Nederland. De Halloweenfeestjes schieten als paddenstoelen uit de grond en kinderen gaan langs de deur voor ‘trick or treat’. Natuurlijk mag een ouderwetse filmavond ook niet ontbreken bij Halloween. Gezellig met vrienden op de bank met een deken en popcorn. Uit spanning blijf je maar eten, dus de avond afsluiten met een misselijk gevoel hoort er ook haast bij! Het enige nadeel van popcorn is dat het beeldscherm van je telefoon zo vies en plakkerig wordt. Gelukkig kun je met een iPhone 11 screenprotector makkelijker je beeldscherm schoonmaken. Als iedereen zit gaan de lichten uit en iedereen is helemaal in de stemming om elkaar nóg banger te maken. De afgelopen jaren zijn er heel wat horrorfilms uitgekomen en ze zijn lang niet allemaal het kijken waard. Daarom hebben we hieronder een lijstje samengesteld met een aantal leuke horrorklassiekers die wél het kijken waard zijn.

The Exorcist

We trappen de lijst af met een van de bekendste horrorfilms uit de jaren 70. De film werd vroeger een van de engste films allertijden genoemd. In deze tijd gaat dat waarschijnlijk niet meer op, maar dat betekent niet dat het geen goede film is. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van William Peter Blatty. Een priester en archeoloog stuit tijdens een opgraving op een beeldje van de Akkadische godheid Pazuzu. Hij stoft het beeldje af en vervolgens volgt een harde windvlaag. Hij beseft dat hij een demoon heeft opgewerkt. Aan de andere kant van de wereld begint een meisje raar gedrag te vertonen. Haar moeder denkt dat haar dochter bezeten is, maar niemand lijkt haar in het begin te geloven. In de film zie je een hopeloze moeder die hoopt dat haar dochter wordt genezen. De moeder weet nog niet welke gruwelijke dingen haar te wachten staan. Deze film blijft een klassieker en moet je minstens een keer in je leven gezien hebben, zeker als horrorliefhebber.

[REC]

[REC] is een Spaanse horrorfilm die veel harten sneller doet kloppen. Natuurlijk niet van verliefdheid, maar van zenuwslopende spanning. Een journaliste gaat samen met een cameraman op pad met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die vast zit in een appartementencomplex. Wanneer ze aankomen bij de oude vrouw ziet ze er verward uit. Ze heeft een bebloed hemd aan en vanaf dat moment gaat het mis. De spanning is om te snijden en de film bevat genoeg schrikmomenten. Let er daarom goed op dat je uit schrik niet je telefoon laat vallen. Zorg in ieder geval voor een stevig hoesje. Schrik je toch zo erg dat je telefoon valt, dan loopt je smartphone geen schade op. Deze gruwelijke en duistere nachtmerrie heeft ook vele prijzen gewonnen, waaronder de Silver Scream Award.

The Conjuring

The Conjuring kwam uit in 2013 en is dus een vrij recente horrorfilm. Het verhaal is gebaseerd op twee paranormale onderzoekers die echt hebben bestaan, Ed en Lorraine Warren. Een leuk weetje, Lorraine Warren speelt ook een klein rolletje in de film!

Het verhaal begint met de verhuizing van familie Perron. Ze verhuizen naar een oud huis dat in een afgelegen bos staat. Al snel gebeuren er rare dingen in het huis die niet te verklaren zijn. De familie is de wanhoop nabij en de moeder van het gezin bezoekt een lezing van Ed en Lorraine Warren. Na afloop smeekt ze de paranormale onderzoekers om een bezoek te brengen aan hun huis. De onderzoekers gaan mee en daar raken ze betrokken bij de meest angstaanjagende zaak uit hun leven. Tijdens deze film knijp je vaak je handen samen van spanning en onverwachte schrikmomenten. Gelukkig kun je met een iPhone 11 hoesje voorkomen dat je smartphone schade oploopt tijdens je angstige momenten. Kun je geen genoeg krijgen van The Conjuring? Dan ben je nog even zoet met The Conjuring 2 en een spin-off van film, Annabelle en Annebelle: Creation.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply