Jack Ryan toen en nu: de belangrijkste verschillen

Op 31 augustus gaat bij Prime Video de langverwachte nieuwe serie Tom Clancy’s Jack Ryan in première. Amazon steekt het verhaal van de geliefde CIA-analist die zich ontpopt tot superspion in een nieuw jasje. Hoe wordt het personage neergezet in de wereld van vandaag, en wat kun je verwachten van de nieuwe Jack Ryan? Wij zetten de belangrijkste feiten en verschillen op een rijtje:

  • Van de bioscoop naar televisie: Tom Clancy’s Jack Ryan is de eerste televisieserie rondom het legendarische personage met een compleet nieuwe verhaallijn. Jack Ryan was tot nu toe uitsluitend in filmvorm te zien, de nieuwe serie telt acht afleveringen van een uur.
  • Klaar voor de start, actie: In de nieuwe serie worden kijkers meegenomen naar het oorspronkelijke verhaal van Jack Ryan. Het verhaal begint als Jack vier jaar in dienst is bij de CIA als analist.
  • Jack Ryan’s missie: Fans van Jack Ryan hebben hem over de hele wereld gevolgd, van Londen tot landen als Colombia en Rusland. De nieuwe serie brengt Jack Ryan naar Jemen, in het hart van dreigend geweld en op de drempel van wereldwijde vernietiging.
  • John Krasinski als titelheld: Jack Ryan werd eerder vertolkt door Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck en Chris Pine. John Krasinski geeft zijn vertolking van Jack Ryan een moderne, meer gevoelige persoonlijkheid mee die zorgt voor ongekende verdieping in het heetst van de strijd.
  • Bekende gezichten: In Tom Clancy’s Jack Ryan komen drie personages terug die ook in de boeken en films een belangrijke rol speelden: Jack Ryan, James Greer en Cathy Mueller. Alle andere personages in de serie maken voor het eerst hun opwachting.
  • The real deal: Het verhaal van Jack Ryan story heeft altijd plaatsgevonden in de echte wereld – denk aan minder James Bond, meer realistische C.I.A. De nieuwe serie blijft trouw aan die insteek en schetst een realistisch beeld van de mannen en vrouwen die de zich inzetten voor bescherming tegen terreur en geweld, maar brengt tegelijkertijd relatief onbekende tools en technieken van huidige inlichtingendiensten in beeld.
  • Nieuwe geluidsdimensie: Tom Clancy’s Jack Ryan maakt gebruik van Dolby Atmos, wat zorgt voor een meeslepende en dynamische audio-ervaring. In combinatie met Dolby Vision HDR, zien én horen kijkers Jack Ryan als nooit tevoren.

Bekijk hier alvast de trailer

 

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van Laurens Media Group. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nlen Let's Talk Motorsport.

Leave a Reply