Jeniffer Morrison

Jennifer Morrison is op 12 april 1979 geboren in Chicago. Haar volledige naam is Jennifer Marie Morrison. Ze is vooral bekend geworden met haar rol als Dr. Allison Cameron in House (2004-2012).

Carrière

De carrière van Jennifer Morrison begon als model. Ze was als kind al te zien in verschillende reclames en stond in 1992 op de cover van Sports Illustrated for Kids met Michael Jordan. Toen ze 14 was maakte ze in 1994 haar debut in de film Intersection. Haar eerste hoofdrol kwam in het jaar 2000 toen ze te zien was in de film Urban Legands: Final Cut. In 2004 kreeg ze de rol van Dr. Allison Cameron in de serie House M.D. Deze rol bleef ze vijf jaar doen tot ze stopte in de aflevering Teamwork. Hierna kwam ze in 2010 en 2012 nog even terug in de serie.

In 2006 begon ze met een aantal projecten naast het acteren. Zo is ze betrokken geweest bij het bedenken van Glee, en is daardoor het eerste jaar te zien in de credits als associated producer. In 2007 was ze te zien als Kirce James in het computerspel Command & Conquer 3: Tiberium Wars. Na haar vertrek uit House was ze in 2009 te zien in Star Trek om later dat jaar op de planken te staan op Broadway in The Miracle Worker.  Hierna was ze in 2010 te zien in de serie How I Met Your Mother als Zoey Pierson. Hierna heeft ze in 2016 haar eigen productiebedrijf begonnen met de naam Apartment 3C Productions.

Buiten de schermen

In 2004 begon ze een relatie met haar tegenspeler Jesse Spencer uit House. En Jesse Spencer vroeg haar op 23 december 2006 ten huwelijk op de Eiffel Toren in Parijs. In 2007 werd deze relatie al verbroken voordat ze daadwerkelijk gingen trouwen. In 2009 begon ze een relatie met Amaury Nolasco, maar deze relatie liep in 2012 ook op de klippen. Sindsdien heeft ze verschillende korte relaties gehad maar is op dit moment voor zover bekend vrijgezel.

Films met Jennifer Morrison op Filmgeek

Seris met Jennifer Morrison op Filmgeek

Foto’s van Jennifer Morrison

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.