Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence (Jennifer Shrader Lawrence) is op 15 augustus 1990 geboren in Louisville, Amerika. Ze begon met acteren toen ze 15 jaar oud was.

Carrière

Jennifer Lawrence had in 2006 voor het eerst een gastrol in de televisieserie Monk en een rol in een televisiefilm. In 2007 had ze meerdere gastrollen in series. In 2008 maakte ze haar debuut op het witte doek. Dat jaar won ze de Marcello Mastroianni-prijs op het filmfestival van Venetië voor haar rol in de The Burning Plain. In de film X-Men: First Class, die in juni 2011 werd uitgebracht, speelde ze Mystique. Ze speelt hoofdpersonage Katniss Everdeen in de boekverfilming The Hunger Games die op 23 maart 2012 verscheen. Die rol speelde ze ook in het vervolg Catching Fire en Mockingjay – Part 1 en “Mockingjay – Part 2”.

Voor haar rol als Tiffany Maxwell in Silver Linings Playbook kreeg ze op 22-jarige leeftijd de Golden Globe voor beste actrice in een comedy- of musicalfilm en bij de Oscaruitreiking in 2013 de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Persoonlijk leven

In 2014 kreeg Jennifer Lawrence zonder dit te willen de hoofdrol in de grote iCloud hack. Tijdens deze hack werden veel naakt foto’s van bekende actrices online geplaatst. Hierbij trede Jennifer vrij snel naar de voorgrond en werd uiteindelijk het gezicht van deze hack. Zelf noemde ze het uitlekken van de foto’s aanranding en een sex-crime.

In haar prive tijd is Jennifer actief voor het World Food Program. Hiernaast zet ze zich in voor gehandicapte kinderen. Zo zorgt ze er vaak voor dat kinderen in een ziekenhuis haar films mogen zien voordat hij in de bioscoop is. Daarnaast is ze ambassadeur van Special Olympics, een internationale organisatie die sport wedstrijden en trainingen organiseert voor mensen met een verstandelijke handicap.

FilmGeek

De volgende films met Jennifer Lawrence hebben een recensie op FilmGeek

The Hunger Games: Mockingjay Part 2

Foto’s

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.