Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen van Koningsbrugge (Geboren als Jeroen Bernardus Jozef Nicolaas van Koningsbrugge) is op 3 september 1973 geboren in Roosendaal. Jeroen begon op 17-jarige leeftijd met een muziek maken in een band. Drie jaar later werd Jeroen aangenomen op de Toneelacademie van Maastricht, na een jaar stopte hij echter al met deze opleiding. Hij verhuisde naar Amsterdam waar hij zich aanmeld op de kleinkunstacademie.

Carrière

In het vierde jaar van zijn opleiding besloot Jeroen auditie te doen voor de ziekenhuisserie IC. Met deze auditie kreeg hij de rol van Harry Peeters, en werkte hij in totaal drie seizoenen voor de serie. Na de serie ging hij spelen in verschillende reclamespotjes, waaronder die van Citroen. Hierin was hij de iets te enthousiaste autoverkoper Dennis van de Ven.

Jeroen van Koningsbrugge was op dat moment al jaren bevriend met Dennis van de Ven en ze werkte af en toe samen. Samen bedachten de heren het programma Nieuw Dier, een sketchprogramma dat gezien wordt als de voorloper van het programma Draadstaal op de VPRO.

Behalve op televisie is Jeroen van Koningsbrugge ook nog steeds actief in de muziek. Zo is hij zanger van de rockband ZEUS, iets wat hij regelmatig in interviews als zijn echte passie noemt. De rockband bracht in 2005 een album uit, en vervolgens in 2007 weer een. Naast de rockband is Jeroen van Koningsbrugge in 2010 samen met Dennis van de Ven het duo Jurk begonnen. Hetzelfde jaar brachten ze hun debuut album uit.

Begin 2007 werd Jeroen van Koningsbrugge toegevoegd aan het cabaretteam van het BNN televisieprogramma De Lama’s. In Augustus 2007 werd bekendgemaakt dat Jeroen een vaste deelnemer zal zijn. In 2008 begon Jeroen als teamcaptain bij Ik hou van Holland op RTL4. Hiernaast was hij ook teamcaptain samen met Katja Schuurman in het NET-5 programma Tussen de Oren.

Sinds 2010 is Jeroen van Koningsbrugge regelmatig te zien in Nederlandse films, zo was hij te zien in 2010 in de film Lof, in 2011 in Gooische Vrouwen en vervolgens in 2013 in de film Hemel op aarde. In 2015 was hij te zien in The Passion als Judas. In 2015 was hij zowel te zien in De Suprise en Schone Handen.

Buiten de schermen

Jeroen van Koningsbrugge is sinds 2015 getrouwd met actrice Marie-Claire Witlox. Samen hebben ze een zoon en een dochter.

Films met Jeroen van Koningsbrugge op FilmGeek

Foto’s van Jeroen van Koningsbrugge

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.