Johan Nijenhuis krijgt vergunning om te filmen op communistisch Cuba

Het is Johan Nijenhuis & Co gelukt om een vergunning te krijgen om op Cuba hun nieuwe bioscoopfilm te draaien; Verliefd op Cuba. Hiermee is Nijenhuis & Co de eerste Nederlandse filmcrew die op het communistische Cuba een film mag maken.

Cuba

Dat het kleurrijke eiland Cuba het decor is van de nieuwe Johan Nijenhuis film, Verliefd op Cuba, staat daarmee nu officieel vast. Nijenhuis filmde al eerder in het buitenland. Zo deed hij onder andere Las Vegas aan voor Onze Jongens, was hij in het Italiaanse Toscane voor Toscaanse Bruiloft en draaide hij op het Spaanse eiland Ibiza zijn grootste bioscoophit Verliefd Op Ibiza. Verliefd op Ibiza was in 2013 de best bezochte Nederlandse film van het jaar.

Over de film

Als Loes wordt gebeld vanaf de Cubaanse Ambassade staat ze met haar mond vol tanden. Ze wist niets over de relatie van haar dochter, laat staan dat ze gaat trouwen met een Cubaan! Ze boekt de eerstvolgende vlucht naar Havana en is vastberaden om een stokje voor dit gedoemde huwelijk te steken. Tijdens haar verblijf op het eiland hervindt Loes haar geloof in de liefde door een affaire met de woest aantrekkelijke Jan én …. ex-man Alex! Ze besluit alles op alles te zetten om de problemen die ze heeft veroorzaakt weer op te lossen. Net als haar dochter wordt ook Loes Verliefd Op Cuba.

Opnamen

De opnamen van de zomerse feelgood film starten eind april 2018 op Cuba. De acteurs worden volgende week in Amsterdam aan de pers voorgesteld. Dat Maaike Martens (De Luizenmoeder) een rol speelt, werd al eerder bekendgemaakt.

De regie is in handen van Johan Nijenhuis producenten zijn Johan Nijenhuis & Ingmar Mennig. Het script is geschreven door Annelou Verboon en Maarten Lebens. AVROTROS is de co-producent. Co-producent Entertainment One Benelux is verantwoordelijk voor de marketing, publiciteit en distributie van deze film. De film wordt op 14 februari 2019, Valentijnsdag, uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply