Josje speelt allerlaatste keer Disneyprinses Belle

Kom erbij, kom erbij… Met tot hiertoe 55.000 bezoekers krijgt Vlaanderen niet genoeg van de hitmusical ‘Beauty and the Beast’ in Flanders Expo Gent. Niemand minder dan Josje Huisman, Jan Schepens, Peter Van de Velde, Dieter Troubleyn, Eline De Munck, Ivan Pecnik, Barbara Dex, Peter Thyssen, Frank Hoelen, An Lauwereins en Saskia Schäfer maken deel uit van de topcast. Wegens groot succes stelt productiehuis Marmalade daarom extra voorstellingen open op 27, 28, 29, 30 december 2016 en 2 januari 2017. Daarna valt definitief het doek over het totaalspektakel ‘Beauty and the Beast’.

Er was de komende maanden heel wat te doen rond de musical ‘Beauty and the Beast’. Niet alleen de topcast maar ook het feit dat Marmalade, als eerste productiehuis in Europa, de toestemming kreeg van Disney om van deze bekende broadwaymusical een non-replica productie te maken, zorgde voor een primeur. De liedjes en het verhaal bleven behouden, maar de arenasetting, het bloemvormige podium (32m breed en 48m diep), de draaiende decorstukken, de LED-wall, de choreografie, de kostuums, etc. werden exclusief voor deze uitvoering in een nieuw jasje gestoken en herleid tot een ongezien totaalspektakel. “En dan te bedenken dat de hele productie pas in september 2016 van start is gegaan,” vertelt producent Yoshi Aesaert, CEO Marmalade, “Van audities tot repetities en opbouw. Dit alles kon enkel mogelijk gemaakt worden dankzij de 180 medewerkers die iedere dag het beste van zichzelf geven om bij iedere voorstelling de magie weer tot leven te brengen.”

Om de betovering extra te versterken en de kerstperiode goed in te zetten, steunt de cast van ‘Beauty and the Beast’ eveneens ALS-onderzoek. “Wij hebben heel bewust voor dit goede doel gekozen omdat dit op een bijzondere wijze aansluit bij het verhaal,” vertelt Bart Aerts, ensembleacteur bij ‘Beauty and the Beast’, “De musical gaat over een betoverd kasteel waar mensen progressief veranderen in dingen en langzaam maar zeker steeds minder mobiel worden. We zagen veel overeenkomsten met de verschrikkelijke ziekte ALS.”

‘Beauty and the Beast’ speelt de allerlaatste voorstelling op 2 januari 2017. Wie het totaalspektakel nog wil meemaken of op zoek is naar een origineel kerstcadeau moet snel zijn. Meer info vind je op www.beautyandthebeast.be. Hashtag: #BeautyBeastBE. Tickets kunnen online of telefonisch besteld worden via 070 660 601 (max. 0,30 cent/minuut).

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply