Kate McKinnon

Kate McKinnon is op 6 januari 1984 geboren in Sea Cliff, New York. Haar volledige naam is: Kahtryn McKinnon Berthold. Kate McKinnon is het best bekend als een actrice en cabaretier, ook is ze heel goed in het imiteren van bekende personen.

Carrière

Kate McKinnon begon haar bekendheid in 2007. Ze was toen lid van de oorspronkelijke cast van The Big Gay Sketch Show, hier bleef ze vervolgens ook drie seizoenen in aanwezig. In 2008 begon ze naast deze serie ook met stand-up comedian, en was daarmee vaak te zien in theaters in New York. Als comedian won ze verschillende prijzen, waarvan zowel in 2009 als 2010 de prijs voor opkomende ster

In 2008 begonnen bedrijven ook interesse in haar te krijgen als stem-actrice. Dit zorgde ervoor dat ze bijvoorbeeld te horen is in de series zoals: The Venture Brothers, Robotomy en Ugly Americans.

Sinds 2010 is ze ook te zien in films, hiermee begon het met een aantal korte films in 2010 en 2011. Maar ze ging langzaam verder naar grotere rollen, zo was ze te zien (als haarzelf) in Ted 2 en in hetzelfde jaar ook in de film Sisters. In 2016 is ze te zien in de wereldwijde blockbuster Ghostbusters als Jillian Holtzmann.

 

Films met Kate McKinnon op Filmgeek:

Foto’s van Kate McKinnon:

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.