Lekkere cocktails, net als in de film

De lente komt eraan, en voor je het weet is het alweer zomer. Bij lange zwoele zomeravonden horen heerlijke cocktails. Voor een klein voorproefje van het zomerse gevoel kun je nu alvast experimenteren met het maken van heerlijke cocktails, bijvoorbeeld met Bacardi rum of met Gin. En waar kun je betere inspiratie vandaan halen voor die lekkere cocktails, dan uit films?

Film cocktails

Maar al te vaak genieten de personages in films van een drankje aan de bar. De cocktails in films zien er altijd zo overheerlijk uit, dat je ze het liefst zo vanaf het scherm in huis zou halen. Met goede ingrediënten maak je de lekkerste cocktails heel eenvoudig gewoon thuis. Heb je bijvoorbeeld even geen zin alweer een gin & tonic te drinken? Maak dan het iconische drankje van de liefdesscène uit de film Casablanca na. Het enige wat je ervoor nodig hebt is gin, citroensap, suikersiroop en champagne. Een nog eenvoudigere maar oh zo lekkere cocktail, is de cocktail uit The Great Gatsby. Met Schotse whisky en spuitwater voel jij je net als Leonardo.

Cocktails met rum

Heel klassieke en lekkere drankjes kunnen worden gemaakt met verschillende soorten Bacardi. Rum is onder andere niet weg te denken uit de films van Pirates of the Carribean. Waar Jack Sparrow de rum puur drinkt, is Bacardi rum ook zeer geschikt om lekkere mixdrankjes mee te maken. De bekendste cocktail met rum is zonder twijfel de Mojito – deze cocktail staat al jaren boven aan de lijst van verfrissende cocktails in de zomer. Een andere steeds populairder wordende cocktail met Bacardi is de Dark ’n Stormy. Deze verfrissende en exotische cocktail is niet meer weg te denken uit cocktailbars. Bovendien is de cocktail heel makkelijk zelf te maken, je hoeft er alleen gingerbeer, bacardi rum en limoen voor in huis te halen. Naast deze twee cocktails zijn er natuurlijk nog veel meer cocktails te maken met Bacardi rum. Experimenteer nu alvast met alle Bacardi soorten, zodat je perfect voorbereid bent voor de zomer.

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.

Leave a Reply