Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond is op 6 februari 1982 geboren in IJsselstein. Reeds op 6 jarige leeftijd begon ze met modellenwerk en acteren. In die tijd deed ze een aantal tv- en radiospotjes voor onder andere Calvé pindakaas, Royco, Aviko, Melkunie, Bristol, Campina, Land van Ooit en Kwikfit. In het vijfde jaar van de havo, op het Hals College in Nieuwegein, schreef Lieke zich in bij Harry Klooster Casting.

Carrière

Liekes eerste filmervaring was rond haar elfde levensjaar, toen ze samen met onder andere Huub Stapel en Esther Roord een rol speelde in de film Prime Time. Helaas kon de film door financiële problemen niet worden voltooid, en is deze dus ook nooit vertoond.
De grote doorbraak van Lieke kwam in 1998, toen ze door SBS gecast werd als Eva Prins in de dagelijks uitgezonden soapserie Goudkust. Deze rol speelde ze tot 2001. Ook speelde ze verschillende gastrollen, waaronder in Kees & Co, IC, Het Klokhuis, Waskracht!, Costa!, Dok12, en Spangen. Tijdens Liekes periode in Goudkust nam ze samen met enkele collega’s het nummer Hoop doet Leven op voor de slachtoffers van orkaan Mitch in Midden-Amerika. Naast Lieke waren onder meer Josephine van Asdonk, Jeroen Post, Froukje de Both, Fabienne de Vries, Bridget Maasland en Tanja Jess te horen. Tevens zong ze met Goudkust collega Jasmine Sendar het nummer Bibi & Eva.

In 2002 werd Lieke gevraagd om tijdelijk de rol van Charlie Fischer in Goede Tijden Slechte Tijden over te nemen van Aukje van Ginneken. In eerste instantie deed ze dit drie maanden, maar in 2003 werd ze door de programmamakers gevraagd de rol opnieuw te vertolken, ditmaal voor onbepaalde tijd. De rol van Charlie heeft Lieke gespeeld tot en met januari 2012. Liekes debuut op het witte doek was in 2012, toen ze de rol van Esmé in Volle Maan speelde. Samen met Jasmine Sendar en Chantal Janzen zong Lieke ook de titelsong van de film.

In 2006 deed Lieke van Lexmond mee aan de serie Dancing with the Stars, waar ze danste met danspartner Remco Bastiaansen. Samen eindigden ze dat seizoen op de zesde plaats. Vanaf 2009 presenteerde Lieke het programma zelf, als opvolgster van Sylvana Simons. Dit deed ze samen met Beau van Ervan Dorens. Tevens was ze in 2008 te zien als panellid bij Ranking the Stars.
Bij RTL presenteerde Lieke in de zomer van 2008 samen met onder andere Beau van Erven Dorens, John Williams, Nicolette van Dam en Froukje de Both het reisprogramma Ik Vertrek. In dit programma reizen ze Nederlanders achterna naar hun vakantiebestemming. In 2009 was Lieke regelmatig te zien als vervanger van Winston Gerschtanowitz in RTL Boulevard, en was ze één van de presentatoren van Ik Kom bij je Eten. Op 23 oktober van datzelfde jaar won Lieke de Televizier Talent Award, waar ze Eva Jinek en Valerio Zeno achter zich liet. Zes dagen later, op 29 oktober, won Lieke de Beau Monde Style Award.

In 2011 speelde Lieke opnieuw tweemaal in een film. In Penny’s Shadow speelde ze reisleidster Ineke, en in Achtste-groepers huilen niet speelde ze zuster Louisa. Vanaf oktober 2011 heeft Lieke van Lexmond een vast contract bij RTL Nederland. Ze presenteert vanaf dat moment de programma’s de TV Makelaar samen met Froukje de Both en het Zesde Zintuig. Vanaf 2012 heeft ze haar eigen programma, de Stabilo Spellingstrijd.

In 2013 nam Lieke samen met Kim Feenstra, Christina Curry, Sanne Vogel en Elle Bandita deel aan het EO programma Op Zoek naar God. In deze serie trokken de vrouwen zich terug in St. Paulusabdij waar ze zich volledig richtten op het kloosterleven. Lieke gaf na afloop aan inderdaad ‘God te hebben gevonden’. Ook neemt ze in juli 2013 deel aan het Ramadanjournaal, waarvoor ze één dag volledig zal vasten. Ze doet dit samen met onder andere Catherine Keyl, Hans Kazàn en Maik de Boer.

Naast acteren spreekt Lieke van Lexmond ook regelmatig stemmen in. Dit deed ze voor Pardijntje in de Efteling, voor poes Arlene in Garfield: the Movie (2004) en voor Susan Murphy in Monsters vs. Aliens (2009). Om haar veelzijdigheid compleet te maken speelde Lieke in 2004 in Costa! in Concert in het theater en stond ze tweemaal in de Playboy, in de kersteditie van 2007 en in het oktobernummer van 2008.

Films met Lieke van Lexmond op Filmgeek:

Foto’s van Lieke van Lexmond

The following two tabs change content below.
Pel Laurens is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.