Recensie: Marauders

‘Marauders’ betekent ‘plunderaars/piraten’.  Een pakkende titel, want Marauders gaat over een bende overvallers. Zij plunderen letterlijk diverse bankfilialen. Alles lijkt te maken te hebben met de Eigenaar Hubert, gespeeld door Bruce Willis. FBI-agent Montgomery (Christopher Meloni) duikt in de sporen die achtergebleven zijn.

marauders

Plot

Een Bank wordt brut overvallen en alle bewijzen hebben een link naar de eigenaar van de Bank en zijn ‘hooggeplaatste’ vrienden. Toch besluit een groepje FBI-agenten dieper te graven. Er blijkt meer aan de hand dan wat het lijkt.

 

Marauders

Plunderaars dus, en wat voor een plunderaars. Indrukwekkende maskers en deze bende overvallers opereert met een enorme precisie en hightech apparatuur. Een geoliede menselijke machine om een Bank te beroven. Het is geen toeval dat alle getroffen filialen eigendom zijn van een man, Hubert. En wat nog vreemder is, ze nemen niet alleen geld mee maar ook de inhoud van verschillende bankkluisjes. Om de verrassing nog groter te maken blijkt dat een groot deel van de buit aan liefdadigheid wordt gegeven, ‘de Kerk’.

 

Marauders Day 1-0835.dng

Is deze bende een moderne Robin-Hood? Als dat zo is, dan is het vreemd dat de bende overvallers toch de nodige lijken achterlaten. Er is een connectie met het leger en ook is er een senator bij betrokken. Dat geeft je toch te denken. Hubert heeft het nodige te verbergen en heeft kennis van de nodige ‘vuiligheid’ van zijn zogenaamde vriendjes.  Het is goed opletten hoe de lijnen in elkaar zitten, al vond ik het persoonlijk geen verrassing dat een agent ‘vuile handen’ heeft.

Typisch Hollywood toch?!

Conclusie

Niet echt een indrukwekkende rol van Bruce Willis. Hij is bekend van het spelen van personages met een scherp randje, met soms een duistere of juist heldhaftige achtergrond. Vaak spectaculaire actiefilms. In deze film niets van dat alles,  Willis als de eigenaar van het Bankenconcern, Hubert.

Christopher Meloni is de ruwe bolster FBI-agent, Montgomery. Een rol die hem op het lijf geschreven is. Aangezien hij een vaste rol heeft als agent Elliot Stabler in de tv-serie Law & Order-special victims unit.

Al met al best een aardige film. Ik denk echter dat Bruce Willis gebruikt is als soort van ‘publiekstrekker’.  Denk je een typische Bruce Willis film te gaan zien, met zijn eerdere films/staat van dienst in je achterhoofd,  dan kan je weleens van een koude kermis thuiskomen.

Film informatiePOSTER_MARAUDERS_70x100cm_DEF.indd

Titel: Marauders
Regie: Steven C. Miller
Cast: Bruce Willis, Christopher Meloni, Dave Bautista
Speelduur:
  107 minuten
Releasejaar:
2016
Oordeel: ★★

The following two tabs change content below.

Hannah

Hannah heeft jaren gewerkt in de financiële dienstverlening. Tegenwoordig is ze liever creatief bezig. Vooral fotograferen is een enorme passie van haar. Altijd al eens voor de camera willen staan (of zitten), dan kun je voor een sessie terecht in haar studio in Almere. Ook ontwerpt ze kattenspeelgoed voor haar sphynxje en twee andere huistijgertjes. Hannah houdt van boeken, muziek, films en mooie televisieseries. Geïnspireerd raakt zij door andere mensen en bijzondere gesprekken. Welke soort films hebben haar voorkeur? Dat kan verschillen, van drama tot thriller, en van romantiek tot comedy. En zelfs af en toe een uitstapje naar horror.

Latest posts by Hannah (see all)

Leave a Reply