Margot Robbie

Margot Robbie is op 2 juli 1990 geboren in Queensland, Australië. Ze is begonnen met acteren toen ze 10 jaar oud was.

Carrière

Margot Robbie begon in 2007 met het professioneel acteren in tv-films. Haar eerste twee grote rollen waren in de films I.C.U en Vigilante. Hierbij maakte ze tijdens haar auditie zoveel indruk dat ze werd aangenomen zonder dat ze toen een Agent had. Na haar rollen in die twee films werd ze ook gecast voor veel commercials en kleine gastrollen.

In 2008 kwam haar iets grotere doorbraak, ze kreeg de rol van Freedman in Neighbours en hield deze rol voor 311 afleveringen. In 2011 wou Margot Robbie graag de overstap gaan maken van Australie naar Hollywood, hiervoor deed ze verschillende audities maar deze werden allemaal afwezen. In 2012 kreeg ze een rol in de romantische comedy About Time en hiermee kwam ze onder de aandacht van het grotere filmpubliek.

In 2013 was Margot Robbie te zien in The Wolf of Wall Street, met de rol die ze hier speelde kreeg ze enorm veel lovende reacties van filmcritici. Maar behalve positieve reacties won ze ook meerdere prijzen waaronder Empire Award for Best Newcomer. In 2015 was haar volgende grote film: Focus, deze werd gemixed ontvangen maar zorgde er wel voor dat ze genomineerd werd voor de BAFTA: Rising Star Award. Hierna volgde een aantal kleine rollen tot haar rol als Harley Quinn in Suicide Squad in 2016.

Persoonlijk leven

Margot Robbie verhuisde naar New York om door te breken in Amerika, maar in 2014 is ze verhuisd naar Londen waar ze een woning deelt met haar vriendje en twee andere vrienden. Sinds 2014 is Margot Robbie in een relatie met Tom Ackerley.

FilmGeek

De volgende films met Margot Robbie hebben een recensie op FilmGeek

The Legend of Tarzan
Suicide Squad

Foto’s

The following two tabs change content below.
Pel de Kruijk is de eigenaar van PITD B.V.. Vanuit hier schrijft hij voor Filmgeek, maar ook voor ComputerGeek.nl, Let's Talk Motorsport en Let's Talk Tunes.